Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkiezingsuitslag was een duidelijk signaal

  •  
22-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1560 keer bekeken
  •  
ProtestStemmen(tegenDenHaag)+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

TurkseTurk
TurkseTurk26 mrt. 2023 - 15:28

Bedrijven zijn de baas (geheine eigenaren) en politucus hun ambtenaren.

Mathijsco
Mathijsco22 mrt. 2023 - 21:02

Het gaat niet om 'den Haag'. Het gaat om degenen die hier aan de macht zijn (ik zeg liever IS) en een dikke, vette optelsom van giftige bestuurscultuur, verlakken van kwetsbare groepen, verlakken van boeren, burgers en MKB. Kortom, wie is er -op een klein clubje paradijsvogels en VVD-spekkoppen na- onderhand nog niet verlakt door deze (ik zeg liever psychopaat) bestuurders? En dat is nou PRECIES waarom er afgelopen woensdag historisch unaniem is gereageerd door de kiezer. Wegwezen!

5 Reacties
Wir sind Pabst
Wir sind Pabst23 mrt. 2023 - 8:48

Maar het pluche zit zo lekker, die gaan pas weg als het echt moet en zeker niet uit vrije wil.

Zandb
Zandb23 mrt. 2023 - 9:56

Mathijsco Ach ik vind het allemaal wel meevallen. In die zin, dat deze regering op dit gebied niet zo uniek is. Al zo lang ik leef hoor ik degelijke geluiden over de regering die het maar voor het zeggen heeft en nergens naar luistert. Daarbij komt nog, dat ik van de BBB ook weinig anders verwacht dan dat haar machtspositie ook nogal snel argumenten overruled. Ik ben misschien te pessimistisch maar het wachten is op het signaal dat de BBB, als zovele andere partijen die deel uitmaakten van de regering, ooit zal ontvangen: "Oprotten".

Mathijsco
Mathijsco23 mrt. 2023 - 11:00

@ZandB, Ik denk: het 'signaal' wat de kiezer heeft afgegeven is geen 'revolutie'. BBB -het oude CDA program, de kiezer is niet achterlijk - is niks nieuws. Caroline van der Plas wordt niet gezien als profeet of verlosser die ons naar het Hemelrijk zal leiden. In Nederland kun je heel ver gaan, maar op een bepaald moment is genoeg ook daadwerkelijk genoeg. Eender voor wat betreft het FVD. Dan valt men even terug op die redelijk universele basis en gewoontes die iedereen geboren voor 1994 nog kent. Spruitjeslucht.

Iedereenisgelijkwaardig
Iedereenisgelijkwaardig23 mrt. 2023 - 11:38

Dag Mathijsco In uw mening, de kiezer heeft *oprotten* gezegd tegen de gevestigde orde afgelopen woensdag. Maar daarna? Lost het de milieuproblematiek in Nederland vanzelf op? Kan Nederland als EU land voortaan alle EU regels wat betreft het milieu en klimaat gewoon negeren? Heeft BBB trouwens al een alternatief plan klaar staan? Het is één ding om veel stemmen binnen te halen. Voor de 3e keer op deze website herhaal ik, binnen een korte tijd, gouden bergen beloven zoals BBB dat continu doet kan iedereen, maar om alle beloftes waar te maken, dat is juist de kunst. Fijne dag.

Mathijsco
Mathijsco23 mrt. 2023 - 15:48

Hoi@Iedereenisgelijkwaardig. DLD kon andere spelregels bedingen binnen Europa, en ik zag ook al een toenadering van Johan Vollenbroek. Ik zeg dat kan werkelijk alle kanten op! Jij ook nog een fijne dag.