Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vernietigend rapport over integriteit VVD-burgemeester

  •  
26-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
verver_300.jpg
Update: De reacties van partijen en de volkstoorn ... Rapport nu online ... Wilma Verver uit Schiedam bevoordeelde eigen zoon, voerde schrikbewind
‘Verver misbruikte haar machtspositie’, kopt het AD over een rapport dat in opdracht van de gemeenteraad van Schiedam is opgesteld over het handelen van de begin dit jaar opgestapte burgemeester Wilma Verver.
Het onderzoek, waarvan Verver deze week nog tevergeefs de publicatie tegen probeerde te houden met een kort geding, is vernietigend schrijft de krant. In het door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten opgestelde rapport wordt onder meer beschreven dat Verver vanuit haar machtspositie een aannemingsbedrijf tegenwerkte waar ze een privé-conflict mee had.
Ze vestigde op het stadhuis ‘een ware angstcultuur’, schrijft de krant.
Verver maakte ook tegen de regels in gebruik van de diensten van een bedrijf van haar zoon. De rekeningen werden betaald door de gemeente.
Video: Samenvatting affaire door TV Rijnmond
Update 14:30
Lees het rapport hier
Update zondag 13:50 door Han van der Horst
Bewoners van de burgemeester Verver-Aartsenlaan in Voorschoten – de vorige standplaats van Wilma Verver – vragen om naamsverandering  van hun straat. 
Zondagmiddag hadden van de Schiedamse politieke partijen alleen de VVD , de plaatselijke partij Gemeentebelangen  en de SP  op hun website een reactie gepubliceerd op het BING-Rapport. De fractievoorzitter van de PvdA in Schiedam, Mario Stam, wil bereiken dat het eervol ontslag voor de al eerder afgetreden burgemeester Wilma Verver wordt teruggedraaid. 
Zaterdag schreef de chef Rijnmond van het AD een geharnast commentaar, waarin hij eiste dat ook het College van B&W (PvdA, VVD, CDA, GroenLinks met een wethoudersvacature) ook opstapt. Zulke geluiden hoor je nu veel in de stad en het ziet er dan ook naar uit dat de lokale politici hun kruit droog houden voor de raadsvergadering van komende dinsdag. Die wordt rechtstreeks uitgezonden door het plaatselijk tv-kanaal Look TV  
Schiedam kent twee radiostations:  ZOS radio en Radio Schiedam. Voor uitingen van volkstoorn en ander commentaar www.schiedamstad.nl.
Update maandag 29 augustus
De Schiedamse VVD-wethouder Ad Mostert stapt op. Hij meent dat het onderzoeksrapport zijn functie belemmert. In dat rapport worden de wethouders en de ambtelijke top nalatigheid verweten. In de Schiedamse gemeenteraad lijkt er een meerderheid te zijn voor het wegsturen van het college, schrijft RTV Rijnmond. Vanavond hebben de fracties een overleg waarna het goed mogelijk is dat een motie van wantrouwen wordt ingediend.
Bevoordeel jezelf: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.