Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verruiming van het Kinderpardon zal toch geen verkiezingstruc zijn?

  •  
19-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
45715865092_22ca86b48a_k

© cc-foto: EPP

Misschien zit ik volledig fout. Misschien blijkt dit inderdaad een echte toezegging te zijn, die waarheid zal gaan worden.
Beste CDA en D66, besef dat al die 740 onzekere lieve kinderen nu vol hoop op jullie toezegging wachten.
Toen ik vannacht nog even op mijn telefoon keek, kwam er een melding van de NOS binnen. Het was rond 01:40. Mijn eerste gevoel was een directe vraag: waarom stuurde de NOS nog zo laat een bericht uit? Ik dacht aan een wellicht erge situatie ergens in de wereld. Tot mijn grote verbazing was het een bericht waarvan ik, vanuit mijn intuïtie, eigenlijk alleen maar een wantrouwerig gevoel kreeg.
Het CDA en D66 wilde ineens wél een verruimd kinderpardon. Ik was wantrouwend, omdat ik me vrijwel direct realiseerde dat de verkiezingen nu echt zijn begonnen. Ik had meteen het idee dat ik dit wel een hele vreemde zet vond. En ik accepteerde de betrouwbaarheid van dit voorstel dan ook niet.
Want waar de VVD eerst nog pronkte met het verzet tegen hun eigen klimaatakkoord, kwamen CDA en D66, die eerst faliekant tegen een verruimd kinderpardon waren en het regeerakkoord wilden blijven volgen, nu ineens met het moreel verantwoordelijke voorstel om tóch het kinderpardon te verruimen. Zo domineerden ze hiermee ongeveer het hele weekend het mediadebat.
Wat mij het meest beangstigt is dat dit zeer waarschijnlijk wéér campagneretoriek is van (rechtse) politici, om zo mensen het idee te geven dat ze openstaan voor enig gevoel van menselijkheid wat betreft dit onderwerp. Om mensen in de maanden voor de verkiezingen een gevoel te geven dat ze er voor je zijn. Met de hoop dat hun coalitie toch een meerderheid in de Eerste Kamer zal behalen.
Misschien zit ik volledig fout. Misschien blijkt dit inderdaad een echte toezegging te zijn, die waarheid zal gaan worden. Die al die 740 kinderen laat blijven en hier een toekomst laat opbouwen. Die zorgt dat alle Howicks kunnen uitkijken naar de toekomst als bijvoorbeeld politiemedewerker met speurhonden. En die alle Lili’s een uitzicht geeft op een toekomst als neuroloog. Die Maksim en Denis nog een kans geven op terugkomst en hen een rooskleurige toekomst in Nederland biedt. Sterker nog: ik hoop het vanuit mijn hele hart. Want al deze kinderen verdienen een toekomst in dit mooie land.
Dus CDA en D66 geef deze lieve kinderen geen valse hoop, onthou en besef dat deze kinderen weer geloof hebben in een toekomst. En dat ze van jullie nu écht een rechtvaardige oplossing verwachten, zelfs al moet het kabinet daarvoor vallen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.