Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verrassing: in appelsap zit vaak varkensvlees

  •  
02-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4592 keer bekeken
  •  
5177690267_43154a6ce6_b

© cc-foto: Geoff Peters

Wie heldere appelsap of appelfrisdrank drinkt krijgt zonder het te weten resten van dode varkens of runderen binnen. Dat bericht de Duitse tak van de Europese consumentenorganisatie Foodwatch. De voedselwaakhond onderzocht 31 verschillende appeldranken uit Duitse supermarkten, waaronder de Lidl. Bij de sappen was er 7 van de 17 onderzochte merken mogelijk sprake van dierlijke gelatine, bij de frisdranken was dat in 5 van de 14 merken het geval.
csm_2016-09-30_saefte-nektar-schorlen-geklaert-mit-gelatine_web_86e2638e1a

© Deze merken bevatten dode dieren

De gelatine, gemaakte van gekookte beenderen, wordt toegevoegd om de sappen te klaren, oftewel helder te maken. Dit wordt echter niet op de etiketten vermeld waardoor mensen met principiële of religieuze bezwaren tegen het consumeren van dieren ongewild de dode resten naar binnen krijgen. Foodwacth pleit voor betere etikettering en wijst er op dat er voldoende alternatieven zijn voor het gebruik van dierlijke gelatine.
cc-foto: Geoff Peters en Foodwatch

Meer over:

leven, nieuws, voeding
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.