Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verpleegkundige verbijsterd over drukte in park

  •  
21-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
vondelparkdrukte
Verpleegkundige Femma van Megen van het UMC Amsterdam is verbaasd over de samenscholingen in het Amsterdamse Vondelpark, schrijft ze in een open brief in Het Parool. “Ik ben helemaal verbluft. Op een enkeling na lijken de aanwijzingen van de overheid geheel aan iedereen voorbij te zijn gegaan: bootcampclubjes, yogales in groepen van 20 à 30 man, groepjes vrienden die hijgend en puffend naast elkaar aan het hardlopen zijn: ik heb het allemaal gezien.”
Ze contrasteert de neiging om in groepen samen te komen met de eerdere steun voor de mensen in de zorg. “Bedankt voor de bloemen, de pizza’s, de taart, het applaus, het is geweldig en steunt ons in deze moeilijke en ingewikkelde tijden. Maar het helpt ons echt, echt het allermeest als jullie de aanwijzingen opvolgen en afstand houden van elkaar.”
Ook elders in de hoofdstad was het druk, blijkt uit foto’s die via sociale media worden verspreid. Zo was er in het Amsterdamse Bos een flinke oploop, nota bene bij een bord met het advies om 1,5 meter afstand te houden.
Op de Albert Cuyp-markt, werd het advies om anderhalve meter afstand te houden evenmin in acht genomen. “We lopen allemaal risico in het leven”, verklaart een van de laconieke bezoekers tegenover AT5.
Uit andere foto’s blijkt dat het op andere tijdstippen wel rustiger was. Op de markt zijn bovendien minder kraampjes open dan normaal.
Ook in Groningen blijkt het op de markt lastig om anderhalve meter afstand te houden, al is het ook daar rustiger dan normaal.
In Enschede zijn markten sinds dinsdag verboden, schrijft journalist Jelmer Visser. Elders in de stad is het eveneens rustig, constateert hij tevreden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.