Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkrachte Libische vrouw aangeklaagd door verdachten

  •  
29-03-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BenhaziWoman_300.jpg
Bronnen meldden eerder dat de vrouw vastgehouden wordt in een huis van Khadaffi
De vrouw die maandag een persconferentie in Tripoli verstoorde en werd afgevoerd door mensen van Khadaffi wordt volgens haar ouders gegijzeld. Ze zou momenteel vastzitten in een huis van de Libische leider. Eman al-Obeidi eiste maandag alle aandacht op van de aanwezige pers. Ze vertelde enkele dagen vastgehouden te zijn door mensen van Khadaffi en door vijftien mannen te zijn verkracht. Daarop werd ze overmeesterd door het hotelpersoneel en afgevoerd naar een onbekende locatie.
Woman dragged away after Tripoli rape claims door euronews-en De moeder van Al-Obeidi zegt tegen Al-Jazeera na de ontvoering van haar dochter een telefoontje te hebben gehad van een onbekend persoon die zich voorstelde als een man van het regime. Hij vertelde haar dat Al-Obeidi haar aanklacht van verkrachting moet intrekken als ze haar vrijheid terug wil. Daarbij zou ze ook een huis en geld ontvangen.
Een woordvoerder van Khadaffi verklaarde maandag nog voor de camera’s dat Al-Obeidi dronken zou zijn, in de prostitutie zou werken en niet wilde praten. Volgens de journalisten zat de vrouw onder de schrammen en blauwe plekken. Ze vertelde hen uit Benghazi te komen en dat ze was gearresteerd bij een wegblokkade in Tripoli. Daarop zou ze enkele dagen zijn vastgehouden en verkracht door aanhangers van Khadaffi.
Update 15.00
Al-Obeidy heeft aangifte gedaan van verkrachting, maar de mannen die zij beschuldigt hebben ook een aanklacht tegen haar ingediend. Dat maakte een woordvoerder van Khadaffi dinsdagmiddag bekend. “De jongens die zij van verkrachten beschuldigd hebben aangifte gedaan. Het is een zware misdaad om iemand van verkrachting te beschuldigen”, zei Musa Ibrahim tegen de media, meldt The New York Times.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.