Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkrachter 46 jaar later veroordeeld na aangifte door dochter die hij verwekte

  •  
03-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
37100648035_85babd4570_k

© cc-foto: RPM https://flic.kr/p/Ywsw6r

In de Britse stad Birmingham is in een unieke rechtszaak een man van 74 veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje. Dat misdrijf beging hij 46 jaar geleden. Hij is nu alsnog voor de rechter gebracht dankzij de aangifte van het kind dat hij bij die verkrachting verwekte. De inmiddels 45-jarige Daisy wist haar biologische vader op te sporen. Via een dna-test werd vastgesteld dat de man inderdaad de vader en daarmee ook dader was.
De jury hoorde ook de belastende verklaring van de moeder van Daisy, die inmiddels 59 is en aanvankelijk af wilde zien van een rol in de rechtszaak omdat ze vreesde het voorval opnieuw te beleven. Ze vertelde dat ze als tiener van haar moeder opdracht kreeg te gaan babysitten bij het gezin van de dader. De man bleek tot haar verrassing gewoon thuis. Hij lokte haar naar de slaapkamer en verkrachtte haar. De 13-jarige raakte in shock en durfde geen aangifte te doen.
Daisy verklaarde gelukkig te zijn met de veroordeling van de dader door de jury maar merkt ook op dat het nooit zo lang had mogen duren voordat er recht werd gedaan. Ze wil gaan werken aan een wetswijziging die de rechtspositie van kinderen geboren uit verkrachting verbetert.
De veroordeelde bleef tijdens de rechtszaak ontkennen. Hij beweerde dat het meisje hem verleid had en weigerde in de rechtszaal excuses te maken voor wat hij heeft aangericht. De rechter stelt later de strafmaat vast.
cc-foto: RPM
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Joop den Uil
Joop den Uil4 aug. 2021 - 16:24

STEL, dat ik de rechter zou zijn. Alles in overweging nemende ... 1. heeft dader berouw ? - neen, en heeft ook niet afgelopen decennia gepiekerd. 2. heeft slachtoffer geleden ? - jazeker met een zekere schaamte 3. heeft slachtoffer en kinderen schade ? - jazeker, geen vader , geen bescherming. Mijn oordeel: respectievelijk 4 + 5 + 3 jaar gevangenis plus een schadeloosstelling van 46 x 12.000 dollar Volgende zaak.........

2 Reacties
Jozias2
Jozias24 aug. 2021 - 23:09

Wat is de schade van het kind dan?

Zandb
Zandb5 aug. 2021 - 15:03

Jozias Ik denk dat Joop hier de schadeloosstelling aan het kind bedoelt. Hij schrijft het wat onduidelijk.

Greendutch
Greendutch4 aug. 2021 - 15:06

goed dat wetten herschreven worden of nieuwe wetten gemaakt. zo wijzigt ook de gedachtengang en het bewustzijn. mannen moeten overal verantwoordelijk worden gesteld 'voor gevolgen voortkomend na verkrachting en/of kinderen daarna geboren' tot nu toe worden vrouwen schuldig geacht, uitgescholden, verbannen, geminacht, en verantwoordelijk gesteld voor het kind vaak in moeilijke omstandigheden en komen vaak niet meer toe aan het leven dat zij zich gewenst hadden. zonder sperma geen zwangerschap dus is de spermadonor verantwoordelijk. ook voor opvoeding, opleiding, zorg etc tot aan volwassen leeftijd en ook voor nadelige gevolgen van de moeder die verkracht is. als mannen zich meer bewust zijn en leren denken op deze manier, als jongens in deze gedachte worden opgevoed en leren dat zijn een vrouw altijd dienen te respecteren, dat de gevolgen van hun daden altijd voor eigen rekening zijn dan leren mannen ook dat zij hun eigen problemen moeten oplossen (zoals omgaan met agressie bv in oorlogstijd en hun eigen geilheid) de #metoo affaire had dit allang geregeld moeten hebben. ook hier komt religie om de hoek: vele religieuze mannen menen dat zij over 'een schepsel door god gemaakt ' mogen regeren zonder zelf ergens verantwoording voor te nemen omdat kerken niet leren dat vrouwen als zelfstandige onafhankelijke wezens gerespecteerd moeten worden. en dat allemaal omdat ooit in een grijs verleden oude mannen (waarom niet door vrouwen?) boeken volgeschreven hebben met verhalen, regels, mythen waaraan tot aan vandaag mannen menen te mogen vasthangen dat zij het voor het zeggen hebben omdat zij naar gods evenbeeld geschapen zijn. raar als je weet dat Alleen vrouwelijke schepselen kinderen / jongen baren?!

Henri Zwols
Henri Zwols3 aug. 2021 - 14:49

"Hij beweerde dat het meisje hem verleid had" Je bespreekt je verweer toch vooraf met je advocaat lijkt me? Zou zo'n advocaat dan niet gezegd hebben: "zeg dat maar niet; dat klinkt zo ongeloofwaardig, dat doet je zaak geen goed."

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens4 aug. 2021 - 5:19

@Henri Zwols "zeg dat maar niet; dat klinkt zo ongeloofwaardig, dat doet je zaak geen goed.” Nee, dat klinkt weliswaar ongeloofwaardig, maar je MOET het zeggen, want dat doet de zaak juridisch (helaas) juist wél goed. Net al Rutte, die voor van alles en nog wat zijn excuses aanbiedt. Hij wéét dat dat belachelijk klinkt, maar hij weet ook dat hij mét excuses wegkomt, en zonder niet. En hij heeft een dikke laag eelt op de ziel. @Mini (hier ergens onder), Dus het is niet zo gek om Rutte erbij te betrekken. Ook al menen onze schurken het namelijk niet, ze doen het voor de Bühne. Om ermee weg te komen.

Zeeman3
Zeeman33 aug. 2021 - 14:06

En maar blijven liegen en ontkennen, hij lijkt Mark Rutte wel.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 aug. 2021 - 15:50

een land verkrachten is niet illegaal

Mini2
Mini23 aug. 2021 - 18:29

Echt, hoe kom je er nou bij om Rutte hier bij te betrekken; een vreselijke zaak dit..

ton14024
ton140243 aug. 2021 - 13:59

Justice giveth in his own time.

2 Reacties
adriek
adriek3 aug. 2021 - 14:20

Ik verkies snelrecht.

ton14024
ton140243 aug. 2021 - 18:12

E, 46 jaar geleden en dingedong van Teach-in bezingt niet mijn klokkenspel.