Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-fractie wil vertrek Postema, blijkt uit vernietigende app Ploumen

  •  
05-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
23702702524_a0d0c8e5b7_z
André Postema, de in opspraak geraakte bestuursvoorzitter van de scholenkoepel waar de VMBO Maastricht deel van uitmaakt, krijgt nu ook vanuit zijn eigen PvdA de wind van voren. Uit een al dan niet gelekt whatsappbericht blijkt dat de Tweede Kamerfractie in ieder geval wil dat hij opstapt. 354 Leerlingen van het VMBO Maastricht konden niet slagen omdat de schoolexamens niet op orde waren. Postema is hier eindverantwoordelijk voor.
Het bewuste bericht is van Lilianne Ploumen aan fractievoorzitter Lodewijk Asscher. Ze schrijft: ‘Lo, we kunnen Postema niet overend houden. Iemand moet nu bellen dat hij eer aan zichzelf moet houden. Debat is slechtst denkbare scenario voor ons (en dat ligt niet aan Kirsten).’ Kirsten is Kirsten van den Hul, die partijgenoot Postema niet wilde afvallen en daar kritiek op kreeg.
Hoewel politici zich doorgaans een slag in de rondte appen, kwam de tekst die Ploumen wilde versturen volgens eigen zeggen in haar statusupdate terecht; die is zichtbaar voor alle contactpersonen. Zelf zegt ze geen idee te hebben hoe het bericht daar terecht is gekomen. Een journalist van De Groene merkte het in ieder geval op. ‘Er is technisch iets fout gegaan, zegt Ploumen. ‘Ik snap er echt niks van. Ik vind het ontzettend rot dat het zo de wereld over gaat.’
‘Er zitten 354 kinderen in de penarie. Dat is echt verschrikkelijk,’ legt Ploumen het standpunt van haar fractie uit. Ze zegt Postema gebeld te hebben en laten weten dat zijn positie onhoudbaar is geworden wat de PvdA-fractie betreft. ‘Het is verder aan hem wat hij doet.’ Inmiddels is het hele bestuur van LVO, een organisatie van 21 scholen op 30 locaties, met 26.000 leerlingen, afgetreden, behalve Postema. Hij heeft inmiddels laten weten het onderzoek naar de gang van zaken af te willen wachten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.