Joop

Verontwaardiging over Telegraaf-schandpaal zoon Halsema

  •  
14-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
Schandpaal_stadhuis_bergh
Berichtgeving in de Telegraaf over de aanhouding van de vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema brengt veel verontwaardigde reacties teweeg. De Telegraaf kopt vanmorgen ‘Zoon van burgemeester gearresteerd na gewapende inbraak’ en suggereert in een tweede artikel ‘Ging aanhouding zoon Halsema in de doofpot?’ dat Halsema dat vergrijp heeft willen wegmoffelen. In een brief die gepubliceerd is op de website van de gemeente Amsterdam verweert Halsema zich tegen de aantijgingen van Telegraaf. Ze stelt dat het ‘niet mijn gewoonte’ is om te reageren, ‘maar nu mijn minderjarige zoon wordt beschadigd, vind ik het nodig u uit te leggen wat er werkelijk aan de hand is’:
"Mijn zoon heeft geen gewapende inbraak gepleegd. Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren. Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Daar vonden zij oude brandblussers die zij naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend."
Halsema hekelt de suggestie van een doofpot. Ze schrijft dat ze die avond direct aan de politie heeft duidelijk gemaakt dat haar zoon als elke andere Amsterdamse jongen behandeld diende te worden, maar dat ze wel hoopte op discretie:
"Er is geen sprake van een doofpot. Er is sprake van een privékwestie, van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt. Waarbij de politie ambtsgeheim heeft en journalisten er bij andere, minderjarige Amsterdamse jongens zonder strafblad niet over zouden piekeren om hun gegevens zo op straat te gooien."
Cc-foto: Arch
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (301)

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 aug. 2019 - 18:01

Net even bij mijn kinderen gecheckt: wij hebben drie nepwapens thuis. Niet meteen de pliesie bellen graag. Maar alle T verdedigers die inhoudelijk op de zaak in willen gaan: dat had dus niet moeten kunnen. Daar weegt de privacy van de minderjarige zwaarder dan de sensatielust. En voor al die rechtshandhavers hier: wat moet het OM tegen de T ondernemen?

Toon262
Toon26215 aug. 2019 - 12:57

De Telegraaf verdedigers behoren toch tot een mensensoort die ik zou willen bestempelen als de Kotsclub (niet te verwarren met de CottonClub). En voordat deze mensen gaan huilen over, dat ze door mij gediscrimineerd worden even dit. Ik kots niet op u vanwege uw geloof, sexe, seksuele voorkeur, komaf of kleur, maar ik kots op u vanwege uw mentaliteit, uw opvattingen vervuld van haat, racisme en fascisme. Met andere woorden niet om wie u bent maar om wat u doet. Kijk en dat is dus geen disriminatie, maar ver van mij werpen van al dat onzindelijk gedrag en denken. Daar zal ik mij ook altijd tegen blijven verzetten. U leest de Telegraaf, u stemt PVV of FvD en haat alles wat anders is. Kortom u voelt zich thuis bij institutioneel onfatsoen. En Halsema heeft het gewoon oliedom aangepakt en dat pleit niet voor haar politieke antenne. Maar dat staat los van de hetzerige huilende jakkes menigte.

2 Reacties
Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 21:13

Je neemt me een hoop werk uit handen.

vdbemt
vdbemt16 aug. 2019 - 16:53

Over Halsema ben ik het niet met je eens. Ik denk niet dat het veel anders beter had gekund. Uit dezelfde hoek als nu, zou er ALTIJD kritiek zijn gekomen. De rest onderschrijff ik helemaal.

Jonathan2
Jonathan215 aug. 2019 - 12:42

Kom, kom. Niet zo hard reageren om onze mede, anonieme broekpoepers, die slechts een kind gebruiken om de moeder te schaden en zich hiervoor verstoppen achter de meest lachwekkende uitvoeringen van de moraalridder. Iets heroïscher is bijna niet denkbaar. Lees trouwens net dat een 12-jarige neefje van Klaver lid van de georganiseerde misdaad is in de Telegraaf. Had wat snoep gepikt en zijn vriendjes stonden buiten te wachten.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt16 aug. 2019 - 17:11

Was dat autodrop? Dan kan de Telegraaf op de voorpagina zetten: neef van Klaver steelt auto's.

Mostafa
Mostafa15 aug. 2019 - 11:07

Vraagje: waarom ''spelt'' een kind met een '' verboden'' nepwapen en niet met een waterpistooltje bijvoorbeeld ?!

10 Reacties
madbako
madbako15 aug. 2019 - 12:17

Dat kan per saldo ook een nepwapen zijn

Ivan61
Ivan6115 aug. 2019 - 14:08

@ Mostafa, Ik ga vanuit dat jij een man bent en vanzelf sprekend ook ooit een 15 jarige puber geweest. Als jij terug aan jezelf denkt zie jij jezelf met een waterpistool? Nee toch, dat is zo kinderachtig. jij bent 15 hele wereld is stom en vooral jouw ouders en zij snappen niks van. Leeftijd grenzen van 16,18.21 en 25 zijn niet voor niks. Niemand praat gedrag van deze kind goed. Maar dat zijn onstuimige strafbaar gedrag zo veel aandacht krijgt is buiten alle proporties. Sommige gaan met de moeder afrekenen via rug van haar eigen kind. Ben jij zo een perfecte ouder die zijn kind perfect opvoedt?

Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 16:22

a) Hij had geen waterpistool. b) Het ding moest er wel een beetje echt uitzien op dat selfie.

Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 16:24

Mostafa - Wist je dat het zwart maken van politieke tegenstanders een van de eerste tekenen is van radicalisering?

stokkickhuysen
stokkickhuysen15 aug. 2019 - 17:54

Waarom stelt iemand deze vraag?

Ivan61
Ivan6115 aug. 2019 - 21:30

Ja Katootje en Iran is een republiek. Jij met jouw verwijten en valse beschuldigingen.

Katootje2
Katootje216 aug. 2019 - 8:41

Dat is geen valse beschuldiging maar een koekje van eigen deeg.

Ivan61
Ivan6116 aug. 2019 - 10:05

@ Katootje, Hoe weet jij wie politieke tegenstanders van Mostafa? Jij verdenkt iemand zomaar zonder enige onderbouwing. Als jij discussie wil voeren moet jij ook met argumenten aankomen en niet zo maar mensen ergens van verdenken.

Mostafa
Mostafa16 aug. 2019 - 11:45

Beste Sarajlija Ja ...ik was ook ooit 15 jaar oud....gelukkig heb nooit drugs aangeraakt en ging voetballen bij een prifesionele Club in Casablanca . Mijn vrienden die richting drugs gingen deden al rare enge dingen waardoor ik afstand van ben genomen. Ik was arm maar verstandig...maar ik heb mijn toekomst met succes opgebouwd...ik heb in Italie gevoetbald ' 3e divisie ' en ben toevallig' hhhh' naar Nederland verhuisd....Ik heb de kansen die Nederlandse democratie aan mij gaf goed gepakt en nu na 28 jaar hier ben gelukkig ....Ik ben Nederland erg dankbaar ...ik hou van Nederland en trots dat ik naast Marokkaan ook een trotse Nederlander ben. Fijne dag. Mostafa.

7anpau1
7anpau116 aug. 2019 - 15:20

Misschien was hij, net als ik, enigszins dyslectisch en dan is 'nepwapen' makkelijker te spellen dat 'waterpistooltje'. Ik kende ook altijd veel synoniemen vroeger zodat ik lastige woorden kon omzeilen.

Ivan61
Ivan6115 aug. 2019 - 10:59

Voor alle mensen die actie van Telegraaf goed praten. Als eerst wil ik duidelijk maken dat ik mevrouw Halsema helemaal niet mag persoonlijk. Zij is de burgemeester maar vooral de moeder en echtgenote. Over haar werk kunnen wij praten maar laten wij haar kind(eren) met rust. Dat is nergens goed voor. Wij zijn allemaal pubers geweest. Grenzen opzoeken, onstuimig gedrag zoals dat hoort. Dat is periode tussen kindertijd en volwassen worden. De Telegraaf beroept zich op persvrijheid. Hoe zit dat met de vrijheid van een kind? Wat weegt zwaarder?

5 Reacties
vdbemt
vdbemt15 aug. 2019 - 13:48

Dat antwoord is bij de Telegraaf, volledig gespeend van enig fatsoen, normen en waarden, heel duidelijk. Wat zwaarder weegt, is 'links' aan kunnen vallen. Op ieder mogelijke manier. Vandaag gaat Wouter de Winther in zijn column nog even verder. Dit voorval raakt, volgens hem, namelijk het functioneren en de geloofwaardigheid van Halsema als burgemeester. Hij heeft zelf vast geen kinderen (wie wil er ook met zo'n gluiperd). Alsof goede en fatsoenlijke ouders, goed hun werk doend, nooit met hun kinderen in situaties komen, die ze liever niet hebben. Als dat nooit zou gebeuren, zou opvoeden een fluitje van een cent zijn. Voor mij heeft Halsema met haar reactie EN handelen al bewezen dat het haar functioneren niet aantast. En haar geloofwaardigheid is alleen maar gegroeid. Die van Wouter de Winther is alleen maar bevestigd.

Kuifje3
Kuifje315 aug. 2019 - 15:19

Ik ken mevrouw Halsema niet persoonlijk zoals u. Ik heb dan ook geen mening over haar als persoon. Wel heb ik een (niet zo positieve) mening over haar partij, maar ik vind het belangrijk dat mensen anders mogen denken over zaken dan dat ik doe. Zonder meningsverschillen is er geen echte discussie mogelijk toch? Halsema heeft deze zaak niet handig aangepakt. Niet als moeder en niet als burgemeester. Ze had natuurlijk (achteraf geredeneerd) meteen een ambtsberichtje moeten laten uitgaan. Dat heeft ze niet gedaan en dat maakt dat de pers er nu massaal op kan duiken. Het feit dat de Telegraaf hier als eerste over bericht is niet slecht, ranzig of dat soort kwalificaties die ik op deze site veel terug lees, maar is bovenal een kwestie van goede journalistiek. ALLE kranten zijn inmiddels aan het berichten hierover. Hooguit had de Telegraaf er wat minder met een gestrekt been in hoeven te gaan.

Krek
Krek15 aug. 2019 - 18:50

Wat weegt zwaarder? Een goede vraag. In eerste instantie had ik deze vraag volmondig beantwoord met: "de belangen van het kind gaan voor!" Dit moet - naar mijn persoonlijke mening - de leidraad blijven bij keuzes zoals deze. Echter, na het downplayen van mevrouw Halsema ben ik gaan twijfelen. Als de burgermeester van een stad waar wapenbezit en inbraken een fors probleem vormen, het rondlopen met messen en andermans eigendommen besmeuren als 'kwajongensstreken' ziet, dan is het niet onredelijk dat er wat wenkbrauwen worden opgetrokken Uiteindelijk denk ik dat de Telegraaf heel veel geluk heeft gehad met de misser van Halsema waardoor een uitermate dubieuze actie een zweempje bestaansrecht krijgt. Al met al blijft het een onfrisse zaak, zowel het wapenbezit, als de verslaglegging (en dan met name de manier waarop) én de reactie van mevrouw Halsema.

Ivan61
Ivan6116 aug. 2019 - 8:19

@ vdbemt, U slaat helemaal door. Meer zeg ik niet. @ Z_edje, Kapje, en Krek, Deze toestand legt veel bloot. Rare handelen van mevrouw Halsema, tenenkrommende optreden van advocaat, het lek binnen politie en media die smullen van. Jammer dat een grove fout van een puber aanleiding hiervoor is maar nu moet de moeder en burgemeester laten zich gelden.

vdbemt
vdbemt16 aug. 2019 - 17:00

"@Z-edje, "Maar de Telegraaf heeft het toch niet ter plekke zelf verzonnen is het wel?" De Telegraaf kleurt een heel andere werkelijkheid. De werkelijkheid is niet verzonnen. Maar wel zoals de Telegraaf vertelt dat de werkelijkheid is. Het is niet "een gewapende inbraak in een woonboot" . Als je dit zo leest heb je een heel andere voorstelling dan wanneer je zegt: jongens misdragen zich in een verlaten en vervallen woonboot. Ze hadden ook een nepwapen bij zich.

Verver
Verver15 aug. 2019 - 10:57

Mevr. Halsema reageert als burgemeester op een website van de gemeente, doch de inhoud is geschreven als moeder. Dit had ze beter kunnen scheiden en kunnen reageren als moeder op een daarvoor geschikt medium. Overigens bagatelliseert ze het gebeurde nu wel heel erg. Als hij was gaan zwaaien met het nepwapen, was er waarschijnlijk een arrestatieteam bijgehaald. Een donker getinte medelander was waarschijnlijk als mogelijke terrorist bestempeld. Het vergrijp wordt nu geheel als onschuldige kwajongensstreek a la Pietje Bell weggezet. Daar heb ik dan zo weer mijn vraagtekens bij...

MountEverest
MountEverest15 aug. 2019 - 10:42

Hoe meer je in de vlek blijft wrijven...

2 Reacties
Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 16:26

Hoe leuker Mount Everest het vindt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 18:02

Dit gaat nog wel tig artikelen in De Telegraaf opleveren. Is er geen nieuws dan verzinnen ze het daar zelf wel.

Gefaald
Gefaald15 aug. 2019 - 10:01

Volgens GroenLinks mag de jongen in kwestie al bijna stemmen, dus dan zou hij mentaal in staat moeten zijn onderscheid te maken tussen crimineel gedrag en kwajongensgedrag. Oh, kan dat hersentechnisch pas na het achttiende levensjaar ? Dan lijkt stemrecht voor zestienjarigen ook een slecht idee. En als men dat toch wil dan moet men ook accepteren dat men vanaf 16 jaar strafrechtelijk als een volwassene wordt aangesproken. Met rechten komen verantwoordelijkheden.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 18:06

'Dan lijkt stemrecht voor zestienjarigen ook een slecht idee.' Dat valt nog te bezien. Er zijn zat zestienjarigen die aanzienlijk slimmer zijn dan de gemiddelde Telegraaf lezer ooit zal worden.

Oranje2
Oranje215 aug. 2019 - 9:02

Deze Telegraaf misstap houdt de gemoederen wel bezig. Een blad dat over enig fatsoen beschikt laat zich niet door onbetrouwbare Amsterdamse dienders misbruiken om na te gaan of deze kwajongensstreek wel opgepakt wordt door het OM. Dit is een gevalletje Halt waar gezien de leeftijd van het kind volledige privacy bescherming voor geldt. Amsterdam heeft het: een politiekorps dat structureel vertrouwelijke informatie lekt. Dat is al tientallen jaren zo, er wordt niets aan gedaan. Mevrouw Halsema heeft correct gehandeld als moeder die burgemeester is van Amsterdam

3 Reacties
o u wisbaar
o u wisbaar15 aug. 2019 - 10:26

Misstap van de Telegraaf? Aparte reactie, de boodschapper om het leven brengen. Kwajongensstreek, gevalletje Halt ? Dit moet satire zijn toch?

7anpau1
7anpau115 aug. 2019 - 12:33

Ik vind 'misstap' inderdaad wel erg eufemistisch voor deze lage schoftenstreek.

vdbemt
vdbemt15 aug. 2019 - 14:06

@o u wisbaar. Een goede boodschapper brengt over wat er gebeurd is. Die gaat er niet een eigen, veel ernstiger, verhaal van maken, in een poging de moeder van de hoofdrolspeler politiek pootje te lichten.

[verwijderd]
[verwijderd]15 aug. 2019 - 9:01

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2019 - 11:17

Welkom terug! Ik wist niet dat Plasman was gespecialiseerd in jeugdstrafrecht.

madbako
madbako15 aug. 2019 - 12:19

Leuke kleinkinderen heb jij dan als je Plasman nodig hebt. Hadden ze geen beter opvoeding van je kinderen kunnen krijgen

7anpau1
7anpau115 aug. 2019 - 12:32

Oma!! (Als in "Normm! uit Cheers vroeger.) Daarover gesproken, waar is Cliff?

7anpau1
7anpau115 aug. 2019 - 12:39

Doorscrollend zie ik dat Cliff ook weer terug is.

harmmeijer
harmmeijer15 aug. 2019 - 12:41

Een echte oma-oeverloosreactie. Fijn om weer eens na een lange periode een reactie van u te lezen op Joop.nl.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 17:09

'als de kleinkinderen kattekwaad uithalen' Uw kleinkinderen krijgen waarschijnlijk niet te maken met een Telegraaf hetze als ze wat uithalen.

nico1943
nico194315 aug. 2019 - 8:37

Als ik af ga op alle commentaren die hier te lezen zijn, geeft het mij het gevoel dat er weinig of geen mensen zijn die het relaas van advokaat Plasman hebben gehoord. Het geeft een betere kijk op de zaak dan al die ondoordachte meningen.

Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 2:29

En de domme schijnheiligheid waar sommigen zich breed mee proberen te maken: MountEverest: "De taak van de pers is om de macht te controleren. Dat geldt zeker voor de burgemeester van de grootste en enige ECHTE stad van Nederland." Klinkt goed, maar betekent "de macht" in dit verband? Want zonder attribuut is het alleen maar een woord. Gaat het misschien om machtsmisbruik? Of willekeur? Welke functie van de macht wordt hier gecontroleerd? Het is een facade van holle woorden, waar je alleen maar misselijk van wordt.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 21:31

Duidelijk niet meer dan een kwajongensstreek, een prima reactie van Femke Halsema en een zeer laaghartige vorm van riooljournalistiek van de Telegraaf, waarbij -zoals wel vaker gebeurt- de groteske leugens niet worden geschuwd. Het blijft een reactionaire, vunzige krant. (Saskia Belleman verdient een betere werkgever).

1 Reactie
Oranje2
Oranje215 aug. 2019 - 8:40

Krant, het is geen krant. Het is een roddelblaadje dat nepnieuws verspreidt.

Peterrr2
Peterrr214 aug. 2019 - 20:03

https://www.ad.nl/binnenland/ondernemer-die-dupe-was-van-halsema-s-zoon-het-stelde-weinig-voor~a050fdf9/ Als ik dit zo lees, dan moeten ze zich bij de Telegraaf kapot schamen.

7 Reacties
OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 23:22

Juist, Peterrr! Iets uitgebreider voor de niet- of slechte lezer van het AD-artikel hier het volgende.. -Eigenaar van de woonboot: “De agenten spraken over een kwajongensstreek (NB!, OM), ze waren het aan het uitzoeken. Wij lachten nog over ‘een gerichte actie’ tegen ons. Het stelde allemaal weinig voor.’’ “ -“Om de privacy van de jongen te waarborgen, wordt hij onder een andere naam in het politiesysteem weggeschreven. Halsema schrijft dat ze daar geen weet van had, maar is er wel blij mee.” De politie zelf erkent dus terecht het privacy-recht van de jongen. -“Direct na het weekend meldt Halsema de arrestatie van haar zoon bij de gemeentesecretaris en het integriteitsbureau van de gemeente. Tegen de eenheidschef en de Hoofdofficier van Justitie zegt Halsema dat ze de zaak als ouder bespreekt met de dienstdoende beambten.” Heel correct van Halsema. Ze staat volledig in haar recht om te kiezen voor de privacy van haar zoon. -“Is er misschien sprake van een doofpot? Om dat laatste te voorkomen, lichten ze (politieambtenaren, OM) De Telegraaf in.” Een zeer ernstige integriteitsschending! Ze hadden, als ze zo bezorgd waren, uiteraard intern navraag moeten doen.

Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 2:07

OlavM: “Zouden waarschijnlijk…..” "Een onbewezen vooronderstelling. Loze prietpraat dus." En heel typerend, altijd hetzelfde gelul. Als het gebeurt (is) heb je recht van spreken en zo niet, dan ben je alleen maar zo onfatsoenlijk om iemand bij voorbaat en zonder aanwijsbare reden van ongepast gedrag te beschuldigen. Zoals de waard is....

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 aug. 2019 - 5:13

Het gaat er in dit geval niet om wat hij gedaan heeft, het gaat volgens mij om het principe dat een jeugdige bescherming geniet in deze, iedere jeugdige. Anders begeven we ons alsnog op glad ijs en gaan we een oordeel vellen. Er zijn jongeren voor minder opgepakt (zelfs geheel onschuldig) en tijdelijk in de politiecel beland, daar zouden ze hier om lachen. Of dat ook onder een andere naam in een politiedossier wordt weggeschreven weet ik niet.

frankie48
frankie4815 aug. 2019 - 5:34

Waarom Peter, omdat deze ondernemer het niet zo erg vond dat alleen zijn ramen onder het schuim zaten? Of omdat het om een sloopboot ging die ondertussen al is verwijderd? Of omdat het er heel veel meer jongeren in onze stad met wapens in de rondte lopen, en je dit heel normaal zou kunnen gaan vinden? Ik zou van deze vriend van de familie Halsema weleens willen weten wat hij ervan gevonden zou hebben, als knapen bijvoorbeeld iemand uit zijn familie met een koophuis hadden bedreigd met het wapentuig wat zij bij zich droegen, en die uit een wijk vol met sociale huurwoningen kwamen? De scheidslijnen in onze stad zijn al zo overduidelijk zichtbaar, of je moet de sociaaleconomische ongelijkheid en de ongelijke behandeling waar vooral de lagere sociale klasse in onze stad al tijden tegen aanloopt niet kunnen zien.

7anpau1
7anpau115 aug. 2019 - 12:31

@frankie48 jaha, jaha, maar stel nou dat het niet hypothetisch was. Uw reactie raakt echt kant noch wal.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 18:08

'als knapen bijvoorbeeld iemand uit zijn familie met een koophuis hadden bedreigd ' Als....Dat hebben ze niet gedaan dus waar heb je het over?

frankie48
frankie4816 aug. 2019 - 7:42

Beste 7 en Joe, Nee, maar daarom verwijs ik ook zo graag naar andere Amsterdamse kinderen die niet worden opgevoed door opvoeders met de sociale status die deze ouders wel hebben. Wordt toch een moeilijk verhaal voor een instelling als bureau halt om deze opvoeders te gaan helpen door daar Amsterdamse gemeente instanties voor in te gaan lopen schakelen?

Juppé🎗
Juppé🎗14 aug. 2019 - 19:39

Die jongen pubert en zet zich af. Verveelt zich en doet dingen die hij absoluut nooit van zijn moeder geleerd zal hebben....niet goed te praten, straf moet hij hebben en de schade moet vergoed worden. Selfies met nepwapens maken zal ook wel niet in zijn opvoeding gezeten hebben. Tja en de Tele graaf vergroot dit uiteraard als ze dit horen van een zielige idiioot die dit lekt. Er zijn in Amsterdam veel grotere problemen.

MountEverest
MountEverest14 aug. 2019 - 19:21

Degenen die het gedrag van de zoon van burgemeester Halsema proberen te bagatelliseren, zijn niet slim bezig. Ze laden de verdenking van eenzijdigheid op zich. Het zelfde zag je na de arrestatie van de Diemense ex-wethouder. Als een zoon van Dion Graus of van de hoofdredacteteur van de Tlegraaf dit zou doen, zouden zowel vader als zoon waarschijnlijk met hoon overladen worden.. De reactie van Femke was begrijpelijk maar niet professioneel.

11 Reacties
MountEverest
MountEverest14 aug. 2019 - 19:26

Messen en nepvuurwapens worden nog al eens gebruikt voor criminele zaken zoals overvallen.

7anpau1
7anpau114 aug. 2019 - 22:48

Als het de zoon van Dion Graus of de hoofdredacteur zou overkomen, dan zou de buitenwereld daar niets over te weten komen omdat andere media de privacy van verdachten, zeker van minderjarige, respecteren en een kind niet als aangeschoten wild beschouwen omdat zijn of haar vader toevallig bekend is. Alleen de hyena’s van de Telegraaf storten zich op zo’n weerloos slachtoffer.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 23:08

@ MountEverest: [Als een zoon van Dion Graus of van de hoofdredacteteur van de Tlegraaf dit zou doen, zouden zowel vader als zoon waarschijnlijk met hoon overladen worden..] "Zouden waarschijnlijk....." Een onbewezen vooronderstelling. Loze prietpraat dus.

MountEverest
MountEverest14 aug. 2019 - 23:11

We gaan het zien.

Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 2:09

OlavM: “Zouden waarschijnlijk…..” “Een onbewezen vooronderstelling. Loze prietpraat dus.” En heel typerend, altijd hetzelfde gelul. Als het gebeurt (is) heb je recht van spreken en zo niet, dan ben je alleen maar zo onfatsoenlijk om iemand bij voorbaat en zonder aanwijsbare reden van ongepast gedrag te beschuldigen. Zoals de waard is….

Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 2:12

"Messen en nepvuurwapens worden nog al eens gebruikt voor criminele zaken zoals overvallen." Jaaaaa, vertel eens verder... Denk je dat iets daar op wijst? Wat een akelig mannetje ben je toch eigenlijk.

Anoniempje5
Anoniempje515 aug. 2019 - 5:50

@Mount; "Als een zoon van Dion Graus of van de hoofdredacteteur van de Tlegraaf dit zou doen, zouden zowel vader als zoon waarschijnlijk met hoon overladen worden.." A. Dan had het niet in de krant gestaan. B. Jij was dan de eerste om te schrijven dat als het de zoon van Halsema was geweest er nooit een straf voor opgelegd zou worden. C. En dat ze er goed aan gedaan hebben om het in de doofpot te stoppen.

Ivan61
Ivan6115 aug. 2019 - 6:59

@ MountEverest, Wij hebben hier over een puber. Dat ben jij ook geweest neem ik aan. Niemand praat zijn gedrag goed maar zijn daad op deze manier gebruiken is heel laag van de Telegraaf. Dat is nog steeds een kind snap jij dat?

Pake Jeep
Pake Jeep15 aug. 2019 - 8:16

Naar later bleek was ook bij de wethouder uit Diemen, veel minder aan de hand dan gesuggereerd werd door m.n. de Televaag. Ook nu weer hangt er rond de "verslaglegging" door de Televaag een penetrante putlucht waardoor je denkt dat er een agrariër aan het gier uitrijden is. Verder zou voor andere minderjarigen gelden, dat hun privacygevoelige gegevens zouden worden afgeschermd, zoals dat in ons land geregeld is.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 8:36

'Ze laden de verdenking van eenzijdigheid op zich. ' Het domste wat je kan doen is rekening houden met dat soort 'Gesundes Volksempfinden'.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2019 - 10:31

De Diemense wethouder was volwassen. Geen vergelijk.

henk-alexander
henk-alexander14 aug. 2019 - 18:51

Er is iets fundamenteel mis in Nederland. Allereerst heeft de jeugdige delinquent in zeker mate recht op bescherming. Ook voor de minderjarige, ongeacht de zwaarte van het delict, geldt dat hij recht heeft op bescherming tegen onbevoegde (!) inmenging in zijn privéleven en gezinsleven. Tevens heeft hij recht op bescherming tegen elke vorm van laster (vgl. Art.16 ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’). Het volgende betreft het discutabele journalistiek handelen van De Telegraaf, die zijn berichtgeving baseert op schending ambtsgeheim c.q. ambtsmisbruik http://www.integriteitoverheid.nl/kennis/jurisprudentie/lekken-en-misbruiken-van-informatie/ Deze krant fiatteert feitelijk de corruptie binnen de overheid. En in plaats van aangifte doet dit medium een beroep op bronbescherming - sinds 1 oktober 2018 wettelijk geregeld. Hierdoor worden integriteitsschendingen in wezen gefiatteerd. Kortom: ‘…something is rotten …’.

Arne Koning
Arne Koning14 aug. 2019 - 18:35

Het eenvoudig onwaar om het als typerend de Telegraaf of rechts te verwijten politici via misstappen of anderszins te gebruiken zaken m.b.t. familie of partners onder de aandacht te brengen. Het overkwam ook rechtse politici. Omdat deze praktijken zelfs zo als te verwachten voor de hand lagen namen politici, niet zelden na ruggespraak binnen hun partij, dan ook wijselijk het besluit een bericht over een gevoelig feit uit de privésfeer waarvan ze anders wisten hoe dat door sommige media gebruikt zou worden zelf naar buiten te brengen. Al twintig jaar geleden deed b.v. CDA-er Marnix van Rij dat toen zijn vrouw van hem scheidde omdat ze een lesbische relatie had gekregen. Lees maar hoe hij en de CDA dat deden en waarom uit de Trouw destijds: "Het CDA-bestuur heeft gisteren in een brief aan alle partijbesturen laten weten dat zijn voorzitter Marnix van Rij gaat scheiden. Zijn vrouw heeft uitgesproken homoseksuele gevoelens te hebben. Van Rij zegt er prijs op te stellen deze beslissing zelf bekend te maken, omdat hij een publieke functie heeft. Ook wil hij daarmee voorkomen dat een roddelcircuit om zijn persoonlijke leven ontstaat." Dat was nog vrij onschuldig en had dus geen vervelende gevolgen door het wijze zelf in het nieuws brengen wat m.i. Halsema dus beter ook had kunnen doen. Het nieuws hierbijnhoud je toch niet tegen weet iedereen al vele decennia en met de moderne media waar de social media van burgers aan bijdragen nog minder. Een ander voorbeeld is veel meer veelzeggend. Een geval dat ondanks dat het bekend zou moeten zijn dat de schuld alleen familieleden betrof. Het gaat daarbij om de tot grote hoogten gekomen VVD-politica Haya van Someren. Zij had ermee te maken dat haar ouders fout waren in de oorlog wat ervoor had gezorgd dat ze tijdens haar opgroeien slachtoffer gebukt ging onder de bepaald niet onschuldige publieke opinie van klas- en plaatsgenoten. Het heeft haar sterk gevormd naar een overtuigd liberale vrouw die niets moest hebben van zowel de fascistische, nationaal-socialistische, communistische, en socialistische volksbewegingen. Toch overkwam het haar na haar politieke carrière bij een tweede te verschijnen biografie op verzoek van de VVD die haar hiermee wilde eren dat dat verleden van haar foute ouders haar andermaal onaangenaam moest treffen. De schrijfster en historica Alies Pegtel had veel meer dan in de eerste biografie van de hand van de latere burgemeester van Utrecht Jan van Zanen gebeurde de nadruk gelegd op de foute rol van de ouders in WOII. Ik wil hierbij opmerken dat ik hiermee niet beweer dat het effect Pegtel's bedoeling had maar het deed van Someren na haar levenslange last ervan zeker geen recht. "Daar waar Van Zanen de betrokkenheid van haar familie bij de NSB uit de doeken deed, doet Pegtel er een flinke schep bovenop wat tot de eerder genoemde ophef heeft geleid. De officiële overhandiging aan premier Rutte en de familie van Haya was daarmee van de baan. Pegtel gebruikt het NSB-verleden inderdaad wel heel nadrukkelijk als rode draad. Ze bezondigt zich af en toe aan het presenteren van niet-onderbouwde dwarsverbanden." https://jalta.nl/politiek/theres-something-about-haya/ Dat het van Someren geen recht deed bleek wel uit de bagger die ze over zich heen kreeg uit linkse media die haar als bruine Telegraaf-medewerkster en foute, want VVD-er, postuum besmeurden zoals zoveel naoorlogse "verzetshelden" al hadden gedaan. In werkelijkheid was ze van jongs af aan slachtoffer van foute ouders, en foute naoorlogse Nederlanders zonder onderscheid typische figuren behorend bij dogmatische collectieven die ze als liberaal had leren verafschuwen.

1 Reactie
7anpau1
7anpau114 aug. 2019 - 22:58

Hoe kwaljk het ook is om iemand de daden van zijn of haar ouders aan te rekenen, is dit toch van een andere orde. Van Someren was een publiek figuur. Dat was haar eigen keuze. Dat zij op oneigenlijke gronden werd aangevallen is smakeloos, maar helaas vaak een gevolg van een publiek figuur zijn. Hier wordt een kind, dat helemaal geen publiek figuur is, door het slijk gehaald om zijn moeder aan te vallen. Bij iedere andere jongen was deze zaak of door bureau Halt afgedaan, of - achter gesloten deuren door de OvJ of de kinderrechter. Los daarvan, 2 wrongs don’t make a right.

chwiedijk
chwiedijk14 aug. 2019 - 18:28

Wat vindt vader?

3 Reacties
Katootje2
Katootje215 aug. 2019 - 2:31

Gaat je geen bal aan.

madbako
madbako15 aug. 2019 - 8:16

Gaat je geen reet aan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2019 - 10:33

als er iets fout gaat krijgt moeder de schuld

Frank jansen2
Frank jansen214 aug. 2019 - 17:42

Femke H heeft blijkbaarhaar zoon niet goed duidelijk gemaakt dat kinderen van een burgemeester / publiek figuur, gekozen door de burger ook onder de spotlight staan Beetje te links progressief opgevoedt misschien waarin alles maar moet kunnen ; ) Nu komt het linkse gedraai en gekonkel goed van pas om je uit de situatie te praten

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra15 aug. 2019 - 8:27

'Beetje te links progressief opgevoedt misschien waarin alles maar moet kunnen ; )' Nee, dat geloof ik niet. Volgens mij praat de zoon van Femke Halsema liever met de politie dan met zijn moeder over deze kwestie.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 aug. 2019 - 17:37

Hoe haalt een journalist het in zijn hoofd deze jonge jongen zo voor de wolven te gooien, want wolven zijn het. Deze kinderen hebben het recht op privacy en het recht beschermd te worden tegen wolven en hyena's ofwel de 'publieke opinie'.

Mr Ed
Mr Ed14 aug. 2019 - 17:15

Alle mensen die nu op deze pagina om het hardst de schandpaal van de Telegraaf veroordelen stonden een paar dagen geleden vooraan om Dirk Scheringa aan diezelfde schandpaal te nagelen over het instorten van een voetbaltribune. En dat op basis van een interview met 1 persoon, voordat er enig onderzoek is verricht.

4 Reacties
7anpau1
7anpau114 aug. 2019 - 23:03

Nee hoor. De aanval op Scheringa was volstrekt voorbarig. Bovendien ontslaat enige artistieke wens van Scheringa, architecten, constructeurs, bouwers, toezichthouders, etc. niet van hun eigen verantwoordelijkheden. Maar Scheringa is een publiek figuur, met een zeer dubieuze track record. Dat heeft ie aam zichzelf te danken. De zoon van Halsema is een 15 jarige puber.

LaBou
LaBou 15 aug. 2019 - 5:18

En jij vindt dit bericht dan weer wel kunnen terwijl je Scheringa fel verdedigt. Zo zie je maar weer.

Mr Ed
Mr Ed15 aug. 2019 - 11:24

“LaBou 15 augustus 2019 at 07:18 En jij vindt dit bericht dan weer wel kunnen terwijl je Scheringa fel verdedigt. Zo zie je maar weer” Rabiaat domlinks aan het woord. Graag een citaat waar ik Scheringa verdedig en waar ik aangeef dat dit bericht wel kan?

LaBou
LaBou 16 aug. 2019 - 20:53

"Graag een citaat waar ik Scheringa verdedig en waar ik aangeef dat dit bericht wel kan?" Misschien moet (domrechtse) Abel zijn eigen reactie nog eens goed lezen alsof het door een ander geschreven. Dan ziet hij vast wel dat hij nogal fel reageert met de opmerking dat "scheringa werd aangevallen".

Anoniempje5
Anoniempje514 aug. 2019 - 17:10

Weer zeer vals van de Telegraaf. Dat ze het verslaan als ze de tip krijgen kan ik nog wel begrijpen maar om het dan net als met die wethouder zo op te kloppen en leugens schuwen niet. Maar geeft maar weer eens aan hoe serieus je wat dan ook van de Telegraaf moet nemen. Niks serieuzer als de Story.

Bert de Vries
Bert de Vries14 aug. 2019 - 17:09

De verontwaardiging over de Telegraaf is terecht. Hetze-journalistiek. Maar dan: op de radio de hele dag het Halsema-ding. Hetzelfde in alle tv-journaals en achtergrond- en debatprogramma's. Het complete vaderlandse journaille bevuilt zich met dezelfde smurrie als de Telegraaf, waarbij dan ook nog eens de Telegraaf als schaamlap wordt gebruikt. Griezelig ordinair.

Frank jansen2
Frank jansen214 aug. 2019 - 17:01

Het is geweldig om te zien dat mevrouw Halsema niet de heilige is, wat het linkse Amsterdamse grachtengordel bastion van haar probeert te maken, nu ze zich uit deze zachtgezegd, precaire situatie brobeert te praten. Hypocriet elitair, kan je haar houding beter omschrijven, Hypocriet omdat zei ooit duidelink stelde nooit burgemeester te willen worden, maar wat gebeurt er.. Nu ze er zit brengt ze met haar groep Amsterdam om zeep, I Am-sterdam.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 5:42

'Het is geweldig om te zien dat mevrouw Halsema niet de heilige is, wat het linkse Amsterdamse grachtengordel bastion van haar probeert te maken,' Je fantasie gaat met je op de loop. In Amsterdam is de burgemeester gewoon 'de burgemeester'. Niet meer en niet minder. Ik krijg vooral de indruk dat jij haar veel groter maakt dan ze is. 'Nu ze er zit brengt ze met haar groep Amsterdam om zeep' Jaja..

Buitenstaander
Buitenstaander14 aug. 2019 - 16:48

Even los van de 'leidende' Telegraaf berichtgeving: Dus met een (door Halsema benoemd) nepwapen en messen, op een verlaten woonboot die niet (nog steeds niet) van jou zelf is, heet het geen 'gewapende' inbraak? En ben je een normale Amsterdamse jongen?

1 Reactie
Mr Ed
Mr Ed15 aug. 2019 - 5:22

Afhankelijk van wie je ouders zijn.

Jonathan2
Jonathan214 aug. 2019 - 16:47

Een kind gebruiken om een politica te schaden, typische actie voor de Telegraaf. En onze rechtse moraalridders dan? Stemmen toch netjes op de meest criminele partij van Nederland - moeilijke afweging tussen VVD, PVV, en Schorum voor Democratie, dat wel - net zoals in het buitenland vaak de grootste crimineel de verkiezingen wint voor rechts. Van Orban tot Erdogan, Berlusconi tot Trump, Sarkozy tot Putin. Ja maar, een een massamoordenaar zoals Putin, is toch niet zo erg als kind dat een brandblusser nierspuit ,met een moeder die vindt dat minderheden ook rechten hebben.

1 Reactie
Jonathan2
Jonathan214 aug. 2019 - 16:49

Leegspuit.

Buitenstaander
Buitenstaander14 aug. 2019 - 16:31

Laten we even eerlijk in de spiegel kijken, bij al deze verontwaardiging: Denk je in: Het zoontje van Dijkhoff zou zoiets gedaan hebben, wat zouden dan de reacties hier geweest zijn? Beetje als 'zo vader zo zoon' of 'zie je wel' ?

Mostafa
Mostafa14 aug. 2019 - 16:18

Had mevrouw Halsema ook een zo'n leuke verhaal verteld als die jongen van Marokkaanse afkomst was ? Of had zij het over rot jongens?! Nepwapen dragen ? prachtig opvoeding dus !

15 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 aug. 2019 - 16:42

@Mostafa Poeh, insinuaties en verdachtmakingen gaan je goed af. Of heb je bewijs? Schoolvoorbeeld van niveautje en modus operandi Telegraaf jouw reactie.

frankie48
frankie4814 aug. 2019 - 17:05

Beste Mostafa, Nee, dan zou die bekende kreet vanuit het stadhuis wel weer gebezigd gaan worden, je weet wel, dat zij zo laat op de avond nog over de straten van onze stad aan het slenteren zijn en daar de boel versjteren, en dat kunnen doen omdat Marokkaanse ouders hun opvoedingstaken zo verwaarlozen.

Katootje2
Katootje214 aug. 2019 - 18:27

Mostafa: "Had mevrouw Halsema ook een zo’n leuke verhaal verteld als die jongen van Marokkaanse afkomst was?" Lijkt het je niet verstandiger om daarover te beginnen als blijkt dat dat niet zo is? Dan heb je mij ook gelijk als medestander en nu niet.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 19:11

Volgens mij plegen Nederlands-Marokkaanse (en andere) jongens in A'dam aan de lopende band allerlei vandalistische en anderszins vervelende daden. Het moet wel heel erg uit de hand lopen wil dat in de krant komen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 19:12

Waar komt die Marokkaan opeens vandaan? Oh Oudkerk: kutmarokkanen = Halsema : kutmarokkanen? want allebei iets met de gemeente amsterdam?

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2019 - 22:44

U bent in de war met de heer Oudkerk die overigens geen namen noemde

Ivan61
Ivan6115 aug. 2019 - 7:06

@ Mostafa, Waar slaat dat op? Wij hebben hier over een kind . Afkomst en status van ouders zijn onbelangrijk snap jij dat?

MountEverest
MountEverest15 aug. 2019 - 9:08

@Mostafa, Het lijkt erop dat je in een spagaat zit. Aan de ene kant extreem-rechts, aan de andere kant het white-privilege van Halsema en zoon.

Mostafa
Mostafa15 aug. 2019 - 11:25

Geachte 48, Over je ''opvoedingstaken'' gesproken, moet ik mijn kinderen opvoeden a la mevrouw Helsema ? hen leren eigendommen van mensen zoals blusmiddelen leeg halen en met een mooi nepwapen mogen door de stad ? Heb jij ook zulke kinderen ? ik niet hoor.

Mostafa
Mostafa15 aug. 2019 - 11:28

Branda, Ik hoop dat jij je kinderen anders opvoedt dan die jongen die met nepwapens rondes loopt ! Jij met je ge-Poeh..

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2019 - 14:55

Mostafa Poeh poeh, ook uitstekend opgevoede kinderen gaan wel eens in de fout.

Mostafa
Mostafa15 aug. 2019 - 15:39

DanielleDefoe, Maar bij Nederlanders van Marokkanen afkomst roepen ze altijd :'' Marokkaanse ouders moeten hun kinderen goed opvoeden'' ? Nu kom jij pas achter dat tuig geen kleur of cultuur kent ?! jij bent te laat of hypocriet !

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2019 - 18:53

Mostafa, het is nooit te laat om er op te wijzen dat ook een goede opvoeding geen garantie is.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks16 aug. 2019 - 8:12

@Mostafa Ik vroeg je of je bewijs had voor je insinuaties Mostafa. In plaats van een antwoord krijg ik een jij-bak over opvoeding. Over opvoeding gesproken!

frankie48
frankie4816 aug. 2019 - 10:58

Beste Mostafa, Lees het nog een keer goed, en je zult niet een tegenstander zien maar iemand die het juist bevestigd. Diezelfde mevrouw Halsema is de burgemeester van mijn stad die de bevoegdheid bezit om een bedrijf die misschien slachtoffer is geworden van jeugdig kliergedrag, om zo'n zaak te laten sluiten.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 aug. 2019 - 16:14

Sneue actie van de Telegraaf, beheerste en nette reactie van Halsema. Dat die jongen de fout in is gegaan moge duidelijk zijn en de gevolgen daarvan zal hij moeten dragen. Dat er op deze lage manier politiek met die jongen bedreven wordt staat mij tegen. Op Groen Links is genoeg aan te merken (zeker sinds Klaver) maar dit en die ontspoorde wethouder zo gebruiken is natuurlijk een zwaktebod. Maar goed datzelfde is ook nog wel eens van toepassing op opgeklopte verontwaardiging aan andere zijden van het politiek spectrum.

5 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 aug. 2019 - 16:40

En opnieuw een gevalletje waarbij dienders blijkbaar vinden dat ze het recht hebben om vertrouwelijke informatie door te spelen naar de pers. Ontslag is de enige sanctie die daar op zou mogen staan.

MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:31

Vind dit verder gaan dan sneu. Veel verder. (Media-)machtsmisbruik verdiend verdergaande kwalificaties.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks15 aug. 2019 - 3:31

@MG1968 "Vind dit verder gaan dan sneu" Wedstrijdjes grote woorden gebruiken zijn niet aan mij besteed MG1968 maar het is je goed recht om er zelf andere kwalificaties aan op te hangen. Koop of lees dat blaadje gewoon niet zou ik zeggen. Het kwalijkst zijn nog wel die Amsterdamse dienders die het weer eens nodig vonden om uit de school te klappen naar de pers. Dat getuigt van een volledig gebrek aan integriteit en mag stevig bestaft worden, ontslag lijkt me een passende maatregel.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 aug. 2019 - 14:00

Nee, En ik wil de Telegraaf niet lezen En ik wil dat ze dit soort nieuws niet in hun krant opnemen. Dat ik kan kiezen de T niet te lezen weet ik, maar dat vind ik nog steeds dat ik niet zit te wachten op een krant die dubieuze doelstellingen heeft met betrekking tot welk nieuws ze zal brengen en dit soort journalistiek ('in het zonnetje zetten' is het eufemisme geloof ik) tot norm aan het verheffen is.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 aug. 2019 - 15:36

@stockkickhuysen "Nee" Ja dus? Ik zie de logica van je reactie niet helemaal want ik nog MG1968 hebben warme gevoelens bij de Telegraaf.

jantje
jantje14 aug. 2019 - 15:01

In een onbewoonde woonboot brandblussers halen en leegspuiten. Dat noem ik kwajongens streken. Heel anders dan het stelselmatig vernielen cq in brand steken van buitenbankjes, bushokjes, huisjes op terrein van volkstuinen om maar iets te noemen. In groepen voor openbare gebouwen zich zat zuipen, lawaai maken en bierflessen stuk gooien bij fietsenstallingen. Vandalen die dat uitspoken worden niet gepakt, die zijn al zo doorgewinterd in kapot maken van andermans spullen dat ze precies weten hoe te handelen en reageren.En als je er iets van zegt dan loop je ook nog het risico om een knal voor hoofd te krijgen. Deze jongen is opgepakt, geef hem een reprimande, laat hem de schade herstellen en leef gewoon verder.. Wat worden wij er nu beter van om zo'n kind nu al te veroordelen en voor de kinderrechter te slepen. Als hij nou een huis in de brand had gestoken.. maar dat is niet het geval. Pietje Bell.

3 Reacties
MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:33

Het oordeel over deze jongen had nooit onderwerp van publieke discussie mogen worden. Niet ter verdediging en niet ter veroordeling. Gewoon niet.

BigKnor
BigKnor14 aug. 2019 - 19:56

@Jannie "In een onbewoonde woonboot" Je vergeet het woord inbreken. Mag niet van de wet. "brandblussers halen" heet stelen en dat mag ook niet van de wet. "leegspuiten" heet vandalisme en dat mag ook niet. Bovendien loopt hij met verlopen wapens op zak en dat mag ook niet.

Starter2
Starter215 aug. 2019 - 7:31

Plasman doet z'n werk goed. Daar wordt hij ook vorstelijk voor betaald. Eens kijken of Jan met de pet ook zo goed weg komt.

Johann3
Johann314 aug. 2019 - 15:00

Halsema verweert zich in een brief en stelt daarbij dat het niet ging om een gewapende inbraak maar dat het ging om een nepvuurwapen en een verwaarloosde verlaten woonboot. Echter, een mes en een nepvuurwapen vallen onder de wapenwet, en doordat er een brandblusser is meegenomen en leeggespoten, gaat het om een inbraak. De bouwkundige staat van het object heeft geen invloed op het delict, waarschijnlijk wel op de strafmaat dan wel het niet overgaan tot vervolging. Het is daarmee vreemd dat de persoon die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid, stelt dat haar zóón geen gewapende inbraak heeft gepleegd. Een mes is een wapen, en insluipen mét vernieling is inbraak. Zo staat het in de wet. Ik heb het artikel gelezen en er staat eigenlijk niets tendentieus of feitelijk onjuist in, behalve dat het niet mogelijk is de bronnen te achterhalen en je dus niet kunt nagaan of de interne verontwaardiging bij de politie en het OM breedgedragen is. Afweging tussen nieuwsfeit en privacy Dan blijft er nog maar een ding over, het recht op privacy van een minderjarige. Natuurlijk heeft iedereen recht op privacy en moeten we daar bij minderjarigen zorgvuldig mee omgaan. Tegelijkertijd gaat het verhaal niet alleen om de minderjarige maar ook om het feit dat zijn ouders verantwoordelijk zijn voor hem tot zijn 18de én dat zijn moeder tegelijk verantwoordelijk is voor - nogmaals - de openbare orde en veiligheid in Amsterdam. Daar komt bij dat wapenbezit onder jongeren in Amsterdam een groeiend probleem is. Kinderen in de grachtengordel mogen wel met wapens lopen? Even kort door de bocht: als zelfs de eindverantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid niet in staat is om haar kinderen zonder wapens de straat op te laten gaan, wie dan wel? Dát zou moeten leiden tot een maatschappelijk debat in een stad waar het wapengeweld lijkt toe te nemen. Makkelijker is het om te wijzen naar de Telegraaf. Het is allemaal de schuld van de Telegraaf, want de Telegraaf is rechts en daarmee fout en de burgemeester is links en daardoor mag zij door rood rijden en is het minder erg dat haar kinderen met een mes en een nepvuurwapen lopen dan de kinderen in Nieuw-West en Zuid-Oost. Geen wederhoor Telegraaf Terug naar de privacy van de minderjarige. Er moet dus een afweging gemaakt worden tussen het nieuwsfeit en het belang van de minderjarige. De kop van dit artikel stelt dat er verontwaardiging is over het brengen van het nieuwsfeit, maar door wie dan? Dat blijkt niet uit het artikel en de verontwaardiging hieronder, is pas naderhand gekomen. Ook blijkt uit het artikel niet of er bij Paul Jansen of John van den Heuvel navraag is gedaan waaróm ze overging tot publicatie. Daarmee zegt dit artikel - en de reacties hieronder - meer over Joop en de volgers van Joop dan over de Telegraaf.

11 Reacties
Somsweetikhetbeter
Somsweetikhetbeter14 aug. 2019 - 16:53

Spijker. Kop. Hulde!

Jonathan2
Jonathan214 aug. 2019 - 16:58

Net zoals jouw reactie veel zegt over jou. Heel stukje in-elklaar geflanst waarom het ok is een kind te gebruiken om een politica te schaden. Dat is de enige reden waarom het in de Telegraaf staat.

JaapieAchterhaaks
JaapieAchterhaaks14 aug. 2019 - 17:26

Het laat duidelijk zien waar de prioriteiten liggen van de politie. Men zal vast wel een paar fte's over hebben om uit te zoeken wie er heeft gelekt en die moet gestraft worden. Die 16.000 aangiftes die blijven liggen per jaar, mogen er best 16.500 worden volgend jaar. Zodra iemand of "familie van", een minder "gewilde" partij over de scheef staat, staat het ook gelijk in de krant, maar daar ontbreken wel de opvolgende artikelen over hoe de politie het lek ging onderzoeken. ps. Als ik aan en vreselijk schandaal moet denken die een krant hier ooit heeft gedaan terwijl ik ze nog las, kan ik alleen maar aan de Volkskrant denken die een paar dagen voor de verkiezingen een artikel publiceerde vol met leugens over martelingen gedaan door Nederlandse soldaten in Irak. "Nepnieuws" bestond toen nog niet, maar zou volledig onder die noemer vallen.

Handige harry
Handige harry14 aug. 2019 - 17:51

Ik denk dat je gelijk hebt. Als linkse media erachter kwamen dat de zoon van wilders, ( heeft hij niet, maar voor het voorbeeld) hetzelfde had gedaan had het hier vol gestaan met veroordelingen. Ik vond het ook niet zo spannend wat die jongen gedaan heeft, maar alles van links tot rechts wordt weer heel groot gemaakt. Rechts met de telegraaf die heel dik aanzet, links die verboden wapenbezit ineens niet erg vind. Zo zie je de tweedeling in de maatschappij. Het wordt ook steeds erger.

7anpau1
7anpau114 aug. 2019 - 18:33

Ik vind het wel een grof schandaal dat De Telegraaf de privacy van een minderjarige jongen - die er weinig aan kan doen dat zijn moeder toevallig burgemeester van A’dam is - opoffert voor geld en sensatie en daarbij ook nog gebruikt maakt van geheelde informatie. Strafrechtelijk is uw verhaal gemankeerd. Een gewapende inbraak is juridisch niks. Ervan uitgaande dat het verhaal van Halsema klopt is er mogelijk sprake van lokaalvredebreuk, vernieling en/of overtreding van de WWM maar niet ieder nepwapen valt onder de WWM. Als ze vallen onder de richtlijn 2009/48/EG niet. Om dit alles echt te kunnen beoordelen moet je toch echt het dossier hebben en verstand van zaken hebben. Neemt niet weg dat een zaak als deze, met een first offenden en hooguit wat materiële schade en overlast, door bureau Halt zou zijn afgewikkeld. Nu krijgt deze jongen een hele shit storm over zich heen. Strafrechtelijk zijn de ouders niet verantwoordelijk, hooguit civiel rechtelijk voor betaling van de schade. Dus ook het vergoeilijken van wat overduidelijk een totaal gebrek aan enig ethisch besef en geweten is van de betreffende journalisten en de (hoofd)redactie van De Telegraag raakt kant nog wal. Tuig is het.

Katootje2
Katootje214 aug. 2019 - 18:37

Heeft de Telegraaf - hebben Paul Jansen of John van den Heuvel- navraag gedaan bij Halsema?

Gandalf2
Gandalf214 aug. 2019 - 19:09

Halsema is meer het type van, doe wat ik zeg maar doe niet wat ik doe. Ik ben niet echt een fan van haar. Dat gezegd hebbende.. We hebben het hier over een puber, die blijkbaar wapens heel interessant vind en ingebroken heeft in een verlaten woonboot samen met een vriendje. Menig puber haalt streken uit en de meesten komen er mee weg nog ook. Hij heeft de pech dat hij betrapt is door de politie. Daarmee zadelt hij z’n moeder met een behoorlijk probleem op. We leven gelukkig in een land waar we nog wel dit soort streken met de mantel der liefde hopelijk kunnen bedekken. Een weekendje HALT, de schade vergoeden en een heel duidelijke laatste waarschuwing afgeven is volgens mij gebruikelijk voor zoiets. Omdat zijn moeder burgemeester is van onze hoofdstad en daarom de Telegraaf er over bericht heb ik niet zo’n moeite mee. Ik denk dat menig ouder nu denkt,(links en rechts) och die van mij heeft ook wel eens iets uitgevreten...

Toon262
Toon26214 aug. 2019 - 19:44

Maar u kunt uw reactie hier wel plaatsen. Dat is bij de Telegraaf voor iemand met een niet Telegraaf-mening onmogelijk. Dat is het verschil tussen de fatsoenlijke Joop en de onfatsoenlijke Telegraaf.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 23:05

@ Handige harry: [Ik denk dat je gelijk hebt. Als linkse media erachter kwamen dat de zoon van wilders, ( heeft hij niet, maar voor het voorbeeld) hetzelfde had gedaan had het hier vol gestaan met veroordelingen.] Op niets gebaseerde beschuldiging. Loze prietpraat. [.....links die verboden wapenbezit ineens niet erg vind.] Idem dito. Overigens ging het niet om een echt wapen, wat weliswaar ook strafbaar is, maar toch minder ernstig omdat daarmee geen zware mishandeling c.q. doodslag kan worden gepleegd.

Buitenstaander
Buitenstaander15 aug. 2019 - 10:00

@Olav ...prietpraat… Misschien, maar gelet de commentaren, de (bijna-) haat en vooral de toon ervan naar sommige politici zou het niet verbazen. Maar je hebt gelijk Olav, we zullen het zien...

Sonic2
Sonic215 aug. 2019 - 10:41

Het zegt vooral veel over u. Met uw belerende toontje. Met u minachting richting links. Wat de Telegraaf heeft gedaan is het melden omdat het Groenlinks is en is bedoeld om Halsema kapot te krijgen. Pure haat. Groenlinks kan naar beneden worden getrapt en dat is het belangrijkste. En voor de rest mag u van mij best naar een rechts radicale site toe. Wat doet u op Joop als het hier zo erg is? Ik volg bijna alle nieuws sites. Joop is een prima site. In tegenstelling tot al die rechts radicale waanzin. Op de bekende sites. Uw reactie zegt veel over u en de ranzige en vunzige politieke stroming die u vertegenwoordigd. Wees er vooral trots op. Overigens ben je al gelukkig door velen hier gecorrigeerd. En er is geen polarisatie tussen links en rechts. Er is polarisatie tussen zeer onfatsoenlijk halfslachtig fascisme en tussen alles wat normaal is. Ik hoor hier zelden mensen negatief over normale CDA'ers/ VVD'ers of CU of D66. Daar is wel weerzin. Alleen zijn er hier mensen die een gruwelijk hekel hebben aan halfslachtig fascisme. Van de bekende partijen en media.Dat is heel wat anders als de simpele voorstelling die u maakt. En zegt veel over u.

Mat C.H. Visser
Mat C.H. Visser14 aug. 2019 - 14:40

De Telegraaf gaat over lijken. Toen er in 2010 in Tripoli een vliegtuig neerstortte en alleen maar 1 Nederlands jongetje het had overleefd gingen deze rioolratten naar het hospitaal in Tripoli om de jongen te interviewen terwijl zijn ouders en broertje het ongeluk niet hadden overleefd. Maar wat wil je ook van een krant waarvan de lezers een groot deel van het electoraat van Wilders en Baudet vormen...

2 Reacties
Siphra Spier
Siphra Spier14 aug. 2019 - 18:10

De NOS had enkele uren na de crash al beelden uitgezonden van het jongetje in ziekenhuis.

MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:37

Ook als je je doelgoep kent dien je je vak serieus te nemen. Indien niet verlies je het bestaansrecht en zul je die titel van de bijlage moeten promoveren tot je naam. En toegeven dat roddel je corebusiness is.

Benaa
Benaa14 aug. 2019 - 14:02

Ik vind de teneur van het artikel in de Telegraaf niet juist. Wel kan ik begrijpen dat een journalist zoiets wil publiceren zodra hij hier kennis van heeft, maar dat had ook met een kleiner bericht gekund en minder sensationeel. Het argument van schending van de privacy kan ik maar gedeeltelijk onderschrijven. Iemand die op de stoel van de macht zit, dient zich te realiseren dat die onder een maatschappelijk vergrootglas ligt. Dat geldt ook voor zijn naasten. Of zouden de publieke reacties net zo'n verontwaardigd karakter hebben gehad als een van de dochters van Willem Alexander en Maxima iets dergelijks had geflikt. Als 15 jarige ben je nog lang niet volwassen maar mag er toch wel zoveel oordeel des onderscheids van je verwacht worden dat je begrijpt dat zoiets niet kan. Misschien had mevrouw Halsema het beter zelf direct wereldkundig kunnen maken. Dan was er vermoedelijk veel minder commotie geweest en zou de indruk van een doofpot vermeden zijn. Gezien de opvattingen van Groenlinks over kraakbeleid, vermoed ik overigens dat er misschien in huize  Oey/Halsema ook niet zo zwaar getild wordt aan het binnendringen van een leegstaand eigendom van iemand anders.

7 Reacties
ton14024
ton1402414 aug. 2019 - 17:02

Het kan eraan liggen dat ik geen Flair lees, maar ik had tot vandaag nog niet van ´de zoon van Halsema´ (dit itt de dochters van ..) gehoord. U wel?

MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:41

Als mevrouw halsema dit over haar zoon bekend had gemaakt was ze zelf die telegraaf en eiste ze meer van haar zoon als van andere kinderen omdat zij zelf de mans was. Nou dat zou pas een potje fout zijn geweest.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 19:07

Als zoiets over een van de prinsessen naar buiten was gekomen vermoed ik dat het land te klein is. Voor het publicerend medium welteverstaan. Van kinderen blijf je gewoon áf!

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 22:51

@ Benaa: [Als 15 jarige ben je nog lang niet volwassen maar mag er toch wel zoveel oordeel des onderscheids van je verwacht worden dat je begrijpt dat zoiets niet kan.] Dat weet zo'n jongen natuurlijk ook wel. Maar hij zal de publicitaire rel die is ontstaan moeilijk hebben kunnen voorzien. Bovendien heeft hij net als elke andere minderjarige ook recht op privacy, ja zelfs bijzondere rechten, ook op dat gebied. En die zijn ernstig geschonden. [Gezien de opvattingen van Groenlinks over kraakbeleid, vermoed ik overigens dat er misschien in huize Oey/Halsema ook niet zo zwaar getild wordt aan het binnendringen van een leegstaand eigendom van iemand anders.] Dat is een niet ter zake doende veronderstelling. Halsema weet dat ze anders moet optreden dan als GL-vertegenwoordigster, en doet dat dan ook. Ze heeft trouwens meegeholpen aan de ontruiming van het ADM-terrein.

MG1968
MG196815 aug. 2019 - 2:48

De mans= de mams

Benaa
Benaa15 aug. 2019 - 7:06

@ OlavM "Dat weet zo’n jongen natuurlijk ook wel. Maar hij zal de publicitaire rel die is ontstaan moeilijk hebben kunnen voorzien. Bovendien heeft hij net als elke andere minderjarige ook recht op privacy, ja zelfs bijzondere rechten, ook op dat gebied." Ben ik met u eens. Ik doelde hier alleen maar op de poging van sommige reaguurders om het voorval te bagatelliseren. Ik vind het meer dan kattenkwaad. Wat de verwijzing naar de GL opvatting over kraken betreft: "Dat is een niet ter zake doende veronderstelling. Halsema weet dat ze anders moet optreden dan als GL-vertegenwoordigster, en doet dat dan ook", Hoe weet weet u dat? Bent u een goede huisvriend dat u precies lijkt te weten welke normen en waarden zij wel en niet aan haar kinderen overbrengt?

Benaa
Benaa15 aug. 2019 - 13:00

@Ton14024 Hebben zij daarom minder recht op privacy?

hermanbroodtoo
hermanbroodtoo14 aug. 2019 - 13:19

Als je vindt dat je zoon net als ieder ander moet worden behandeld, waarom stuur je dan een brief met uitleg naar alle Amsterdammers? Waarom is bijna iedereen hier bereid de verklaring van Halsema voor waar aan te nemen? Haar verklaring is namelijk voor 100% gebaseerd op die van haar zoon, en zijn verklaring moet nog getoetst worden door de rechter. Halsema spreekt voor haar beurt. " Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is," aldus Halsema. Hij verdient volgens haar blijkbaar wel publieke steun en rechtpraterij van zijn machtige moeder in haar functie als burgemeester. Halsema: "Het enige waarop ik hoopte was dat men discreet zou zijn omdat mijn functie mijn zoon kwetsbaar maakt voor publiciteit die hem jaren kan achtervolgen." Volgens mij was je vooral bang voor je eigen hachje, Femke.

9 Reacties
ton14024
ton1402414 aug. 2019 - 17:05

Zelf geen kinderen?

Tom Meijer
Tom Meijer14 aug. 2019 - 17:14

Geen kinderen maar ook geen inlevingsvermogen.

Frank jansen2
Frank jansen214 aug. 2019 - 17:38

Goed geschreven ! Ze heeft duidelijk haar zoon niet goed duidelijk gemaakt dat de kinderen van een burgemeester / publiek figuur, gekozen door de burger ook onder de spotlight staat, Beetje te links progressief opgevoedt misschien waarin alles maar moet kunnen ; )

7anpau1
7anpau114 aug. 2019 - 18:37

Omdat een zaak als deze voor iedere andere zoon zou zijn afgewikkeld door bureau Halt, zonder dat behoudens de ouders, ooit iemand daarvan gehoord zou hebben. Het Is de Telegraaf die deze jongen voor de bus gooit omdat zijn moeder bekend is - en van de verkeerde politieke kleur volgens de Telegraaf.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 18:42

....en gewoon, als de Telegraaf, blinde GRL- en Femke-Halsema-hater.

MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:44

Ieder ander was niet zo behandeld @springhethotel

harmmeijer
harmmeijer14 aug. 2019 - 21:06

...... in de puberteit?

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 9:10

'Beetje te links progressief opgevoedt misschien waarin alles maar moet kunnen' Gek toch dat de VVD de onbetwiste kampioen integriteitskwesties is. Splinter balk..

doron
doron16 aug. 2019 - 19:00

Ton/Tom, Ik heb geen idee of jullie kinderen hebben. Mijn kinderen (tieners) reageren meest van de tijd inhoudelijk op iets wat zij niet willen horen, of nog niet kunnen begrijpen, het zijn nog kids, lerende. Jullie zijn toch geen kinderen?

Sonic2
Sonic214 aug. 2019 - 13:17

Telegraaf voert al jaren een hetze tegen Groenlinks. Ook op andere rechtse kanalen wordt er volop gedemoniseerd tegen Groenlinks en Klaver. Dus dat de Telegraaf zo ver gaat om zelfs kinderen te "shamen" verbaast me niet. Ze hebben daar geen fatsoen en zeker geen normen en waarden. Het is allemaal niet zo verrassend. En voor de rest de verontwaardiging. Ik snap die verontwaardiging nooit zo. Alsof het mensen daadwerkelijk nog verbaast hoe Telegraaf/ Geenstijl/ Dagelijkse Standaard, Wilders en Baudet allemaal in elkaar zitten. Hoe laag ze zijn. Maar je mag er ook niet voor waarschuwen, want dan denk je in hokjes. Dan draai je door. Dan herhaal je jezelf. En volgens mij is dit nog de voorbode. Als je denkt dat dit soort kranten of politici zich gaan matigen dan ben je volgens mij naïef.

17 Reacties
Frank2019
Frank201914 aug. 2019 - 14:04

Eens, normen en waarden zijn per definitie het voorrecht van mensen ter linkerzijde van het politieke spectrum (maar die geven die kennelijk niet door aan hun kinderen).

Cliff Clavin
Cliff Clavin14 aug. 2019 - 14:46

@ Sonic (15:17u) - ik deel je mening. En het getuigt van naïveteit om te geloven dat 'dit soort kranten of politici' zich zullen kunnen matigen. Extreme vulgariteit, en de neiging om te liegen en te verraden, die liggen besloten in het karakter van een bepaalde groep mensen. Hun perversiteit zal niet minder worden door kritiek, verontwaardiging, vermaningen, en/of waarschuwingen. Helaas is een deel van een bevolking vatbaar voor hun vuilspuiterij, hun drek. De producenten verdienen geld aan het voeden van het kwaadaardige omdat er afnemers zijn, op wie zij rekenen kunnen.

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub14 aug. 2019 - 15:17

Telegraaf voert al jaren een hetze tegen Groenlinks. En de rest van de kranten en de NPO tegen rechts. Daar ben je ook tegen, neem ik aan? De woonboot was afgesloten. Daar hebben ze ingebroken. Ze hadden 1 alarmpistool en 2 messen bij zich. Ik vind dit nogal wat. En vervolgens probeert de Politie alles onder de pet te houden vanwege de bekendheid van mammie. Heel links Nederland probeert het te downplayen als een kwajongens actie, maar het is gewoon misdaad. Als mammie niet beroemd was, dan was die niet in het nieuws gekomen inderdaad. Maar dat geldt ook voor alle andere bekende mensen die negatief in het nieuws komen, zoals bijvoorbeeld Imanuelle Grives.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 16:13

@Zelfblijvennadenkenaub. OOK andere berichten dan alleen die van de Telegraaf lezen. Het was geen alarmpistool. Het was een (ook verboden) neppisstool. Het is niet onder de pet gehouden. IEDER potentieel jeugddelict wordt "in gesloten kamers" behandeld. Je zou je synoniem moeten veranderen in: zelfblijvennadenkenenookwatmeerenbeterlezenaub.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 aug. 2019 - 16:18

@Sonic Goed gesproken! "Maar je mag er ook niet voor waarschuwen, want dan denk je in hokjes" Prima juist dat we elkaar op dat punt scherp houden en waarschuwen en laten we daarbij vooral buiten de 'hokjes' blijven en dit infame gedrag veroordelen ongeacht vanuit welke politieke / populistische zuil het komt.

Buitenstaander
Buitenstaander14 aug. 2019 - 16:28

@Cliff Fijn te zien dat je weer terug ben Cliff! Toch vraag ik mezelf stiekem af of wanneer 'het zoontje van Baudet' dit gedaan had de verontwaardiging ook zo groot zou zijn geweest, of hadden we dan t 'de appel valt niet ver vd boom-verkneukel' gekregen?

Tom Meijer
Tom Meijer14 aug. 2019 - 17:22

"En de rest van de kranten en de NPO tegen rechts. Daar ben je ook tegen, neem ik aan?" Als het zo was dan zou ik daar inderdaad tegen zijn. Maar ja, flauwekul he. Het is zelfs zo dat ik de NPO over het algemeen als rechts beschouw. Het grootste deel van de Nederlandse media is in handen van één of andere rechtse organisatie.

ton14024
ton1402414 aug. 2019 - 17:39

Norm, .... Gelukkig is van een scheepje geen Titanic geworden? ????

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 18:23

zelfblijven… En de rest van de kranten en de NPO tegen rechts Nee. En nog maar een keertje: 'rechts' en het gedachtegoed van FVD (extreemrechts, met meldpunten, homeopatisch verddunnen, etc.) zijn niet hetzelfde. Je mag best politiek van mening zijn dat je niet wil delen, dat is geen probleem. Ik denk dat je er naast zit, maar dat is wat anders.

wegmetons
wegmetons14 aug. 2019 - 18:28

Ze hebben inderdaad een politieke kleur bij de Telegraaf maar het is niet zo dat ze selectief alleen linkse politici aanpakken. Ik meen me te herinneren dat het dezelfde krant was die bijvoorbeeld Haga als eerste aangepakt heeft voor zijn rijden met alcohol op, voor het plasincident van die pvv'er toen en nog zo wat zaken. Ze hebben die oud voorzitter van de VVD toen ook aan de hoogste boom gehangen met dat faillisementsgeintje. Mijn stijl is het niet, ik vind het vaak te ver gaan maar ze maken in ieder geval geen onderscheid als een politicus over de schreef gaat. En ja, een burgemeester heeft een voorbeeldfunctie dus als haar kind dan een strafbaar feit pleegt is dat nieuwswaardig, als dat om de burgemeester van Amsterdam of Rotterdam gaat is het voorpagina nieuws. Is het erg wat hij gedaan heeft? Mwah, netjes is het niet maar een flinke schrobbering door oom agent zou wat mij betreft voldoende moeten zijn. We hebben in onze jeugd allemaal wel is wat uitgespookt wat op of over de rand van het toelaatbare gaat. De een doet zoiets, de ander gaat 's nachts belletje trekken of rijd dronken met zijn fiets een heg in. Leert zo'n jongen alleen maar van als hij door oom agent wordt opgepakt, misschien een nachtje in de cel zijn zonden moet overdenken. Leert ie wat de grenzen zijn, grenzen die jeugd nu eenmaal opzoekt.

Katootje2
Katootje214 aug. 2019 - 18:41

Normaal - Stiekem is hij wel, maar dit soort verdachtmakingen doet hij gewoon openlijk.

MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:50

@norm het is altijd goed gebruik geweest in nederland om het priveleven en de familie van politici buitrn de publiciteit te houden (behalve het prive als dit diametraal tegenover gecommuniceerde boodschap stond en daarmee prive met reden publiek wordt). Dat was een verworvenheid. Maar het gaat blijkbaar niet meer om de inhoud maar om de afrekening.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 19:02

Degenen die het blijven hebben over een doofpot/onder de pet houden zijn gewoon echt af nu. Het is al tig keer gezegd dat het hier om een kind gaat en wat de regels daarvoor zijn. En de mekkeraars die denken dat zo'n regel ter linkerzijde niet gerespecteerd wordt als het om een kind van een rechtse politicus gaat, moet vooral in de spiegel kijken. Hypocrisie is toch vooral een rechtse aangelegenheid. Een kind hoort nooit de dupe te worden van de status van een ouder.

Starter2
Starter214 aug. 2019 - 20:07

Dan hadden ze hem onder zijn eigen naam moeten registreren. Door dat niet te doen wek je de indruk dat het niet naar buiten had mogen komen.

wegmetons
wegmetons14 aug. 2019 - 22:39

@Karingin, hypocrisie is een rechtse aangelegenheid? Want er zijn geen linkse hypocrieten? Er zijn geen Wouter Bosjes die tegen het kapitaal aanschoppen en vervolgens miljoenen verdienen in het bedrijfsleven? Hypocrisie is een menselijke eigenschap, of een menselijk falen zo u wilt, en niet afhankelijk van politieke kleur. Overigens is bijna elk mens wel is hypocriet, er zijn er maar weinigen die nooit het eigen belang voor het algemeen belang stellen. Heeft u wel is het laatste koekje uit de trommel gepakt zonder te vragen of een ander hem wil? Dat is ook hypocrisie en u bent zo enorm links dat wijlen Castro er een hartaanval van schrik van zou krijgen omdat hij zich rechts zou voelen. Heeft u echt nooit is eerst aan u zelf gedacht? Laat ik maar eerlijk zijn, ik probeer zoveel mogelijk aan anderen te denken (u gelooft me vast niet als ik zou zeggen dat ik de afgelopen jaren 30% of meer van mijn jaarinkomen aan armen gedoneerd heb terwijl ik nog niet eens modaal verdien) maar ook ik heb wel mijn momenten dat ik denk "en nu is het tijd voor mij".

MountEverest
MountEverest14 aug. 2019 - 23:31

@Karingin "Hypocrisie is toch vooral een rechtse aangelegenheid. Een kind hoort nooit de dupe te worden van de status van een ouder." Dit is een boude uitspraak. Juist linkse mensen zitten moreel hoog te paard. Mensen die aan zichzelf hoge eisen stellen lopen een groot risico dat ze die niet waar kunnen maken. Daardoor liggen hypocrisie en de doofpot op de loer. Er wordt dan ook vaak gezegd: links lullen, rechts (zakken) vullen en ook wel "practice what you preach". Rechtse mensen zijn daarentegen veel minder pretentieus en hebben veel meer oog voor de beperkingen van de mens. Dus lopen ze minder risico om in hypocrisie ter vervallen.

Sonic2
Sonic215 aug. 2019 - 10:14

@ Frank Ik weet niet of hier een ondertoon aan zit. Dat kan ik niet helemaal uit je betoog opmaken. Maar ik vind iedereen dat linkse mensen betere normen en waarden hebben. Dat zeg ik niet uit morele superioriteit. Enfin. Een dagje op de gebruikelijke rechtse sites kijken laten ook al zien hoe het gesteld is met de normen en waarden van die types. @ Cliff Mooi betoog @ Zelf blijven nadenken. Ik zie die media hetze niet. U heeft het over rechts. Dan doelt u op VVD en CDA. Die hebben weinig te duchten van de media. U bedoelt natuurlijk uiterst radicaal rechts. En dan doelt u op FvD en PVV. FvD en PVV zijn niet rechts. Ze zijn uiterst en radicaal rechts. Belangrijke verschil. 95% van de media berichtgeving over Baudet en FvD is prima. Uitspraken over vrouwen en rassen en dergelijke waren ook gewoon seksistisch en racistisch. Als je enigszins zelfreflectie hebt( dat ontbreekt altijd bij FvD en PVV'ers) dan was het in ieder geval heel erg onhandig en dom. Net als Baudet zijn partij een puinhoop is. Dat werd terecht mede gedeeld. Dat er werd ingegaan op Jared Taylor lijkt me heel verstandig. En dat het conflict tussen Baudet en Otten breed werd uitgemeten lijkt me niet meer als normaal. Het gaat om de grootste partij in de senaat. U zal wel weer komen met die AFA schreeuwer. Daar neem ik ook afstand van. Overigens is de media er niet om Baudet allemaal veren in zijn reet te steken. En om te zeggen hoe goed hij het doet. FvD is een politieke partij en financiert haar idealen met belasting geld. Dat mag zeer kritisch worden gevolgd. Als Baudet niet zo narcistisch en maf doet. Als hij een normale verkiezing speech houdt. Als hij gewoon geen domme dingen zegt over vrouwen en rassen dan heeft hij die problemen niet. Baudet grossiert in dat soort dingen. En uw reactie laat zien waarom ik zo weinig op heb met FvD en PVV aanhangers. Altijd maar hun dictator verdedigen. Nooit enige zelfreflectie. Altijd de media de schuld geven. Die ik op weinig echte fouten kan betrappen. Altijd een enorm zwaktebod. De media de schuld geven. Waarschijnlijk is Baudet wel een solistische narcist. Waarschijnlijk is zijn partij een enorme puinhoop. Waarschijnlijk is hij een complot denker. En voor de rest kan ik nog wel even door gaan. Ik vind de media er wat betreft Baudet en Wilders er eigenlijk nooit echt naast zitten. Daar zit namelijk de fout in. Dat aanhangers van Baudet en Wilders hun leiders zien als een soort messias. Dat is een fundamentele denkfout. Baudet en Wilders moeten het volk dienen. Ze geven geld uit wat niet van hun is en moeten zeer streng op de vingers worden gekeken. Ook doen ze voorkomen alsof alle partijen heel slecht zijn en alsof zij geweldig zijn. Reden twee om uiterst maar dan ook uiterst kritisch te zijn. En als Wilders de islam ondemocratisch is, vind ik het een zeer relevante vraag waarom zijn partij dan zo ondemocratisch is. Zolang u dat niet begrijpt en alles een hetze is, begrijpt u er niets van. En is elke vorm van discussie met u onmogelijk. Overigens is de PvdA hier ook vaak genoeg in stukken gereten. Stap eens uit die slachtoffer rol. Zo vervelend. @ Brenda Ik neem sowieso eerder dingen van vrouwen aan. Dus ik heb jouw feedback van de vorige keer wel in overweging genomen en probeer wat minder in hokjes te denken. En zolang het over 80% normale kiezers en partijen gaat dan lukt dat heel erg goed. Ik zeg niet dat ik bij FvD en PVV kiezers alleen in hokjes denk, maar een zeer wijdverspreide weerzin tegen die partijen en hun kiezers heb ik zeker. Dat zal ik niet ontkennen.

Rick Hofland
Rick Hofland14 aug. 2019 - 13:12

Wat mij betreft verdwijnt dit verhaal net zo snel uit de media als dat het door “alle” MSN is opgepikt, niet vanwege de Burgermeester haar misplaatste reactie wat de zaak pas echt op de kaart heeft gezet, maar vanwege de privacy belangen van haar zoon. Je zou verwachten dat een doorgewinterde politica als zij wel beter zou weten en er wat met wat meer afstand op had gereageerd zoals het een Burgermeester betaamt en niet zoals een ouder. Halsema is wat mij even schuldig aan de enorme aandacht die dit nu krijgt als de media die er nu garen bij spint. En eigenlijk vind ik dat Halsema net als iedere andere onbekende ouder van een tiener die een keer een dergelijke misstap maakt, zich ook gewoon moet melden bij bureau HALT voor een korte training. Dit is al gebruikelijke korst voor ouders als een dochter of zoon van 15 met drank op door de politie wordt aangehouden en dit geval vind zeker erger dan dat.

1 Reactie
MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:55

Wat zeg je nou Rick? Mag femke niet als ouder reageren, en er dus eigenlijk geen zijn? En ik kreeg nou niet het idee dat ze haar zoon niet van plan was zijn straf (bij halt) te laten ondergaan. Maar waarom zou hij meer straf verdienen (publieke schandpaal) dan anderen zouden krijgen in eenzelfde situatie?

frankie48
frankie4814 aug. 2019 - 13:11

Dat wat je vindt, dat mag je houden, dat zeiden zelfs de nonnen vroeger op mijn school. Maar laten zij nou een "verwaarloosde en verlaten woonboot" vinden met "oude brandblussers"! Nou loop en fiets ik toch heel veel door Amsterdam, maar ik zie toch nergens meer een verwaarloosde en verlaten woonboot, en dan zeker niet één met werkende brandblussers die dan nog niet uit die verwaarloosde en verlaten woonboot zouden zijn gejat! En door de zaak te gaan overdragen naar Haarlem ontloopt dit knaapje dus die zwaardere duw die andere Amsterdamse kinderen wel te wachten staat als ze in Amsterdam moeten voorkomen. https://nos.nl/artikel/2297083-hogere-straffen-in-amsterdam-kan-dat-zomaar.html

prgrssf
prgrssf14 aug. 2019 - 12:41

De Telegraaf pleegt al langer karaktermoord tegen Halsema, dat is hun ding. Op sociale media kun je het nooit winnen van de leugenmaffia, want die worden extreem door rechtse trollen gedomineerd. Het is een soort van fascisme.

2 Reacties
wegmetons
wegmetons14 aug. 2019 - 18:32

Karaktermoord vind ik een tikje overdreven gesteld alhoewel de berichtgeving niet geheel correct en ook niet chique was. Echter ze zijn niet eenkennig, ook rechtse politici hangen ze aan de hoogste boom als ze iets stoms doen (Haga bijvoorbeeld). Mijn krant is het niet, ik heb geen krantenabonnement ('s avonds het nieuws van gister lezen is niks voor mij en 's ochtends gaat niet met mijn werktijden) maar als ik er eentje zou nemen dan denk ik de NRC omdat ik voorkeur heb voor kwaliteitskranten en niet voor sensatiebladen.

Tom Meijer
Tom Meijer14 aug. 2019 - 19:37

"want die worden extreem door rechtse trollen gedomineerd. Het is een soort van fascisme." Klopt. Hier ook al heel lang maar steeds meer.

Jonathan2
Jonathan214 aug. 2019 - 12:41

Hoe nu kinderen worden gebruikt om een (linkse) politica te schaden. Niets gaat te ver. Wat is het toch een smerig gootkrantje wat een inkijk geeft in de gluiperds die daar werken.

Starter2
Starter214 aug. 2019 - 12:38

Dit gedrag is natuurlijk verre van onschuldig. Je koopt een nepwapen. Je gaat er mee de straat op. Je breekt in. Je vernielt eigendommen. Je zwaait met het nepwapen. Je vlucht voor de politie. Je poogt het bewijsmateriaal te vernietigen. Da's geen klieren en vervelend doen. Dat is, in een stad waar vele liquidaties plaats vinden (maar ook op alle andere plekken) crimineel gedrag. Misschien is het ergens in de opvoeding fout gegaan, want dit is geen normaal puberaal gedrag meer. En ja, deze jongen (hoe fout ook) moet zeker niet aan de openbare schandpaal. Die moet strakker worden opgevoed.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 18:45

Je zou een goede columnist bij de Telegraaf zijn.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 18:52

Het is zeker wel normaal pubergedrag. Fikkie stoken, vechten, slopen, wapens interessant vinden, inbreken, kortom grenzen opzoeken. Niet iedere puber doet het, maar het is echt niet vreemd. En het moet uiteraard hard aangepakt worden. Maar wel met beleid; niet in het openbaar (zeer schadelijk voor een kind) en gericht op gedragsverandering.

Starter2
Starter214 aug. 2019 - 20:09

Natuurlijk is het niet normaal. Was het wel normaal dan stond de halve stad in de fik. Je vader voor lul uitschelden of je moeder een koe noemen, dat is puberaal. Inbreken is gewoon crimineel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2019 - 20:36

Het idee dat we hier te maken hebben met een crimineel in de dop is volkomen misplaatst. Uiteraard moet wangedrag worden aangepakt maar niet zo.

Toon262
Toon26214 aug. 2019 - 12:33

Nou inderdaad voorspelbare handelwijzen van de diverse betrokkene. De Telegraaf blijft natuurlijk de meest nare krant van Nederland. Het is een vod dat je niet eens wil lezen wanneer schipbreuk hebt geleden en op een onbewoond eiland terecht bent gekomen. Nog te min om je gat mee af te vegen. Daarnaast foute actie van Halsema. Gewoon niet reageren en de zaak aan de politie over laten was het beste geweest. Ik ken haar zoon niet en weet dus niet of dit een dom naïef jongetje is of een vroegrijpe etterbak. Dat maakt voor de beoordeling nogal uit. Als je geschoren wordt moet je stil zitten, maar Femke heeft vzv ik weet geen baard, dus mogelijk snapt ze dat niet!!

2 Reacties
Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 18:46

Volgens mij was de brief in eerste instantie voor de Raad, die moet in zo'n geval echt wel geïnformeerd worden. En dat soort documenten zijn nou eenmaal altijd openbaar.

MG1968
MG196814 aug. 2019 - 18:59

Ja, @karingen, maar het was nog niet zo lang geleden goed gebruik binnen de nederlandse journalistiek om bij politici prive prive te houden behalve als het direct inging tenopzichte van de gecommuniceerde standpunten.

harmmeijer
harmmeijer14 aug. 2019 - 12:25

Traditie bij de Telegraaf: als zich een mogelijkheid voor doet om linkse politici te beschadigen (vooral in verkiezingstijd) is hun parlementaire redactie, momenteel onder leiding van Wouter de Winther) er als de kippen bij om op een misselijk makende Fox-Newsmanier uit te halen. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/traditie-telegraaf-wil-linkse-leider-jesse-beschadigen

[verwijderd]
[verwijderd]14 aug. 2019 - 12:23

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 19:19

Zwijg er verder over. ohoh, doofpotsuggestie

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout14 aug. 2019 - 12:14

Gefundenes Fressen voor gefrustreerd hysterisch domrechts dat het burgermeesterschap van Groen Links Halsema vanaf dag een al besmeurde met mysogyn obscurantisme.

Ivan61
Ivan6114 aug. 2019 - 12:07

De kinderen moeten beschermd worden tegen zulke media geweld. Zijn gedrag is niet goed te praten en zijn ouders gaan zeker dat aanpakken zoals elke andere. Wat de krant betreft: Schaamteloos

Tom Meijer
Tom Meijer14 aug. 2019 - 12:06

Het maakt de telegraaf helemaal niet uit of een bericht op waarheid berust. Dat is altijd zo geweest. Komt bij dat dit een aanval op Halsema is en dat komt deze krant goed uit. Sinds WO2 is dit vod op jacht geweest naar links en dit komt dan goed van pas. De indertijd met de NAZI's heulende en antisemitische telegraaf had nooit meer mogen verschijnen.

1 Reactie
BigKnor
BigKnor14 aug. 2019 - 20:05

@TomMeijer De linkse Arbeiderspers heulde anders ook flink met de nazi's.

Thuiszitter
Thuiszitter14 aug. 2019 - 11:50

Ik lees de reacties , waaruit blijkt dat de politie dit heeft door gegeven aan de Telegraaf ? of is het een blinde aanname ? Verder begrijp ik uit de reacties dat wanneer het een zoon zou zijn van een rechtse burgemeester de Telegraaf er niet op deze wijze mee was vandoor gegaan. Zij schijnen op jacht te zijn om linkse politici kapot te maken . De strategieën mislukken elke keer , vreemde reacties, vind ik. Telegraaf is een roddel sensatie krant niet meer en niet minder. Het zoontje was niet alleen , het is goed mogelijk dat het nieuws op straat kwam te liggen door een van de vriendjes. Een v/d Heuvel weet hier een smeuïg op zijn Telegraafs stukje van te maken . Dat zou niet zo moeten zijn maar wat het met aanval op links te maken heeft , is mij een raadsel . Hij had hetzelfde gedaan als het de zoon van bijvoorbeeld Wilders of Wiegel betrof .

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer14 aug. 2019 - 17:17

Weinig historische kennis en duidelijk de laatste tientallen jaren niet goed opgelet.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 18:42

Vd Heuvel is ex-smeris. Wat denk je zelf? Bovendien, Vd Heuvel had moeten weten dat dit niet door de beugel kan, overigens ook niet als het de kinderen van een rechtse politicus betrof. Kinderen hebben extra privacy-bescherming, en om dan te suggereren dat het om een doofpot gaat is serieuze, bewuste stemmingmakerij. En de Telegrof is berucht om haar guurrechtse signatuur, dus natuurlijk is 't een aanval op Halsema.

wegmetons
wegmetons15 aug. 2019 - 16:10

En al was het een aanval op Halsema, wat dan nog? Een burgemeester mag toch gecontroleerd worden, het is best pijnlijk als de chef van de politie in Amsterdam een zoon heeft die de wet overtreed. Uiteindelijk is zij de chef van de politie, dus als daar wat mis gaat is ze de kop van jut. Het zou gekker zijn als een krant het niet meld als dat ze het wel melden. Dat het nogal aangedikt wordt is laf en onnodig, dat het gemeld wordt is hun plicht als krant.

Arne Koning
Arne Koning14 aug. 2019 - 11:41

Voor burgemeester Halsema is het een zeer vervelende privékwestie. Haar verdediging via de media is als die van een ouder zeer oprecht maar ook niet objectief. Het met een niet van echt te onderscheiden nepwapen een woning binnendringen die onbewoond blijkt is een serieus te nemen probleem. Deze daad van de zoon gepleegd met anderen moet daarom niet gebagatelliseerd maar ook niet opgeblazen worden zoals nu gebeurt. Aan dat laatste is niet eerstens en alleen de Telegraaf schuldig. De fout is al eerder gemaakt. De hier gemaakte fout, buiten natuurlijk die van de zoon fout zelf, ligt daaraan dat er veel eerder bekendheid aan had gegeven moeten worden. Niet zozeer omdat de Telegraaf er nu als immers hoe dan ook groot nieuws mee aan de haal is gegaan. Dat zouden veel andere media afhankelijk ervan om welke bewindspersoon, politicus, lid van welke partij, of van welk niveau het ging ook gedaan hebben. De belangrijkste reden waarom het bij een belangrijk politiek publiek persoon veel eerder naar buiten gebracht`had moeten worden, zoals dat het hier om een zoon die in de fout gegaan is ging, of in andere gevallen een zeer naast familielid of partner, is dat zo iemand door daarmee te wachten politiek misbruikt kan worden of juist dat er niet zonder reden een idee ontstaat dat er een doofpot-mechanisme bij speelt. Nu is de onmiskenbaar ernstig te nemen mistap van een puberjongen die de recht heeft een belangrijke bewindsvrouw als moeder te hebben juist opgeblazen in plaats van afgewogen geventileerd.

EricDonkaew
EricDonkaew14 aug. 2019 - 11:37

Tot 16 jaar geldt volgens mij nog steeds het kinderstrafrecht. Inclusief meer -beschermende- privacyregels in vergelijking met het volwassenenstrafrecht. Dat moet ook hier gelden, nog steeds volgens mij.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2019 - 12:24

Wat hier is gebeurd deugt van geen kant lijkt mij. Het ziet er naar uit dat de politie heeft gelekt. Niet bepaald een reguliere procedure mag ik hopen. Is een verdachte tussen de 12 en 18 jaar en wordt de zaak voor de rechter gebracht, dan is dat bij de kinderrechter. Alleen in zeer speciale gevallen worden 16plussers als volwassenen berecht. Strafzaken tegen jongeren worden door de kinderrechter bijna altijd achter gesloten deuren behandeld.

EricDonkaew
EricDonkaew14 aug. 2019 - 12:51

@DanielleDefoe --------------------------------- Klopt helemaal wat jij zegt. En deze jongen is zelfs nog maar 15. Vandaar ook mijn privacy-toevoeging.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 14:50

@Eric Daar gaat dit verhaal niet over. Dit gaat over de integriteit van De T. en vooral haar hoofdredacteur Paul Jansen, die begrijpt dat je nieuws moet verkopen, en eventueel maken. Dat dan de mensen met hun PC even opzij moeten is dan maar even zo.

EricDonkaew
EricDonkaew15 aug. 2019 - 5:20

@KickStokhuysen --------------------------- Daar gaat het natuurlijk wel over. Juist de minderjarigheid maakt dat de media heel terughoudend moeten zijn. Was de jongen 20, dan is het verhaal toch iets anders. Al kun je je ook dan serieus afvragen of de kool het sop wel waard is.

korheiden2
korheiden214 aug. 2019 - 11:22

Ik vind dit schandelijk. Hoe wist de Telegraaf dit?

2 Reacties
Oranje2
Oranje214 aug. 2019 - 14:06

Wat denk je zelf?

Mat C.H. Visser
Mat C.H. Visser14 aug. 2019 - 14:41

Mag ik heel misschien een balletje opgooien? Zou er misschien gelekt zijn...

Rick Hofland
Rick Hofland14 aug. 2019 - 11:15

Het is allemaal wel wat uitvergroot in het nieuws gebracht door de Telegraaf. Iets meer zorgvuldigheid was wel op z’n plaats geweest. Al vind ik het wel wat zorgwekkend dat mogelijk binnen het politiekorps is beginnen te leven dat van hogerhand er een hand in is geweest om deze arrestatie onder de pet te houden. Het is niet leuk voor de de zoon van een burgermeester dat hij nu openlijk aan de schandpaal wordt genageld omdat zijn moeder burgermeester is, maar het is aan de andere kant voor mij nog afkeurenswaardig dat mogelijk van de normale procedures bij de politie is afgeweken bij gevallen waar verboden nep vuurwapens een rol hebben gespeeld. Het is niet leuk voor die jongen, maar hij heeft als “zoon van” ook tal van voordelen gehad op allerlei vlak en de keerzijde is dan ook dat dit soort zaken ook dubbel zo hard tegen hem werken. Halsema haar reactie is ook niet handig, veel te heftig en wie geschoren wordt moet stil blijven zitten, zeker voor als het waar blijkt te zijn dat zij werkelijk een rol heeft gehad in het aanpassen van reguliere procedures van de politie ten faveure van haar zoon. Als ouder kan ik daar begrip voor opbrengen, maar als burgermeester is dat niet handig. Het hele geval lijkt wel op “het diner” van Herman Koch.

12 Reacties
vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 12:38

"Het is allemaal wel wat uitvergroot in het nieuws gebracht door de Telegraaf. Iets meer zorgvuldigheid was wel op z’n plaats geweest." Maar dan is het de Telegraaf niet. De krant van hele en halve leugens, verzonnen verhalen en vooral privacy schadend. Van 'onder de pet houden' is geen sprake. Met geen enkele potentieel jeugddelict wordt naar buiten getreden. Ik vind Halsema haar reactie uitstekend. Zij vertelt wat het is. En dat is niet wat de Telegraaf schrijft.

badgast
badgast14 aug. 2019 - 12:55

Dag Rick, vertel eens, wat voor voordelen heeft de jongeman in kwestie allemaal gehad? En hoe je daar achter bent gekomen?

badgast
badgast14 aug. 2019 - 12:58

Voor wat betreft de reactie van mevrouw Halsema: Die lijkt me volkomen gepast. Het onderzoek heeft ze buiten haar handbereik laten plaatsen en verder zijn de procedures toegepast die op elke 15-jarige van toepassing zijn. Op het moment dat iemand dan dit als een buitenkans zag om een hem/haar onwelvallige burgemeester dwars te zitten, mag de burgemeester daar op reageren.

JanDuine2
JanDuine214 aug. 2019 - 13:18

Waar in het artikel staat dat nep-VUURwapens een rol hebben gespeeld?

Oranje2
Oranje214 aug. 2019 - 14:14

@ Rick, Dat zie je toch niet helemaal goed. Voor kinderen tot zestien jaar gelden speciale regels wat betreft hun privacy. Dat heeft niets te maken met "de zoon van" of onder de pet houden. Er is door medewerkers van de Amsterdamse politie gelekt naar de Telegraaf. Dat lekken gebeurt al jaren en structureel binnen de Amsterdamse politie.

Komtgoed
Komtgoed14 aug. 2019 - 14:33

"Het hele geval lijkt wel op “het diner” van Herman Koch". Het diner gaat over vier ouders (twee broers en hun echtgenoten) wier loyaliteit jegens hun kinderen op de proef wordt gesteld wanneer blijkt dat die een misdaad op hun geweten hebben. @ Rick Hofland. Deze jongens hebben op een oude verlaten roestige boot brandblussers leeg gespoten. Ze hadden speelgoedpistootjes bij zich. Kwajongens die in Amsterdam hun vakantie aan het beleven zijn. Waar bent u in godsnaam mee bezig?

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 14:54

mogelijk mogelijk ook niet. Mogelijk maakt het niet zoveel uit, mogelijk is 70% van de politie geneigd om op PVVFVD te stemmen, mogelijk niet. Mogelijk is een groot gedeelte van het korps vergeten wat de regels zijn omtrent aanhoudingen, mogelijk niet Mogelijkheden te over.

madbako
madbako14 aug. 2019 - 15:15

Het is niet leuk voor die jongen, maar hij heeft als “zoon van” ook tal van voordelen gehad op allerlei vlak Deze bewering vraagt uiteraard om uitleg. Vertel of hou anders je mond.

Katootje2
Katootje214 aug. 2019 - 15:40

En ik dacht nog wel dat Norm het patent had op de "het is wel erg, maar..." -reacties.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 aug. 2019 - 15:44

'om deze arrestatie onder de pet te houden' Dat lijkt het 'eufemisme' te zijn geworden voor het lekken van privégegevens van een minderjarige.

Rick Hofland
Rick Hofland14 aug. 2019 - 16:34

Madbako Ik ben een witte Nederlandse man en daardoor heb ik mijn jeugd enorm veel minder obstakels gehad dan meisjes of jongeren van niet Nederlandse ouders. En als je moeder dan ook nog eend eens een invloedrijk politicus is gaan er nog meer deuren voor je open of wordt er weggekeken bij sommige zaken. Iedere witte jongen van ouders die het financieel breed hebben en waarvan er 1 ook nog eens een bekend politica is, groeit op met heel veel “white privilege”. De jongen heeft hier dus volop mogen profiteren en nu bijt het hem in zijn bil. Zijn moeder had haar positie als ouder en Burgermeester gescheiden moeten houden. Zij slaat hier de flater wat mij betreft.

madbako
madbako15 aug. 2019 - 8:28

@Rick Hofland 14 augustus 2019 at 18:34 Madbako Ik ben een witte Nederlandse man en daardoor heb ik mijn jeugd enorm veel minder obstakels gehad dan meisjes of jongeren van niet Nederlandse ouders., blah, blah, blah.. Wat een geouwehoer sukkel. Je doet alleen maar aannames en veronderstellingen in je prietpraat. Jij zegt dat hij, die jongen, er voordelen van heeft. Ik vraag welke, en dan kom je aanzetten met een kulverhaal over jezelf en nog wat kretologie. Lullo, geef aan wat de voordelen zijn en ouwehoer er niet omheen

Imperialist
Imperialist14 aug. 2019 - 11:10

Voorspelbare reacties weer hier. De Telegraaf heeft weliswaar de primeur maar ook het NRC, Trouw en de Volkskrant berichten er vandaag over. De Telegraaf meldt dat Halsema ‘ in verlegenheid is gebracht’ (feitelijk juist). Vervolgens melden ze de omstandigheden: er waren twee messen en een alarmpistool in het spel, de jongens hebben zich wederrechtelijk toegang verschaft tot een (onbewoonde) woonboot en daar brandblussers leeggespoten. Vervolgens zijn ze gevlucht voor de politie. Totale gotspe dat Halsema dat ‘vervelen en klieren’ noemt. Alleen al op het voorhanden hebben van een ne-vuurwapen staat (in het volwassenenstrafrecht) een maximale gevangenisstraf van 9 maanden! De Telegraaf zegt ook helemaal niet dat Halsema persoonlijk opdracht heeft gegeven om het incident onder de pet te houden, alleen dat daarover binnen kringen van politie en justitie groot ongenoegen bestaat toegegeven, erg ruim/vaag geformuleerd maar vermoedelijk ook feitelijk juist). Zeker alweer vergeten dat GroenLinks, de partij van Halsema, ook niet vies is van karaktermoord, zoals onlangs nog met Zihni Ozdil. Toen heb ik Halsema niet gehoord.

11 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot14 aug. 2019 - 12:21

'De Telegraaf meldt dat Halsema ‘ in verlegenheid is gebracht’ (feitelijk juist)' Selectief winkelen heet dat. De Telegraaf had het vanmorgen over 'een gewapende inbraak'. Veelzeggend dat je dat weglaat. Beetje armoedige poging om het ranzige gedrag van de krant voor dom Nederland te downplayen 'de partij van Halsema, ook niet vies is van karaktermoord' Dat heet whataboutism.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 12:41

@Joe Speedboot. Helemaal mee eens.

o u wisbaar
o u wisbaar14 aug. 2019 - 13:00

@Joe Een nepwapen staat voor de politie en juridisch gelijk aan een wapen simpelweg omdat zij van een afstand niet kunnen zien of iets echt of nep is. Dit had dus nog veel erger kunnen aflopen. Je toegang verschaffen tot een woonboot die niet van jou is heet nu eenmaal inbraak ongeacht of hij leegstaat. Volgens mij klopt de term ''een gewapende inbraak'' precies. Het is natuurlijk de taak van Plasman om e.e.a. te downplayen, het zou anders een slechte advocaat zijn. Dit is m.i. wel iets meer dan simpelweg wat kattenkwaad . Daar komt bij dat de zoon van een burgemeester nu eenmaal iets beter zou moeten weten, mijn zoons van 5 en 17 halen dit soort kattenkwaad niet uit en ik ben geen burgemeester. Je hebt ze niet altijd aan een touwtje maar nepwapens komen er bij mij niet in, misschien toch een stukje opvoeding of toezicht? De telegraaf was als eerste daar moet dus flink op ingehakt worden

ton14024
ton1402414 aug. 2019 - 13:08

´´De Telegraaf heeft weliswaar de primeur maar ook het NRC, Trouw en de Volkskrant berichten er vandaag over.´´ ????

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 13:19

@Ton14024. Natuurlijk. Maar niet met dikke letters op de voorpagina. En zij hebben het niet over een gewapende inbraak. Woordgebruik dat een voorstelling oproept die het niet was. Telegraaf eigen.

JanDuine2
JanDuine214 aug. 2019 - 13:24

Waar is sprake van een nep VUURwapen? Als je het het alarmpistool bedoelt, dat valt NIET onder de categorie (nep) VUURwapens en zijn gewoon toegestaan (ok, vanaf 18jaar). Er was daarentegen wèl sprake van nepmessen. Maar ja, dan wordt het al een stuk minder "sappig en sensationeel hè!"

Imperialist
Imperialist14 aug. 2019 - 13:47

Joe Speedboot: Het wederrechtelijk betreden van een woonboot met twee messen en een ne-pistool is een gewapende inbraak. Ton: wat moet ik met deze smiley? Argumenten waren zeker op? Verder had ik niet echt op positieve comments gerekend, dus het valt niet tegen.

Frank2019
Frank201914 aug. 2019 - 14:03

Helemaal eens en whataboutism is wat we vroeger 'de-pot-verwijt-de-ketel' noemden, en terecht lijkt me. Het is merkwaardig dat zowel mevrouw Halsema als menig commentator precies weet wat er is gebeurd, hoe dat moet worden genoemd en wat daarvan de juridische consequenties moeten zijn. En dat kan allemaal maar in Nederland (waar we, volgens mij, trots zijn op scheiding der machten). Je bent nu eenmaal burgermoeder of niet, en dat noopt tot voorzichtigheid in reactie en tegelijkertijd stelt het je in staat een advocaat als Plasman in te huren (voor nota bene een kwajongenstreek?!). Ik snap dit niet en ben blij dat er journalisten zijn die dit voor mij uitzoeken (maar hun chocoladeletters mogen ze me besparen).

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 15:03

Voorspelbare post van Imperialist. De gebruikelijke cocktail van wegkijken, tikje dommigheid en een beetje schaamte over eigen gedachtegoed: de ideale ingredienten voor het schrijven van een bovenstaand epistel.

Starter2
Starter214 aug. 2019 - 18:23

@Verrekijker, ook een alarmpistool mag niet op straat. Dat is strafbaar. Daarnaast is het ook meer dan dom want sommige lijken op een echt vuurwapen met alle gevolgen van dien.

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 aug. 2019 - 7:47

' is een gewapende inbraak' 'Volgens mij klopt de term ”een gewapende inbraak” precies.' Het is nogal een breed begrip. Bij gewapende inbraak zal vrijwel iedereen denken aan inbrekers in een woonhuis met een doorgeladen echt pistool, niet aan 15 jarige knulletjes met een alarmpistool, op een leegstaande woonboot. De Telegraaf kiest die woorden bewust omdat ze Halsema en GL willen beschadigen. Daar hebben ze zowat een dagtaak van gemaakt. Met serieuze journalistiek heeft het allemaal niets te maken.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd14 aug. 2019 - 11:02

Wil dan nu misschien een andere krant tot op de bodem gaan uitzoeken welke politiemensen gelekt hebben naar de Telegraaf? Want deze verdienen een enorme schandpaal en wat mij betreft oneervol ontslag. Elke medewerker van de politie dient van onbesproken gedrag te zijn en de burger moet erop kunnen vertrouwen dat zij de regels van privacy respecteren en volgen. Suggereren dat het gebeurde 'in de doofpot' zou gaan, enkel en alleen omdat de normale regels van privacy van verdachten worden gevolgd, is misselijkmakend en politieonwaardig. Niet elke aanhouding wordt gemeld in de media en zeker niet elke aanhouding voor baldadig en vernielzuchtig gedrag, want dan zouden de kranten tien keer zo dik worden. Dat er niets over deze zaak in de media gemeld zou worden, wil dus niet zeggen dat er een doofpot is. Zoals burgemeester Halsema gedwongen werd te melden, wil ze dat haar zoon verantwoording aflegt over zijn gedrag en dat hij wordt behandeld als elke andere Amsterdamse jongen van 15 jaar. Maar dat kan dus al niet meer, door deze verwerpelijke actie van politielekken en riooljournalisten. De Telegraaf moet ook door het stof en het artikel rectificeren. Want van een 'gewapende inbraak' was geen sprake.

7 Reacties
Rick Hofland
Rick Hofland14 aug. 2019 - 11:19

Misschien is het voor Halsema en haar zoon beter dat dit zo snel mogelijk overwaait en niet nog verder geroerd wordt in een soepje dat in potentie alleen maar smeriger kan worden door er in te blijven roeren.

badgast
badgast14 aug. 2019 - 13:03

@Rick, nou nee, we kunnen niet hebben dat een reuk naar het schenden van ambtsgeheim rond het arrondissement Haarlem blijft hangen. Onderzoek naar of, en zo ja door wie, er wat fout is gedaan lijkt me op zijn plaats. Kwajongensstreken is een ding maar volwassen agenten die willens en wetens tegen de ambtseed handelen is nog wel wat anders.

Johann3
Johann314 aug. 2019 - 15:03

Net zoals Halsema moet uitleggen waarom zij niet in staat is om haar kinderen zonder wapens op straat te laten lopen, in een stad waar wapenbezit onder jongeren een groeiend probleem is.

madbako
madbako14 aug. 2019 - 15:17

@Rick Hofland 14 augustus 2019 at 13:19 Misschien is het voor Halsema en haar zoon beter dat dit zo snel mogelijk overwaait en niet nog verder geroerd wordt in een soepje dat in potentie alleen maar smeriger kan worden door er in te blijven roeren. Doe je het niet, dan gaat dit soort smeerlapperij maar door en door. Grondig uitzoeken en die vunzigheid aanpakken

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub14 aug. 2019 - 15:24

Een inbraak met 2 messen, is dat géén gewapende inbraak volgens jou?

Katootje2
Katootje214 aug. 2019 - 15:48

Misschien, maar misschien weegt het algemeen belang toch zwaarder en is het beter om dit soort bronnen van de Telegraaf voorgoed buitenspel te zetten door middel van ontslag. Tenslotte is het doel niet om misstanden bloot te leggen, maar slechts om Halsema te beschadigen Het soepje kan alleen maar smeriger worden voor de politie en de Telegraaf.

MountEverest
MountEverest14 aug. 2019 - 19:35

@Katootje De taak van de pers is om de macht te controleren. Dat geldt zeker voor de burgemeester van de grootste en enige ECHTE stad van Nederland. Het lijkt er op dat veel mensen ter extreem linkser zijde moeite hebben met de VvMU in het algemeen en de persvrijheid in het bijzonder.

west012
west01214 aug. 2019 - 11:01

Niet zo bijzonder en zeker niet uniek. Gisteren konden we nog in de krant lezen dat een jonge knul een nepwapen had gewonnen op de kermis, er mee naar huis liep en vervolgens op aangeven van het publiek werd aangehouden door de politie. De jongen is doorverwezen naar het bureau Halt, wat ik dan weer overdreven vind. Als een vergelijkbaar iets de zoon van de burgemeester betreft komt dat in het nieuws. Kan alleen maar een opsteker zijn voor ouders die meemaken dat hun puber zoon/dochter ook kattenkwaad uithaalt.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 14:57

Hoe houd jij nou rekening met de zoon van Halsema zelf? En als je verwijst naar een krantenbericht, graag de link. Ik wil de invalshoek van de journalist eens bekijken

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub14 aug. 2019 - 15:26

De zoon van Halsema had zich toegang verschaft tot een afgesloten woonboot, dus inbraak, en had bovendien 2 messen bij zich. Noem jij dit kattenkwaad?

Pien81!
Pien81!14 aug. 2019 - 10:45

Mevr Halsema had nooit een brief moeten schrijven. Ze benadrukt dat haar zoon als ieder ander behandeld moet worden. Maar daarbij reageert ze als burgemeester, niet als elke willekeurige ouder. Die krijgen niet eens de kans om iets op de website te zetten. Mevr. Halsema bagatelliseert wat er is gebeurd. Met een nep vuurwapen rondlopen? Dat is geen kattekwaad net als dat het je toegang verschaffen tot een pand dat niet van jou is gewoon een inbraak is. Het bij zich hebben van messen is ook kwalijk. Nee Mevr. Halsema dit is zeker geen kattekwaad. En het feit dat zij als burgemeester alle feiten probeert goed te praten is een kwalijk iets. Net, zoals het feit dat ze nu de telegraaf proberen zwart te maken voor het publiceren van het nieuws. Een jongen liep met een nep wapen rond en had een steekwapen bij zich, dat is iet onschuldig en de enige gepaste reactie zou zijn dat ze had gezegd dat ze enorm geschokt was door dit en verder niets, net als iedere andere ouder. Mevr. gebruikt nu als burgemeester haar contacten, heel kwalijk!

9 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 aug. 2019 - 11:20

Haar burgemeesterschap is er door de Telegraaf bijgehaald. Daarom deden ze dat, omdat ze burgemeester is en ook nog eens van GL. Hoe kan zij als ouder reageren nu ze als burgemeester is aangesproken? Of had ze het allemaal maar over zich heen moeten laten komen? Alsof het de gewoonste bzaak van de eereld is dat de Telegraaf dit doet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot14 aug. 2019 - 11:31

'Mevr Halsema had nooit een brief moeten schrijven' Van wie niet, van jou? Wettelijk gezien staat ze volledig in haar recht. 'het feit dat zij als burgemeester alle feiten probeert goed te praten is een kwalijk iets.' Dat doet ze helemaal nergens. Heb je die brief eigenlijk wel gelezen? 'Mevr. gebruikt nu als burgemeester haar contacten,' Ook flauwekul! Maar nu we het er toch over hebben, waarom ga je alleen tekeer tegen Halsema en niet tegen De Telegraaf. De Telegraaf verdraait de zaken overduidelijk door er een 'gewapende inbraak' van te maken en blijkbaar neemt iemand bij de Amsterdamse politie het niet zo nauw met de regels door dit soort informatie door te spelen, aan de krant voor dom Nederland.

Jonathan2
Jonathan214 aug. 2019 - 12:45

Het kwalijke is dat jij een kind gebruikt om een politica te schaden. En dan de moraalridder gaan uithangen. Man, kijk in de spiegel.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 12:53

Een paar baldadige jongens lopen over de grachten. Ze hebben een nepwapen bij zich (mag niet). Ze lopen langs een vervallen woonboot. "Joh, moet je kijken". "Woont er iemand? "Nee, zo te zien niet". "Zullen we naar binnen gaan? " "Ja, jottum". Binnen is het oude troep. Spannend. Ze zien brandblussers en beginnen elkaar te beschieten (mag niet, wordt nog meer een rotzooi). "Joh, Politie. We moeten 'm smeren". Het zou zo maar in Pietje Bell gestaan kunnen hebben. De Telegraaf noemt het een "gewapende inbraak".(Het is immers de zoon van de linkse burgemeester)

ton14024
ton1402414 aug. 2019 - 13:31

Pien81, Twee jochies halen streken uit, één komt, met naam en toenaam, in de Telegraaf.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2019 - 15:14

Die krijgen niet eens de kans om iets op de website te zetten. Die hoeven niks op de website te zetten omdat hun zoon niet in het nieuws komt. Ze is nu eenmaal in de bijzondere positie dat ze zowel burgemeester, en in die rol hoofd van de Amsterdamse politie, als ouder is. Als je beide rollen tegelijkertijd vervult is het goed dat je duidelijkheid verschaft . En dat is, volgens wat er is uitgelekt, wat ze zegt: geen bijzondere behandeling graag. Dat de PVVFVD sectie van het korps dan al genoeg weet, en Boos wordt, tja, wanneer worden deze gasten niet boos?

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub14 aug. 2019 - 15:31

@ Ton14024: inbreken in afgesloten woonboot met 2 messen op zak = streken? Wow. Ik ben benieuwd hoe jij jouw kinderen opvoedt. Naam en toenaam staan niet in de Telegraaf.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 18:30

Hoe streng je je kinderen wel of niet opvoedt heeft er weinig mee te maken. Een puber is vatbaar voor groepsdruk, zoekt sowieso grenzen op en is zich nog niet zo bewust van de consequenties. Dat is geen mening, maar een wetenschappelijk feit. Zeker bij jongens leidt dit maar al te vaak tot destructief gedrag. Dat moet uiteraard bestraft worden, maar niet op een manier die hem nog lang achtervolgt. We hebben niet voor niets speciaal jeugdstrafrecht.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2019 - 10:42

Karingin 14 augustus 2019 at 20:30 iedere pedagogisch geschoolde zal dit onderschrijven.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*14 aug. 2019 - 10:38

Dag meneer Bernie. Toen de naam van huidige Amsterdamse burgemeester Femke Halsema voor het eerst als een van die mogelijke burgemeesterskandidaat, in Amsterdam, in de media kwam, begon toen meteen blijkbaar bijna de hele rechtse media toch al met haar nogal gewetenloze heksenjacht, zeer bewust gericht op burgemeester Femke Halsema en haar achtergrond. Beschamend hè en dit allemaal in Nederland!.???? Fijne dag.✌✌

2 Reacties
Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 18:25

Ach ja Zedje, en dat joch is maar gewoon collaterol damage, niewaar.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 22:08

@ Z_edje: Inderdaad: wat een nonsens. Het ontbreekt er nog aan dat je in jouw commentaar suggereert dat Halsema zelf met een neppistool een verlaten bootje heeft opengebroken. Het gaat hier in de eerste plaats om de privacy van een minderjarige -die zelf ook eigen rechten heeft, al ontgaat dat jou kennelijk- welke vanwege betrekkelijk geringe strafbare feiten op een misselijke manier is geschonden.

Frank2019
Frank201914 aug. 2019 - 10:36

Ja, er is natuurlijk belangrijker nieuws dan wat de zoon van Femke Halsema uitspookt en de opmaak van de Telegraaf is tegen het esthetische zere been. Maar de reactie van deze burgermoeder is wel bijzonder vreemd. We mogen er toch van uitgaan dat ze niet bij het plegen van het delict aanwezig was, en dus daarover niet kan verklaren. Ook mogen we van haar verwachten dat zij als politica niet ook de rol van advocaat of rechter kan vervullen en dit is toch misbruik van autoriteit. Zij had er beter aan gedaan helemaal niet te reageren en zich te realiseren dat zij als burgemeester een hoge boom is, die nu eenmaal veel wind vangt, en dat zij als opvoedster wellicht gewoon een paar tandjes moet bijzetten.

Lucas2000
Lucas200014 aug. 2019 - 10:30

Gevalletje bureau Halt, wordt weer opgeklopt met chocoladeletters door de Telegraaf. Wat een rioolkrant is dat zeg. Veel tieners doen wel eens iets wat niet mag, dit is geen voorbedachte inbraak met wapens. Fake news derhalve.

Jorah
Jorah14 aug. 2019 - 10:04

Journalistiek is niet altijd leuk of wenselijk. Erg fijn dat we in Nederlands meerdere kranten hebben die elk nieuws vanuit een andere hoek belichten en elk met andere aandachtsgebieden. De ophef om de Telegraaf berichtgeving vind ik daarnaast vrij hypocriet. Dit is nieuws of we het nou leuk vinden of niet. Nieuws wordt in alle kranten opgeblazen om meer kranten te verkopen.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 13:01

"Erg fijn dat we in Nederlands meerdere kranten hebben die elk nieuws vanuit een andere hoek belichten en elk met andere aandachtsgebieden. " Dat is zeker waar. Maar dan moet het wel om feitelijk nieuws gaan. En dan is het 'opleuken' van dat nieuws niet meer 'nieuws vanuit een andere hoek belichten". Dan zijn het leugens, dan is het oplichting, dan is het ophitsing, dan is het (hier) ook het schenden van privacy. Laat dat maar aan de Telegraaf over.

beetlejuice150
beetlejuice15014 aug. 2019 - 10:03

Het is duidelijk allemaal de schuld van De Telegraaf.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 13:04

De ophef is inderdaad de schuld van de Telegraaf.

[verwijderd]
[verwijderd]14 aug. 2019 - 10:01

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Oranje2
Oranje214 aug. 2019 - 14:27

Halsema is geen hoofd van de Amsterdamse politie, dat is de korpschef. Als burgemeester en moeder van haar kinderen mag ze er op rekenen dat haar kinderen dezelfde privacy bescherming genieten als andere kinderen die nog geen zestien jaar zijn. Daar zijn regels voor die door de Amsterdamse politie duidelijk zijn geschonden.

Louwke
Louwke14 aug. 2019 - 10:01

Snap de verontwaardiging niet. Waarom zouden we dit niet willen weten over onze gekozen vertegenwoordigers? De jongen is ingeschreven onder een andere naam dan hij draagt. Dit ruikt toch ook naar een Doofpot? Als dit dan niet naar buiten gebracht wordt is het toch raar? Laatst stond iedereen te juichen toen er naar buiten kwam dat er kamerleden te veel geld ontvangen hadden.

4 Reacties
badgast
badgast14 aug. 2019 - 13:06

Feitelijk incorrect. De zaak is afgeschermd - zoals dat hoort voor een zaak die een 15-jarige betreft. Het is niet geregistreerd onder een andere naam. Eerst je feiten op een rijtje zetten aub.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 13:08

"Laatst stond iedereen te juichen toen er naar buiten kwam dat er kamerleden te veel geld ontvangen hadden." Waren die ook 15 jaar?

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 14:44

Het gaat om een kind, die genieten extra bescherming in dit land. De smeris die dit gelekt heeft dient ontslagen te worden. Vd Heuvel eigenlijk ook, die zou beter moeten weten

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 15:22

@Karingin. Wat zou de waarheidsgraad van vd Heuvel zijn programma's zijn? Die heb ik al nooit hoog ingeschat. Andere auteur: Wouter de Winther. Dat verklaart een hoop. Die maakt maar wat graag GRL zwart. Achterbakse miesmacher.

de Boer2
de Boer214 aug. 2019 - 9:52

Er bestaat verband tussen de zaak van de ex wethouder in Diemen en nu weer de burgemeester van Amsterdam. waarin de reputatie van beiden te grabbel werd gegooid. Dat verband is GL. Maar om nu meteen naar De Telegraaf te wijzen, die krant schrijft om mensen te sterken in hun mening. Was er geen lezerspubliek, het was nutteloos om dan nog een krant te willen uitgeven. Zonder populisten geen populisme, dat zal helder zijn.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 15:25

Dar verband is GRL. EN: de Telegraaf.

Arne Koning
Arne Koning14 aug. 2019 - 9:47

Dat de Telegraaf dit opblaast tot overdreven proporties is zeker. Maar dat mag niet verhullen dat er weinig onschuldigs aan is dat deze jongemannen met een niet van echt te onderscheiden vuurwapen op straat rondlopen en dan inbreken in woningen ook al blijken deze in dit geval leeg te staan. Zoals de Telegraaf dit opblaast vanwege dat het feit van de zoon van burgemeester Halsema zo willen andere media dit juist daarom relativeren. Het gebeurt veel vaker bij kleinere en grotere ondeugdelijke onfrisse zaken rondom familieleden van politici dat media afhankelijk van welke partij deze is dit wordt opgeblazen of juist gerelativeerd. Zo zagen we ook niet zelden opgeblazen berichten over zaken uit de privé-sfeer van VVD-ers, PvdA-ers, PVV-ers, D66-ers, LPF-ers, en dus ook GroenLinksers. Daar is de Telegraaf bepaald niet de enige in.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 13:10

Klopt. Het AD heeft er ook een handje van. De Rotterdamse Telegraaf.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 21:55

@ Arne Koning: [Zoals de Telegraaf dit opblaast vanwege dat het feit van de zoon van burgemeester Halsema zo willen andere media dit juist daarom relativeren.] Het punt is dat dit überhaupt niet in de publiciteit dient te komen, om wiens jonge zoon of dochter het ook gaat. Gewoon ter bescherming van de betrokken jongere, die daarop recht heeft, net als alle andere minderjarigen die met politie (en wellicht justitie) in aanraking komen wegens dit soort dertien-in-een dozijn-kwesties.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9314 aug. 2019 - 9:37

Beetje een belachelijke scoop van de telegraaf. Als er nou echt iets gebeurd was dan had het wel waarde. Nepwapen blijkt een alarmpistool te zijn en inbraak blijkt hooguit baldadig vandalisme te zijn. Allemaal niet heel spannend.

Frits Jansen
Frits Jansen14 aug. 2019 - 9:37

Ik herinner er graag aan dat De Telegraaf in 1945 een verschijningsverbod kreeg van 30 jaar wegens collaboratie met de nazi's - dat helaas na vier jaar alweer werd opgeheven.

3 Reacties
korheiden2
korheiden214 aug. 2019 - 14:46

Over het 'oorlogsverleden' van de Telegraaf is genuanceerd bericht door het NRC : https://www.nrc.nl/nieuws/1995/04/22/zuivering-7264751-a330973 En in het boek 'Het geheim van de Telegraaf'' van Mariëtte Wolf komt min of meer hetzelfde naar voren : de Telegraaf verschilde in weinig van andere Nederlandse kranten. Het is als met zoveel zaken betreffende WOII : het is gemakkelijk om achteraf te oordelen. En dan vind ik de Telegraaf geen krant maar een roddelblad.

MountEverest
MountEverest14 aug. 2019 - 19:51

@Korheiden Han heeft hier ook al verstandige woorden over gezegd. De hele vaderlandse pers was of verboden of gelijkgeschakeld. De enige betrouwbare kranten waren illegale bladen als Trouw en het Parool. @Frits: het is natuurlijk merkaardig om 75 jaar (!) na de bevrijding nog steeds met dit verhaal op de proppen te komen. Het is heel waarschijnlijk dat hier linkse en rechtse mensen schrijven die hele foute ouders of grootouders hebben/hadden.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 21:49

@ korheiden: [.....de Telegraaf verschilde in weinig van andere Nederlandse kranten.] Onzin. Bij de Telegraaf was wel degelijk sprake van collaboratie, en de krant heeft niet voor niets na de Tweede Wereldoorlog een tijdelijk verschijningsverbod gekregen.

Norsemen
Norsemen14 aug. 2019 - 9:32

De Telegraaf is geen krant maar een roddelblad op krantformaat.

1 Reactie
Bromsnor3
Bromsnor314 aug. 2019 - 12:55

Besteed er dan ook geen aandacht aan!

Break on through
Break on through14 aug. 2019 - 9:31

Typisch weer iets voor het extreemrechtse pulpblaadje de Telegrof om Linkse vooraanstaande iconen op een laaghartige manier via de kinderen te willen beschadigen.... Wat ze overigens telkens weer mislukt....... Wel tekenend natuurlijk dat ze zich tot dit soort strategieën moeten verlagen, gewoon omdat ze weinig beters kunnen bedenken.... Alle steun voor Halsema en haar naasten....

6 Reacties
Jorah
Jorah14 aug. 2019 - 10:01

Als het de zoon/dochter van Wilders of Baudet was geweest stond het ook met chocoladeletters in de kranten. Dit is typisch iets voor de media ongeacht links of rechts.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 10:30

Dat vind ik nog eens een mooie reactie.

Lucas2000
Lucas200014 aug. 2019 - 10:31

In de Tweede Wereldoorlog gaven ze Joden aan (zo fout was die krant) en nu doen ze het met minderjarige jongens. Zieke krant.

vdbemt
vdbemt14 aug. 2019 - 13:23

@Jorah. Maar dan hadden ze het misschien 'kwajongensgedrag', 'stoere deugnieten' genoemd. De blokkeerfriezen werden door de Telegraaf ook opgehemeld.

Jorah
Jorah14 aug. 2019 - 18:19

Ik vind wapens dragen (zowel messen als nep wapens) en inbreken geen kwajongensstreek. Maar ik woon dan ook niet in Amsterdam en ben er ook niet opgegroeid. Schijnbaar is er veel aan gelegen in progressieve kringen om dit soort gedrag goed te praten indien de ouder een progressief politicus is.

vdbemt
vdbemt15 aug. 2019 - 14:01

@Jorah. Halsema zelf is de laatste die het goedkeurt. Het is alleen bij lange na niet wat de Telegraaf er in hun hitsigheid, een kans om Halsema te beschadigen, ervan maakt. Het is niet meer dan een poging, over de rug van een 15-jarige, om Halsema te beschadigen en liefst te onttronen. Wouter de Winther gaat er vandaag nog even mee verder in zijn column.

Heubacher
Heubacher14 aug. 2019 - 9:21

Inderdaad niet fraai van de Telegraaf, die jongen is 15. Dat kun je niet maken. Zoiets achtervolgt hem een leven lang, en alleen om een politiek puntje te scoren op zijn moeder. Mevrouw Halsema's betoog is echter ook vrij hilarisch: zeggen dat het geen gewapende inbraak was, en als reden daarvoor omschrijven dat er een gewapende inbraak is gepleegd. Zal er wel mee te maken hebben dat de zaak nog loopt. "Nee meneer agent, ik reed niet te hard, mijn auto bewoog zich alleen 20 kilometer per uur sneller dan het toegestane maximum door toedoen van mijn rechtervoet".

JanKlaasen
JanKlaasen14 aug. 2019 - 9:21

Het wordt toch wel iets gebagatelliseerd. Er zijn een nepvuurwapen en twee messen gevonden en op de boot is ingebroken, dus dat lijkt me gewapend inbreken. 'Klieren' was vroeger belletje trekken.

JohnVKR
JohnVKR14 aug. 2019 - 9:18

De Telegraaf heeft een oplageprobleem. Daar komt bij dat Telegraaflezers minder geneigd zijn voor online berichtgeving te betalen dan lezers van kranten die soms (en overigens niet altijd terecht) als kwaliteitskranten worden bestempeld. Dus heeft de krant dit soort berichtgeving nodig om lezers te trekken. Overigens is de eerste fout natuurlijk al gemaakt door politiebeambten die van mening zijn dan zij niet aan de geheimhoudplicht hoeven te voldoen. Mocht je nog denken dat je privacy bij de politie in goede handen is, dan helpt de berichtgeving in de Telegraaf je vandaag uit die droom. Ik mag aannemen dat de politiebeambten die naar de Telegraaf hebben gelekt zullen worden gestraft voor schending van hun beroepsgeheim. Dat de Telegraaf geen boodschap heeft aan privacy is uiteraard niets nieuws. Dat de Telegraaf geen boodschap heeft aan juiste, zorgvuldige, niet-suggestieve berichtgeving is ook niets nieuws. Het hele verdienmodel van de Telegraaf is gebaseerd op het aan de schandpaal nagelen van mensen die men helemaal niet kent, of het vertellen van halve waarheden en hele leugens. De enige uitzondering op deze Telegraafregel is Saskia Belleman, een vrouw die veel te correct, zorgvuldig en genuanceerd is voor een groot deel van het schorem dat verder bij de Telegraaf werkt. Wat de Telegraaf doet is overigens wel toegestaan in ons land. Het willens en wetens kapot maken van de levens van mensen afkomstig uit voor de Telegraaf 'vijandige' groepen noemen wij in ons land persvrijheid.

3 Reacties
Frits Jansen
Frits Jansen14 aug. 2019 - 9:29

Geldt vooral voor politici. Inhoudelijke kritiek is veel te moeilijk dus dan maar treiteren om foutjes. Dus gaan politici fouten mijden. Dan moet ik denken aan orkestleider Duke Ellington die musici die geen fouten maakte er rücksichtslos uit flikkerde, want geen fouten = saai.

Middenman
Middenman14 aug. 2019 - 11:24

"De Telegraaf heeft een oplageprobleem. Daar komt bij dat Telegraaflezers minder geneigd zijn voor online berichtgeving te betalen dan lezers van kranten die soms (en overigens niet altijd terecht) als kwaliteitskranten worden bestempeld." Noem mij een 'kwaliteitskrant' die geen oplageprobleem heeft en wel voldoende betalende online bezoekers om een nieuwssite in de lucht te houden? Linkse kranten doen het misschien iets 'netter', maar proberen ook waar mogelijk mensen van rechts onderuit te halen en ook niet altijd even goed onderbouwd.

OlavM
OlavM14 aug. 2019 - 21:40

@ JohnVKR: [De enige uitzondering op deze Telegraafregel is Saskia Belleman....] Klopt. Ik vind ook, dat ze haar werk uitstekend doet. Het zou goed zijn als ze naar een meer respectabele werkgever gaat verhuizen. ("Saskia bellen, man!", denk ik wel eens).

AvdP2
AvdP214 aug. 2019 - 9:10

Ik vind Femke's reactie het alleen maar erger maken. Met een nepwapen selfies maken? weet ze wel wat ze zegt als burgemeester? Het feit dat de politie op overlast is af gekomen zegt toch wel iets meer dan een beetje baldadigheid waar zij het over heeft. In het dorp waar ik woon moet er eerst iets heel ernstig gebeuren alvorens de politie komt. Hoeveel overvallen en bedreigingen worden er ieder jaar gedaan met een nepwapen. En waarom weggooien als het een nep wapen is om selfies te maken. Is een crimineel met een nepwapen dan geen crimineel? Haar verhaal is echt niet goed genoeg en als ze verstandig is en geloofwaardig wil blijven doet ze er goed aan haar zoon op te voeden en te leren dat nepwapens net zo slecht en bedreigend kunnen zijn als echte wapens.

Bernie2
Bernie214 aug. 2019 - 9:07

Terechte boosheid. Telegraaf gaat opnieuw zwaar in de fout. Ditmaal middels de stinkende pen van de integere Zomergast John v/d Heuvel die ook in dit artikel wel erg van de suggestieve choco-letters lijkt te houden. 'Inbraak op een woonboot' lijkt een geintje te zijn van een paar pubers op een verlaten wrak met een nepwapen in het spel. Natuurlijk heeft Halsema's zoon dan wat uit te leggen aan een rechter, maar het artikel lijkt op een gruwelijke aanpak van De Telegraaf die continue op heksenjacht is naar toppers ter linker politieke zijde en hier haar donkerbruine kans schoon zag. Hoe zou het toilet op de redactie van de Telegraaf nu ruiken?

2 Reacties
Dr. No
Dr. No14 aug. 2019 - 9:40

Naar zwavel, net zoals altijd.

Jerry Bidet
Jerry Bidet14 aug. 2019 - 9:53

Naar bloemetjes en drukinkt.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart14 aug. 2019 - 8:57

Hmm, die 'grap' van Tommy Wieringa wordt steeds beter.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 aug. 2019 - 8:46

Ik kan me geheel vinden in de reactie van Halsema, als moeder en gezagsdrager, onze Fox news, de telegraf moest maar eens steviger aangepakt worden met hun manipulaties, mensen maken en breken, schade aantonen en ze er flink voor laten dokken.

nico1943
nico194314 aug. 2019 - 8:41

Wat een feest voor de Telegraaf. Hebben ze eindelijk iets te schrijven over iets wat wel is gebeurt. Jinek zal wel vol lopen met 'telegraafjournalisten' die hun zegje komen doen over een kwajongensstreek. Het is niet goed te praten over wat er gebeurt is maar er een doofpotaffaire van te maken is ronduit smerig en onsmakelijk. Bah.

1 Reactie
chwiedijk
chwiedijk14 aug. 2019 - 18:42

gebeur-d

DaanOuwens
DaanOuwens14 aug. 2019 - 8:38

Deze reactie van Halsema heeft weinig zin. Juridische stappen zijn logisch en noodzakelijk met een aanzienlijke schadeclaim. Dit blijft verder eeuwig hangen omdat over 5 jaar rechts Nederland nog steeds zal beweren dat de jongen een crimineel is die gewapende overvallen pleegt. Kortom er is geen pad van redelijkheid dat had Halsema zich moeten realiseren. En daarom zou ze anders moeten handelen.

madbako
madbako14 aug. 2019 - 8:28

Welke teringlijer licht de telegraaf in? Moet een rechts fascistische klootzak binnen het korps geweest zijn.

3 Reacties
ton14024
ton1402414 aug. 2019 - 12:37

Er lijkt inderdaad wat zeer in de relatie met de burgemeester te zitten.

Jorah
Jorah14 aug. 2019 - 14:32

Dit vind je normaal taalgebruik? Ga je mond eens spoelen en uit je mening in normale bewoording.

Karingin
Karingin14 aug. 2019 - 18:21

Jorah: Stel je niet aan. Je bent z'n moeder niet.