Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Verleden blijft Partij voor de Toekomst achtervolgen: slaande ruzie tussen Krol en Otten

  •  
16-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Prinsjesdag: Kamerleden vertrekken naar Grote Kerk

© DEN HAAG - (VLNR) Tweede Kamerleden Jeroen de Vries, Henk Krol en Henk Otten van Partij voor de Toekomst voor vertrek per bus vanaf het Binnenhof naar de Grote Kerk op Prinsjesdag. Vanwege de

In de Partij voor de Toekomst, het nieuwe politieke avontuur van Henk Krol (ex-50Plus, ex-VVD), woedt een hevige machtsstrijd. Eerste Kamerlid en voorzitter Henk Otten (ex-FvD) eist een plek op op de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Henk Krol weigert dat. Otten heeft daarom een medestander van Krol, bestuurslid en vastgoedmagnaat Pieter Bogaardt, uit de partij gezet. Krol dreigt met opstappen als Otten dat royement niet ongedaan maakt.
"De crisis is ook niet de eerste in het kortstondige bestaan van de partij. Eerder hield het van de Partij voor de Dieren afkomstige Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen, in mei samen met Krol oprichter van de Partij voor de Toekomst, het na zes weken voor gezien. Dit na hoog oplopende ruzie met Krol, maar vooral met Otten. De fusie ging volgens haar vooral over geld. Geld dat Krol niet had, maar vermogende kennissen van Otten volgens Van Kooten wel."
Volgens de geroyeerde penningmeester Bogaardt heeft de partij geen enkel betalend lid en slechts 150 euro in kas. Otten zou volgens de vastgoedondernemer alleen gedreven worden door rancune en uit zijn op revanche met Baudet in de Tweede Kamer. Otten was oprichter van Forum voor Democratie maar werd door Baudet geroyeerd na kritiek op hem.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Kuifje3
Kuifje317 okt. 2020 - 16:44

Tsja, nou zal een bekende vastgoedhandelaar uit Noordwijk weer een andere partij moeten bedenken om groot te maken. Wil van Hanegem misschien in de politiek? Ik kan dit als rechtse kiezer niet erg vinden. Otten is een heel naar mannetje met een veel te grote mond en veel te lange vingers en tenen en Krol heeft door met die engerd in zee te gaan al zijn krediet bij zijn eigen aanhang verspeeld.

Fons Wijers
Fons Wijers16 okt. 2020 - 22:52

Over een half jaar zijn die mannen uitgerangeerd. Geen zetel, geen geluid waar we nog last van kunnen hebben. Na zijn kamerlidmaatschap ziet het pensioen van Krol er aanzienlijk beter uit dan van zijn voormalige werknemers bij de Gaykrant, waarvan Krol bewust verzuimde de afdrachten te doen.

Sonic2
Sonic216 okt. 2020 - 18:19

Voor de komende tijd kan ik ook dit uiterst rechts faalclubje weer gebruiken als ik alle grote politieke ultra rechtse mislukkingen op een rij moet zetten. Volledig voorspelbaar ook weer dat dit clubje elkaar weer de tent uit gaat vechten. En Krol komt natuurlijk bij een ouderen partij vandaan. Die vechten elkaar altijd de tent uit. De Baudet fanboys zullen dit weer misbruiken om hun "messias" vrij te pleiten. Maar Baudet is minimaal net zo schuldig aan de hele FvD ellende als Otten. Enfin. Hebben we weer wat om over te praten in de gedeeltelijke lockdown. En maar wijzen naar links. LOL.

Thuiszitter
Thuiszitter16 okt. 2020 - 14:07

Die Otten wil mij te graag in het pluche en Krol heeft zijn beste tijd gehad.

GoudenBergen
GoudenBergen16 okt. 2020 - 13:11

Mooie woordspeling in de titel. LOL. Het wordt tijd dat Krol met pensioen gaat.