Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Vernielingen bij coronateststraat, gezondheidswerkers geïntimideerd

  •  
24-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ziekenhuis is klaar voor behandeling corona-patienten
Een teststraat die anderhalve week geleden werd geopend bij het Amphia-ziekenhuis in Breda is doelwit van corona-ontkenners. Borden zijn beklad, er zijn vernielingen aangericht en de gezondheidswerkers worden uitgescholden en geïntimideerd. Dat meldt Omroep Brabant.
Paul Depla, burgemeester van Breda, maakt op Twitter melding van de incidenten: “Teststraat GGD beklad en borden vernield. En mensen uitgescholden en geïntimideerd door mensen die Corona een sprookje vinden. Te triest voor woorden. Toon respect voor onze mensen in zorg/GGD.”
De GGD heeft de politie ingeschakeld en excuseert zich voor vertragingen als gevolg van de aanvallen. Afgelopen maandag meldde een Twitteraar al dat borden beklad werden met ‘anti-corona’ teksten.
De locatie die vier teststraten telt is in de plaats gekomen van een eerdere teststraat bij het NAC-stadion.
Update:
Het AD sprak een verkeersregelaar die getuige was van vandalisme en agressie:
",,Een man en een vrouw, zo rond de 30-40 liepen met een Belgische herder voorbij het hek van de teststraat aan de Diconiastraat in Breda.” Hij hoorde ze weer schreeuwen ‘COVID is hoax’ en ‘Corona is nep’. Dezelfde teksten die ook op de borden zijn beklad. (…) Het stel keerde zich vervolgens tegen de verkeersleider en begon te dreigen. ,,Ze zeiden dat ze me nog wel zouden pakken. Maar ik heb in mijn vorige baan veel te maken gehad met opgeschoten lui, dus ik ben niet zo snel onder de indruk.” Om veiligheidsredenen wil de medewerker niet dat zijn naam bekendgemaakt wordt. "

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Sarajlija
Sarajlija25 okt. 2020 - 12:42

Wat mij betreft horen zulke organisaties op terreurlijst. Zij zijn gevaar voor ons allen.

Thuiszitter
Thuiszitter24 okt. 2020 - 23:56

Rare mensen die zich hiermee bezig houden, zag ze eens lopen in een demonstratie alhier , vreemde snuiters, gesprek was niet te voeren met ze , kreeg allerlei dogma’s door mijn strot geduwd , ik snapte er geen reet van.

Jerry Bidet
Jerry Bidet24 okt. 2020 - 17:50

Typerend voor (extreem)rechts. Wat te lastig is om te begrijpen, bestaat niet. Vandaar die frustratie, dat komt er op deze wijze uit. Zal mij verbazen wanneer blijkt dat de toegenomen agressie in ziekenhuizen afkomstig is uit dezelfde hoek.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2020 - 16:55

Ze staan ook weer in Den Haag, geen mondkapjs op, hutje mutje op elkaar zo laat de foto zien. Ook al staat er onder geschreven dat ze wel afstand houden. Ik wil niet veel zeggen maar Depla is m.i. altijd al slap geweest en hij is niet de enige. Als je dit laat gaan wordt het steeds erger. Het zijn in Den Haag allemaal volwassen vrouwen en mannen zo te zien, althans van uiterlijk, voor het overige heb ik enige twijfel. Vreselijk voor die hulpverleners die in maart nog zo bezongen werden. Ik geloof goed dat zij nu moe zijn. Wie kan zo nog gemotiveerd zijn of haar werk doen. Demonstraties øke, onder voorwaarden die ervoor staan, zo niet dan ingrijpen. Ook daar hetzelfde, er wordt steeds niet of halfslachtig ingegrepen.

harmmeijer
harmmeijer24 okt. 2020 - 14:24

Hebben ze in Brabant nou helemaal niks geleerd van de eerste golf toen er veel doden te betreuren vielen?

2 Reacties
harmmeijer
harmmeijer24 okt. 2020 - 14:57

De eerste golf bracht cadeautjes en applaus voor de zorg. De tweede golf? Middelvingers en intimidatie. Na een half jaar heeft de solidariteit plaats gemaakt voor egoïsme in moeilijke tijden. Het neoliberalisme heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2020 - 17:07

Merel Veel mensen wel geloof mij maar! Destijds hadden we deze toestanden niet, integendeel! Het is een nieuw virus en zeer besmettelijk. Het tast volgens mij de hersenen aan. Ik las ergens dat heel die viruswaan overgeslagen is vanuit Duitsland. Aanpakken die mensen.

JoepJos
JoepJos24 okt. 2020 - 13:22

Pakkans bijna nihil, de kans dat de politie hier iets mee doet nadat er toch iemand gepakt is idem, wanneer de politie het wel oppakt is de kans op vervolging zeer klein. Komt het toch voor, dan is de kans op straf ook klein. Dit soort gekken kunnen doen wat ze willen. Ik begin erg genoeg steeds meer als een rechtsmens te klinken.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2020 - 17:11

JoepJos "Ik begin erg genoeg steeds meer als een rechtsmens te klinken." Ik begrijp dat!

Fredje3
Fredje324 okt. 2020 - 12:30

De Burgermeester had anders moeten reageren. Zoiets als: “Teststraat GGD beklad en borden vernield. En mensen uitgescholden en geïntimideerd door mensen die Corona een sprookje vinden. De politie heeft de daders neergeknuppeld en opgesloten. Want van onze hulpverleners blijf je af."

gerryjoris
gerryjoris24 okt. 2020 - 12:17

Wat een stelletje lamzakken. Hebben zij nou niets anders te doen?