Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Belangrijkste als consument is dat we terug moeten naar ong. 1 keer in de week vlees eten, dat is 1 factor om het klimaat te redden en het te behouden. Daarnaast stoppen bevolkingsgroei en bomen planten, etc. Als je van je nageslacht houdt, dat is. Of als je jezelf meer tot de orde der dinosaurussen hoort die niet genoeg hersencapaciteit hadden om te begrijpen dat ze hun eigen leefomgeving opvraten. En als je er dan nog niet aan wil, wereld, nou ja, een koe heeft 2 hersencellen. En de kakkerlak overleefd het wel weer. Ga eens nadenken.
ook het woord duurzaam is aan sterke erosie onderhevig. het bekt lekker voor de marketeers. 'duurzaam....' ..my ass
Duurzaam voedsel is gewoon een slimme marketing truc om een hogere winstmarge te maken op naïeve mensen, dat weet toch iedereen? Inspelen op angst en schuldgevoel is een heel slimme marketing strategie. Ander mooi voorbeeld: je gaat een baby krijgen en in de winkel kun je kiezen uit twee matrassen die ogenschijnlijk precies hetzelfde zijn, alleen eentje heeft een 'anti-wiegendood' sticker en kost twee keer zoveel.
Klopt. Zo wordt pangasius door de viswijzer nog steeds als een goede keuze aangemerkt, terwijl deze vis in de sterk vervuilde Mekong-delta wordt gekweekt (150 vissen in een kooi van 1 m3), waarbij ze worden volgestopt met geneesmiddelen waaronder trifluralin, een pesticide die in Europa verboden is sinds 2008. Aan het eind van de rit wordt de vis ingevroren in het Mekong-water en naar Europa getransporteerd. Eet smakelijk! Kortom: Geef mij maar een lokaal visje van onze eigen vissers...
las vorige week dat de supermarkten gezonder voedsel verkopen dan dat de eigen al of niet duurzame moestuinjes geven.
Truus, Ik vind dit soort discussies altijd lastig. Kun je het onderzoek nog herinneren tussen de 'eerlijke' groene weide eitjes en die uit kippeschuren m.b.t. het gehalte aan dioxines Termen als duurzaam, groen, eerlijk en biologisch zijn al in zulke mate overgenomen door de Heijntjes en andere massa product pushers dat je als consument wel heel naief moet zijn er nog in te willen trappen. De (EU)overheid vertikt het om werkelijke maatregelen door te voeren, de industrie (de financiele industrie) regeert, ook met voedsel. In GB zijn veel serieuzere bewegingen bezig om lokaal, regionaal voedsel te verbouwen en direct te verkopen, dar heb je ook een sterke politieke en financiele lobby onder de boeren. Daar moet je duurzaamheid in vinden. Te achterlijk voor woorden dat appels uit de Betuwe wordt opgeslagen en gekoeld in Amsterdam en ten slotte weer worden getransporteerd naar en verkocht in Nijmegen. In Nederland kopen we veel van ons groente en vlees voedsel bij een lokale cooperatie van boeren. Dan is het wel zo dat je opeens 6 kilo lamsvlees in je vriezer hebt. In Japan kopen we gewoon bij de lokale boer. 10 Japanse mikan (mandarijnen) in de supermarkt 3 dubbel verpakt ongeveer 6 Euro, bij de boer nog geen 70 km verderop ongeveer 1 Euro.