Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verplichte selfies voor ministers in aanloop naar referendum

  •  
30-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-03-30-om-16.48.14
Alle ministers en staatssecretarissen moeten de komende week verplicht actief zijn op de sociale netwerken en vooral ook selfies maken. Dat zou blijken uit een uitgelekte mail die RTL Nieuws in handen zegt te hebben. De bewindspersonen zouden daarmee meer aandacht moeten vragen voor het aanstaande Oekraïne-referendum.
‘Aardige opbouw richting 6 april, maar we hebben nog wel wat meer nodig, met name kranten op zaterdag 2 april, en televisie 4+5 april. Dus ben je bezig met interviews, probeer op deze data te mikken,’ staat in de mail die leest als een 1 aprilgrap.
Om de ja-stem op social media te promoten, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het twitteraccount @Oekraine6april in het leven geroepen. Dat account heeft maar iets meer dan 1000 volgers. Niet bijzonder veel en daarom moeten alle ministers en woordvoerders de komende dagen verplicht één tweet per dag wijden aan het Oekraïne-referendum.
Volgens RTL heerst er binnen het campagneteam de nodige onvrede over een aantal ministers dat in de aanloop naar het referendum geen enkel mediaoptreden heeft gepland: ‘Er zijn nog een paar bewindspersonen die weinig tot niets doen. In die laatste dagen.’
De bewindslieden hoeven overigens niet eens zelf te bedenken wat ze dan in vredesnaam over het referendum moeten melden. De mail bevat een handige bijlage vol voorgekookte tweets. Uiteraard mag ook de stemfie niet achterwege blijven: van alle ministers wordt verwacht dat ze in het stemhokje een foto van zichzelf maken en die via de sociale media delen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.