Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verontwaardiging over Telegraaf-schandpaal zoon Halsema

  •  
14-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
324 keer bekeken
  •  
Schandpaal_stadhuis_bergh
Berichtgeving in de Telegraaf over de aanhouding van de vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema brengt veel verontwaardigde reacties teweeg. De Telegraaf kopt vanmorgen ‘Zoon van burgemeester gearresteerd na gewapende inbraak’ en suggereert in een tweede artikel ‘Ging aanhouding zoon Halsema in de doofpot?’ dat Halsema dat vergrijp heeft willen wegmoffelen. In een brief die gepubliceerd is op de website van de gemeente Amsterdam verweert Halsema zich tegen de aantijgingen van Telegraaf. Ze stelt dat het ‘niet mijn gewoonte’ is om te reageren, ‘maar nu mijn minderjarige zoon wordt beschadigd, vind ik het nodig u uit te leggen wat er werkelijk aan de hand is’:
"Mijn zoon heeft geen gewapende inbraak gepleegd. Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren. Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Daar vonden zij oude brandblussers die zij naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend."
Halsema hekelt de suggestie van een doofpot. Ze schrijft dat ze die avond direct aan de politie heeft duidelijk gemaakt dat haar zoon als elke andere Amsterdamse jongen behandeld diende te worden, maar dat ze wel hoopte op discretie:
"Er is geen sprake van een doofpot. Er is sprake van een privékwestie, van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt. Waarbij de politie ambtsgeheim heeft en journalisten er bij andere, minderjarige Amsterdamse jongens zonder strafblad niet over zouden piekeren om hun gegevens zo op straat te gooien."
Cc-foto: Arch
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.