Joop

PvdA-fractie wil vertrek Postema, blijkt uit vernietigende app Ploumen

  •  
05-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
23702702524_a0d0c8e5b7_z
André Postema, de in opspraak geraakte bestuursvoorzitter van de scholenkoepel waar de VMBO Maastricht deel van uitmaakt, krijgt nu ook vanuit zijn eigen PvdA de wind van voren. Uit een al dan niet gelekt whatsappbericht blijkt dat de Tweede Kamerfractie in ieder geval wil dat hij opstapt. 354 Leerlingen van het VMBO Maastricht konden niet slagen omdat de schoolexamens niet op orde waren. Postema is hier eindverantwoordelijk voor.
Het bewuste bericht is van Lilianne Ploumen aan fractievoorzitter Lodewijk Asscher. Ze schrijft: ‘Lo, we kunnen Postema niet overend houden. Iemand moet nu bellen dat hij eer aan zichzelf moet houden. Debat is slechtst denkbare scenario voor ons (en dat ligt niet aan Kirsten).’ Kirsten is Kirsten van den Hul, die partijgenoot Postema niet wilde afvallen en daar kritiek op kreeg.
Hoewel politici zich doorgaans een slag in de rondte appen, kwam de tekst die Ploumen wilde versturen volgens eigen zeggen in haar statusupdate terecht; die is zichtbaar voor alle contactpersonen. Zelf zegt ze geen idee te hebben hoe het bericht daar terecht is gekomen. Een journalist van De Groene merkte het in ieder geval op. ‘Er is technisch iets fout gegaan, zegt Ploumen. ‘Ik snap er echt niks van. Ik vind het ontzettend rot dat het zo de wereld over gaat.’
‘Er zitten 354 kinderen in de penarie. Dat is echt verschrikkelijk,’ legt Ploumen het standpunt van haar fractie uit. Ze zegt Postema gebeld te hebben en laten weten dat zijn positie onhoudbaar is geworden wat de PvdA-fractie betreft. ‘Het is verder aan hem wat hij doet.’ Inmiddels is het hele bestuur van LVO, een organisatie van 21 scholen op 30 locaties, met 26.000 leerlingen, afgetreden, behalve Postema. Hij heeft inmiddels laten weten het onderzoek naar de gang van zaken af te willen wachten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

Cliff Clavin
Cliff Clavin6 jul. 2018 - 16:19

Eigenlijk wel schattig, die koosnaampjes - Li en Lo hebben het een en ander te stellen met het kwajongensgedrag van Dré. Li fluistert net iets te hard dat Dré in de hoek moet gaan staan. Enigjes, dolletjes is dat. Het is echt iets voor het land van Geer en Goor.

1 Reactie
JanB2
JanB26 jul. 2018 - 20:50

Raak verwoord.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks6 jul. 2018 - 16:01

[Lo, we kunnen Postema niet overend houden.] Kortom, plan A, redt falende partijgenoot is mislukt, over naar plan B zorg dat hij niet beschadigt raakt voor een volgend baantje. Zo kennen we de PvdA weer, gewoon eerlijk benoemen dat de man de skills ontbeert om ergens verantwoordelijk voor te zijn, dat mag niet ingeval het een partijgenoot is.

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos6 jul. 2018 - 10:27

Postema weet dat de PvdA zo klein is dat een nieuw baantje onwaarschijnlijk is. En dus “moet” hij wel vasthouden aan het baantje dat hij heeft. Dat wil zeggen, als je de mentaliteit van een baantjesjager hebt, zoals de meeste PvdA-politici.

2 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker6 jul. 2018 - 14:04

Neem jij dan zelf wel vrijwillig ontslag, met opgave van al je rechten op een uitkering is, als er kritiek op je functioneren is?

Klaas Punt
Klaas Punt6 jul. 2018 - 19:00

Mr Demesmaeker - ik dacht dit impliciet was bij een dergelijk salaris en verantwoordelijkheid? Als je dat dus duidelijk niet waar kan maken dan zijn er consequenties toch? Maar misschien zie ik het verkeerd daar ik nooit zo'n salaris heb gekregen.

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos6 jul. 2018 - 10:24

Als je dan toch zogenaamd per ongeluk iets in de media wilt krijgen dan moet je wel een geloofwaardige techniek gebruiken. Met Whatsapp kun je de vergissing van Liliane helemaal niet maken. Zij heeft haar bericht dus doelbewust openbaar willen maken, haar ontkenning is een farce. En dat komt allemaal onoprecht over, inclusief de zogenaamd onwillige bevestiging door Asscher.

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos6 jul. 2018 - 10:19

De PvdA is de partij van de integriteit in vergelijking met de VVD, als ik dit forum moet geloven.

1 Reactie
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker6 jul. 2018 - 14:05

Wat heeft dit met integriteit te maken? Heeft Postema steekpenningen aangenomen?

JanB2
JanB25 jul. 2018 - 23:17

PS En mevrouw Ploumen heb ik nooit serieus genomen. Kennelijk had ik daar gelijk in (zoals wel vaker trouwens) gezien dit geklungel met een mobieltje.

JanB2
JanB25 jul. 2018 - 23:14

André Postema, de in opspraak geraakte bestuursvoorzitter van de scholenkoepel waar de VMBO Maastricht deel van uitmaakt, krijgt nu ook vanuit zijn eigen PvdA de wind van voren. Deze zin zegt toch werkelijk alles over de toestand van het huidige onderwijs. Banden tussen schoolbesturen en de politiek! Zo gek is het dus geworden in dit land!

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot6 jul. 2018 - 7:07

'Banden tussen schoolbesturen en de politiek!' Beter opletten. Meneer zit voor de PvdA in de eerste kamer. Daarom niet gek dat de PvdA een mening over hem heeft.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer36 jul. 2018 - 10:17

Oh gelukkig maar, ik was even bang dat zijn huidige baan als bestuursvoorzitter iets met zijn partijlidmaatschap te maken had. Een hele geruststelling te weten dat dat niet zo is.

JanB2
JanB26 jul. 2018 - 16:29

@ Joe Je mist het esentiele punt. Niet de PvdA is het probleem maar de man zelf. Gewoon een politieke baantjesjager.

korheiden2
korheiden25 jul. 2018 - 21:36

Dat doen ze toch weer erg handig bij de PvdA. Geen wonder dat ze zo weinig zetels hebben. Komt niet meer goed, denk ik. Krijgt GL er een paar zetels bij. Voor de politiek als geheel is dit geklungel een slechte zaak.

3 Reacties
DonDonaldSucks
DonDonaldSucks6 jul. 2018 - 16:12

Andere tijden. Lang geleden gingen PvdA zetels die verloren gingen naar GL en D66. Iets minder lang geleden naar de SP en een verkiezing later van SP naar PVV. Tegenwoordig zal het wel FvD worden.

korheiden2
korheiden26 jul. 2018 - 16:45

@DonDonaldSucks : 'Tegenwoordig zal het wel FVD worden' . Dat zou ook kunnen, gezien het voortdurende gehamer van Baudet op de 'baantjescarrousel'. Het zijn inderdaad andere tijden.

Sonic2
Sonic26 jul. 2018 - 21:13

Ik zou willen dat jullie eens dit soort onzin onderbouwen. De Hond heeft het onderzocht en komt er achter dat FvD vooral van VVD, CDA en PVV wint. In de zin van alleen maar. http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/de-hond-onthult-fvd-is-voornamelijk-zo-populair-dankzij-overgestapte-pvvers/ Het is dus compleet niet waar wat jullie zeggen. Het zou jullie sieren als jullie dit soort fake news eens rechtzetten. Ik stoor me er allanger aan dat mensen doen alsof links enorm electoraal verliest aan radicaal rechts. Daar is dus geen enkele inhoudelijke onderbouwing voor.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai5 jul. 2018 - 20:43

Zou zeggen wie er in geloofd gaat uwer gang.

1 Reactie
korheiden2
korheiden28 jul. 2018 - 16:52

@Sonic : Ik citeer mezelf : 'Krijgt GL er een paar zetels bij.' en 'Dat zou ook kunnen' . Ik stel dus nergens dat links verliest aan radicaal rechts. FVD wint idd van andere rechtse partijen en GL van andere linkse. Om dit als fake news neer te zetten...

Meta  Foor
Meta Foor5 jul. 2018 - 20:13

opvallend dat Ploumen de rol van Asscher zo gemakkelijk overneemt. Lo weg en Plo ervoor in de plaats... direct na het zomerreces neem ik aan. Oh, en vwb onderwijs: nooit meer klagen dat salaris van onderwijs te laag is ... 1 € onder de streep... daar kunnen mooie spandoeken over gemaakt worden

kalmpjes
kalmpjes5 jul. 2018 - 19:43

Hey zo kennen we de PVDA. Vakkundig een mes in de rug van een partijgenoot. Men was niet in staat zich eruit te draaien tijdens het debat, dus is het zo opgelost.

1 Reactie
Klaas Punt
Klaas Punt6 jul. 2018 - 13:59

Ja, dat doen ze anders bij de VVD. Maar ja, als die partijgenoot nu ook vanwege zijn PvdA-zijn op die positie gekomen is, moet je toch wat? Enfin hij zal wel weg zijn aan het begin van het volgende schooljaar, en dat is goed. Ook hoge heren dienen hun verantwoording te nemen.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2018 - 19:37

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen6 jul. 2018 - 15:20

Typische PvdA? ooit van Loek H gehoord, moet je maar eens o googlen, en op zijn rol in de affaire Keizer. Als ik ooit een partijmastodont zou moeten benoemen dan is het Loek wel. '– niet in actie komen vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel of moreel besef maar vanwege de wens alles maar weer snel onder het kleed te vegen en de lastige vragen voor te zijn.' Als je dan toch bezig bent google dan eens Van haga VVD rapport

ruma ankka
ruma ankka5 jul. 2018 - 17:52

Een lullige actie van Ploumen maar Postema is werkelijk de schaamte voorbij.

Ecclesia
Ecclesia5 jul. 2018 - 17:24

Oh de PvdA bestaat nog? Opheffen die boel. Loopt links alleen maar voor de voeten. Stemmen winnen met links gelul, en dan met rechts het bed in klimmen, rechtse graaiers onder een PvdA kap verbergen. Al 20-30 jaar lang sinds Paars.

Zapata
Zapata5 jul. 2018 - 17:24

In ieder geval begint de PvdA na een jaar of 30 weer tot bezinning te komen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/jeremy-corbyn-in-den-haag-een-lichtend-voorbeeld-voor-worstelende-sociaal-democraten~b3e87e28/ Nu zal ik ze nooit meer vertrouwen, maar dan nog. Nu nog een fusie tussen de linkse partijen zodat ze zich niet meer tegen elkaar laten uitspelen, en misschien is dan het momentum voor links er ook weer in Nederland. Zou alleen niet weten waar de heer Meijerink dan op moet stemmen. Voor hem is dit immers conservatief socialisme.

Erik20
Erik205 jul. 2018 - 16:31

"Debat is slechtst denkbare scenario voor ons.." Zo nobel komt dit verhaal van Ploumen niet op mij over, klinkt meer alsof ze bang is voor imagoschade

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker5 jul. 2018 - 16:12

De bal ligt bij de werkgever van Postema, de Raad van Commissarissen. De moeten beslissen of Postema wel of niet ontslagen moet worden. Je kunt niet van een werknemer verwachten -ook al verdient hij een vordtelijk salaris- dat hij vrijwillig ontslag neemt en vervolgens al zijn recht op een WW uitkering verspeelt. De 2e kamer moet zich er al helemaal niet mee bemoeien.

3 Reacties
Zapata
Zapata5 jul. 2018 - 16:38

Dan zou hij uit de PvdA moeten stappen en zijn eerste kamer zetel moeten opgeven. Hij schaadt namelijk het imago van die partij. Zie daar het gevaar van nevenfuncties. Dus heeft de PvdA hier wel degelijk wat over te zeggen. Maar, ze zouden hem uit de partij moeten kieperen en inderdaad het conflict op de scholengemeenschap tussen werkgever en werknemer laten. Ben alleen bang dat ze daar het lef niet toe hebben. Overigens... recht op WW? Sinds wanneer maakt rechts Nederland zich druk om WW van Nederlanders? Ach ja, we zijn allemaal gelijk maar sommige mensen zijn wat meer gelijk dan anderen.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker6 jul. 2018 - 8:40

@Z-Edje De PvdA kan hem vragen om zijn zetel in de 1e kamer op te geven, niet om ontslag te nemen bij zijn werkgever. Het eerste kamerlidmaatschap is een part-time baan, dus logisch dat hij er wat anders bij doet. Hoe zie jij het anders voor je? Ieder eerste kamerlid (1 dag in de week werk) verbieden om enig ander werk te doen?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker6 jul. 2018 - 8:52

@Zapata "Sinds wanneer maakt rechts Nederland zich druk om WW van Nederlanders?" Het recht op WW in Nederland is onomstreden in Nederland. Er is geen enkele partij in de 2e Kamer die de WW wil afschaffen. Jou meningen over anderen zijn nogal extreem.

RaymondenJoop
RaymondenJoop5 jul. 2018 - 15:52

Ze heeft geen idee hoe het daar terecht is gekomen... Ga dan maar over op een simpele nokia, dit zijn geen onschuldige foutjes. Vroeger kon je er nog mee weg komen, maar anno 2018?!

Anja6
Anja65 jul. 2018 - 15:49

De PvdA is op de goede weg. Met Lilianne Ploumen voorop. Bezuinigde Lilianne PLoumen als minister in Rutte2 nog elk jaar weer miljarden op ontwikkelingshulp, met ''she decides'' maakte zij maar mooi de beloofde anti abortus van Trump praktisch ongedaan met maar liefst een Nederlandse bijdrage van €10 miljoen!!!!! Die Machiavelliprijs was al dik verdiend. https://nos.nl/artikel/2211093-shedecides-van-oud-minister-ploumen-krijgt-prijs-een-geweldige-opsteker.html En nu weer schoon schip maken met falende PvdA elite die grossieren in dik betaalde baantjes uit de PvdA baantjes carrousel. Ga zo door.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen6 jul. 2018 - 15:24

Na de benoeming van de nieuwe rechter in de SCOTUS kan ze weer aan de gang met de shedecides movement.

JJans
JJans5 jul. 2018 - 15:47

De eer aan jezelf houden is voor mensen die financieel onafhankelijk zijn of politici met recht op wachtgeld. Deze meneer heeft een gezin en een hypotheek, als hij niet functioneert moet de school hem ontslaan en hem zijn poen meegeven.

1 Reactie
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker5 jul. 2018 - 16:55

Spijker op de kop. De bal ligt bij de Raad van Commissarissen.

punt2
punt25 jul. 2018 - 15:37

Vakkundig het eigen straatje schoongeveegd.... en de eerste PvdA-er die niet zou begrijpen hoe de social-media zou werken.... Werkelijk “geen idee” hoe dit naar buiten kwam

Zapata
Zapata5 jul. 2018 - 15:31

Kan de PvdA wel willen maar zoals bij veel falende en ook graaiende (PvdA/CDA/VVD/D66) bestuurders het geval is blijft hij gewoon zitten. Hoe is het toch mogelijk dat zulk soort volk altijd weer die baantjes weet in te pikken en ze vervolgens weten te verknallen.

5 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker5 jul. 2018 - 16:57

Neem jij zelf ook vrijwillig ontslag met opgave van al je rechten als er kritiek is op je functioneren?

Zapata
Zapata5 jul. 2018 - 19:47

Heb je de interviews met deze meneer wel eens gelezen? En als de rest van het bestuur wel aftreed maar hij niet, wat zegt dat over hem?

Hiltermann
Hiltermann5 jul. 2018 - 20:44

Postema heeft bewezen niet competent te zijn ondanks de vorstelijke salariëring. Doe er nog 30.000 euro bij voor zijn lidmaatschap van de eerste kamer. Armoed troef bij Postema. Onder normale omstandigheden wordt het vertrek van een bestuurder in overleg geregeld waarbij de WW rechten van de betrokkene beschermd worden. Kennelijk wil Postema niet van wijken weten. Hij stuurt op een frontale botsing aan. Het zij zo, het is zijn keuze.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker6 jul. 2018 - 8:55

@Zapata Bestuurder is een onbezoldigde functie. Directeur niet.

Geurtsen Jos
Geurtsen Jos6 jul. 2018 - 10:27

Kijk, Postema weet dat de PvdA zo klein is dat een nieuw baantje onwaarschijnlijk is. En dus "moet" hij wel vasthouden aan het baantje dat hij heeft. Dat wil zeggen, als je de mentaliteit van een baantjesjager hebt, zoals de meeste PvdA-politici.