Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verpleegkundigen op straat gezet door huisbazen die coronavirus vrezen

  •  
22-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
38462169872_27251aa68a_k

© cc-foto: Eddie https://flic.kr/p/21ALF6S

Joseph Hoar, een Britse ambulanceverpleegkundige, vertelt op Twitter dat hij uit zijn huis is gezet omdat zijn hospita vreest dat hij het coronavirus zou kunnen verspreiden. Ze appte hem dat ze ‘superzenuwachtig’ door het idee “iemand van de NHS hier te hebben.” De NHS is de afkorting voor de Britse staatsgezondheidszorg.
“Het is een kwestie van tijd dat je met het virus in contact komt,” schrijft ze in een bericht waarvan Hoar een screenshot liet zien. “Kun je een Airbnb regelen en je spullen morgen weghalen. Sorry, ik zou dit normaal niet doen maar het is het risico niet waard.”
Hoar twittert dat hij door de actie van de hospita zijn nachtdienst moest opgeven om naar vervangende woonruimte te zoeken. “Dat betekent weer een verpleger minder op de weg.” Hij is niet de enige verpleegkundige die in de problemen komt met een bange huisbaas, schrijft The Guardian. Ook anderen zijn uit hun huizen of kamers gezet. De hulpverleningsorganisatie voor daklozen Shelter zegt meermaals benaderd te zijn door mensen die bedreigd worden met uitzetting vanwege het virus: “We krijgen er nu dagelijks telefoontjes over.”
De Britse regering bereidt noodwetgeving voor die moet garanderen dat verpleegkundigen gedurende de pandemie minstens drie maanden niet op straat gezet kunnen worden.
cc-foto: Eddie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.