Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veroordeelde van Rey mogelijk weer in Roermonds college

  •  
06-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Hoger beroep omkopingszaak Jos van Rey

© 2017-11-20 10:36:45 DEN HAAG - De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey komt aan bij het gerechtshof voor het hoger beroep in de omkopingszaak tegen de oud-politicus. Het OM gaat niet a

Roermondse politicus Jos van Rey staat in gemeente Roermond wederom verkiesbaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen later deze maand. Zijn partij maakt mogelijk kans op een plek in het college, meldt het NRC. Van Rey werd vorig jaar nog in hoger beroep veroordeeld  voor corruptie, stembusfraude, witwassen en het lekken van vertrouwelijke informatie tijdens zijn periode als wethouder in de Limburgse gemeente. De politicus kreeg een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd en een verbod van twee jaar op het bekleden van een bestuurlijk ambt bij de overheid.
De partij van van Rey, Liberale Volkspartij Roermond (LVR), bekleedt op dit moment tien van 31 zetels in de Roermondse gemeenteraad. Bart Lickfeld, 5e op de lijst van D66 en voormalig fractievoorzitter van de VVD, laat aan het NRC weten dat hij niet uitsluit dat de VVD, LVR en DENK na de verkiezingen een coalitie vormen.
Op nummer twee van de lokale VVD-lijst staat Vincent Zwijnenberg, tevens oud-wethouder en oud-medewerker van Van Reys verzekeringskantoor. Zwijnenburg was bij de Statenverkiezingen in 2016 lijsttrekker voor een andere partij van Van Rey, Volkspartij Limburg. Daarnaast is Raja Fick-Moussaoui lijsttrekker voor de VVD. Lickfeld zegt over Fick-Massaoui: “Als VVD-wethouder leek ze de afgelopen tijd de LVR soms beter te informeren dan haar eigen fractie.”
Als de LVR inderdaad in het Roermondse college komt draagt de partij Van Rey mogelijk voor als wethouder. Die eventuele aanstelling zou burgemeester Rianne Donders (CDA) in een lastig parket brengen. Donders is in 2015 speciaal aangesteld om extra toe te zien op integriteit binnen de gemeenteraad.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.