Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkiezingen een beauty-contest?

  •  
17-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
missverkiezing_300
SMS wie je de 'beste' politicus vindt
In Nederland wordt wel eens smalend over de verkiezingen gesproken als ware het een beauty contest, waarbij de nadruk veel meer op de kandidaten ligt dan op de verkiezingsprogramma’s. In de Republika Srpska nemen ze dat wel erg letterlijk.
Bij de komende lokale verkiezingen doet het er kennelijk niet zo heel veel toe wat de kandidaten voor oplossingen weten te verzinnen voor de lokale problemen. Althans niet volgens Press RS. Dat is allemaal ook heel ingewikkeld, dus maakt de krant het de twijfelende kiezer wat makkelijker. Fotootje plaatsen en sms-en maar voor de ‘beste kandidaat’.
Heb jij ook een mening over de lokale politiek in de Republika Srpska? Hier vind je de longlist. Met dank aan Marcel van der Steen
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

rbakels
rbakels17 sep. 2012 - 19:17

Een afleidingsmanoevre? Vorig jaar was ik in Bosnië. Dit kleine land (iets groter dan Nederland) is verdeeld in deze Republika Srpska en een Bosnische Unie waarde overige bevolkingsgroepen in zitten. Ik hoorde overal dat de verschillende bevolkingsrgeoepen steeds beter met elkaar overweg kunnen, maar dat politici uit een misselijk eigenbelang de tegenstellingen blijven aanwakkeren. Vaak wordt gedacht dat het een conflict is tussen moslims en christenen, maar ik hoorde van verschillende kanten dat het de (ortohodox katholieke) Serviërs zijn tegen *alle* anderen: de Bosnische moslims evengoed als de rooms-katholieke Kroaten in het land. Politiek maakt meer kapot dan je lief is. In Bosnië wel heel letterlijk: bijna 20 jaar na de oorlog staan nog overal ruïnes. Mooi land trouwens, prachtig toeristenland.

ANRandy
ANRandy17 sep. 2012 - 19:17

Wat en fout JOOP! Waarom alleen vrouwen? Een ernstig kwalijk te nemen seksistische misstap. Alsof de voor de politieke man niet hetzelfde zou gelden. Foei!!! (En waar is mijn lievelinge Hennis-Plasschaert?)

1 Reactie
keck66
keck6617 sep. 2012 - 19:17

Wie ontkent dat het alleen om vrouwelijk schoon gaat?

[verwijderd]
[verwijderd]17 sep. 2012 - 19:17

Het uiterlijk zegt wel iets over hoe iemand in het leven staat. Daarbij draait het hoofdzakelijk om gewicht. Elke vrouw die slank is kan er met make-up goed uitzien. Met veel overgewicht lukt dat niet meer. En als iemand zijn voedselinname niet onder controle heeft, dan zegt dat veel. Ongeschikt.

1 Reactie
jonh16144
jonh1614417 sep. 2012 - 19:17

Ja inderdaad. Laten we dit zelfs verder trekken. Als je ontslagen wordt is dat je eigen schuld, moest je maar beter je best doen. (ook als is werkgever zelf platzakkie omdat de economie het niet best doet) Als je kreupel of ziek bent, had je maar beter uit moeten kijken toen je gezond was. Zelfs als een dronken idioot jou aanrijdt) Als je oud en zwak bent (aka 65+) kan je maar beter jezelf verwijderen, want ja, als je oud wordt is dat ook je eigen schuld, had je maar eerder de pijp uit moeten gaan. Nu ben je slechts een last, een parasiet en een uitvreter. Nuancering is moeilijk he? Makkelijker is het om een hele groep over de kam te scheren en belachelijke sh*t te spuwen.