Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkeersregelaars bewaken Merwedebrug met gevaar voor eigen leven

  •  
13-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-10-13-om-11.24.39
Wegens scheurtjes in de constructie mogen er geen vrachtwagens over de Merwedebrug bij Gorinchem rijden. Desondanks rijden er echter nog steeds vrachtwagens richting de brug, die vervolgens door verkeersregelaars van de weg gehaald moeten worden.
Dat leverde vooral woensdagavond levensgevaarlijke situaties op. Op camerabeelden van de VerkeersinformatieDienst (VID) is te zien hoe de verkeersregelaars in het donker proberen om vrachtwagens richting een andere baan te leiden. ‘Daar sta je dan: gewapend met een zaklamp Scania’s van je af te houden,’ schreef de VID op Twitter. En: ‘Zitten wij dus al de hele avond naar te kijken. Die gasten bewaken die brug met hun leven (letterlijk) #waanzin #bloedlink’
De Brabantse gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben inmiddels aan minister Schultz (Infrastructuur) gevraagd om de brug zo spoedig mogelijk te herstellen en te zorgen voor een structurele oplossing voor de toekomst. ‘De gevolgen voor de ondernemers en inwoners van het Land van Heusden Altena zijn onacceptabel groot,’ schrijven zij.
Ook leveren de omleidingen grote veiligheidsrisico’s op: ‘De afsluiting betekent dat een grote druk op het onderliggende wegennet in onze regio ontstaat door sluipverkeer en door onwetendheid bij bijvoorbeeld buitenlands vrachtverkeer.’
De Merwedebrug werd dinsdag gesloten voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Door haarscheurtjes in de brugconstructie besloot Rijkswaterstaat dat het niet langer verantwoord was zwaar verkeer te laten passeren. De brug is voor onbepaalde tijd gesloten voor vrachtverkeer. Transportorganisaties schatten de schade daarvan op zeker een half miljoen euro per dag.

Meer over:

kijk nou, verkeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.