Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verrassend: zelfs conservatieve Fox News veroordeelt boerkiniverbod

  •  
25-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bill
Watch the latest video at video.foxnews.com
De tegenstanders van het Franse boerkiniverbod krijgen steun uit onverwachte hoek. Je weet dat je het zwaarste dieptepunt in je leven hebt bereikt wanneer de rechtse, meest conservatieve en islamofobisch Amerikaans medium je veroordeelt vanwege een wet die moslims zou moeten aanpakken. In een verslag spreekt, Bill O’Reilly het opperhoofd van alles dat rechts is zich uit tegen Frankrijk.
Het klinkt bijna satirisch uit de mond van O’Reilly maar hij lijkt het toch te menen en ondanks de overduidelijke moslimhaat van hemzelf, Fox News en de Republikeinse kandidaat die hij steunt, trekt zelfs de conservatieve presentator blijkbaar de grens bij het lastigvallen en pesten van onschuldige vrouwen.
“Er is overduidelijk weerstand jegens moslims in Frankrijk. Deze wet is dom. Als mensen zich willen bedekken wanneer ze zwemmen en als het volgens hun religie verplicht is, dan hebben ze dat recht. Boerkinies doen geen ziel kwaad. Laten we niet overdrijven met terrorismebeschuldigingen, Franrijk. Laat boerkinies met rust. Dit is dom.”
Eerder vandaag liet Christian Estrosi, de president van Alpes-Côte d’Azur weten dat hij niet wil dat beelden van politieagenten die vrouwen lastigvallen of zoals hij het noemt ‘hun werk doen’ op sociale media verspreid worden. Hij dreigt om iedereen die foto’s of filmpjes plaatst aan te klagen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.