Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter verklaart verkrachte Nederlandse vrouw Qatar schuldig

  •  
13-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
398 keer bekeken
  •  
koens
Laura de B., de Nederlandse vrouw die in Doha aangifte heeft gedaan van verkrachting, is maandag schuldig verklaard door de rechter in Qatar. Journalist Olaf Koens was bij de rechtszaak aanwezig en laat via Twitter weten dat de vrouw zal worden uitgezet. Ook de man is schuldig bevonden aan buitenechtelijke seks. De man in kwestie krijgt 100 zweepslagen wegens geslachtsgemeenschap en 40 voor alcoholconsumptie. Koens twittert:
"BREAK: Ik ben in de rechtbank in Doha. Laura krijgt voorwaardelijke straf, zal Qatar worden uitgezet"
De Nederlandse vrouw werd al sinds maart vastgehouden, nadat zij met een vriendin op vakantie was gegaan naar Qatar. Naar verluidt is bij het uitgaan iets in haar drankje gedaan, waarna ze in een voor haar vreemd appartement wakker werd. Ze heeft de daaropvolgende ochtend direct aangifte gedaan. Bij die aangifte werd ze zelf aangehouden op verdenking van buitenechtelijke seks. Ze heeft nu een jaar voorwaardelijk gekregen, maar hoeft de cel niet in mits ze de komende drie jaar geen strafbare feiten pleegt. Ook is haar een boete opgelegd van 750 euro. Zodra die boete is betaald, mag ze het land uit.
Foto: Olaf Koens

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.