Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verhagen verankert netneutraliteit in wet

  •  
08-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Extra geld vragen voor mobiele internetdiensten als Skype verboden
Minister Verhagen gaat netneutraliteit opnemen in de wet. Dit zijn hij en de Tweede Kamer woensdag overeengekomen. Praktisch houdt het in dat bedrijven als KPN en Vodafone geen extra geld mogen vragen voor mobiele internetdiensten als Skype en WhatsApp, programma’s waarmee je gratis kunt bellen en sms-en op je mobiel.
Volgens KPN en Vodafone lopen de bedrijven veel geld mis door de groei van mobiel internet.
Minister Verhagen (Economische Zaken) vindt echter dat consumenten vrij toegang moeten hebben tot alle diensten op internet. De plannen van de aanbieder zijn ‘absoluut ongewenst’, aldus NOS.
Nederland is één van de eerste landen die de zogenoemde netneutraliteit vastlegt in de wet.
cc-foto: Don La Vange

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

eeweew
eeweew8 jun. 2011 - 16:57

Eindelijk goed nieuws vanuit het kabinet.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort8 jun. 2011 - 16:57

Supermooi.

Turritopsis
Turritopsis8 jun. 2011 - 16:57

t moet niet gekker worden! die Verhagen zeg ! gaat ie nu ineens dingen doen waar ik het mee eens ben? ik begin bijna te twijfelen of ik er al die tijd naast heb gezeten als voorstander van netneutraliteit..

AE911TRUTH
AE911TRUTH8 jun. 2011 - 16:57

Niet te snel juigen. Onder het mom van 'netneutraliteit' (term nummer zoveel) heeft men nu een wet in de hand, een stokje achter de deur (Hitler kwam via democratie aan de macht, wet na wet werd erdoorgedrukt in het voordeel van de nazitop, dit zien wij sinds 9/11 weer gebeuren) De KPN en Vodafone hebben ervoor gezorgt dat deze wet er razendsnel werd doorgedrukt, dat op zich zou iemand al moeten opvallen en aan het denken zetten.

2 Reacties
RosaLange
RosaLange8 jun. 2011 - 16:57

Ik ben zelf niet zo goed in complotdenken. Het gaat hier toch om een wet die internetproviders verbiedt, om hun klanten extra kosten in rekening te brengen omdat zij gebruik maken van internetdiensten van derden? Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik mis hier echt de link met Hitler. Leg eens uit ...

karel79
karel798 jun. 2011 - 16:57

Dit is juist iets wat KPN en Vodafone niet wilden. De KPN lobby heeft gefaald, de vrijheid gewonnen. Neem daarbij dat de subsidie voor de "Big-Brother software" van de politie wordt opgeschort vanwege mogelijke schending van de grondrechten van burgers, en dan blijkt het een mooie dag te zijn voor de vrijheid.

eeweew
eeweew8 jun. 2011 - 16:57

Er is geen enkele manier waarop netneutraliteit onze vrijheid kan beperken, dus ik weet niet waar je bang voor bent. Netneutraliteit is trouwens niet zomaar een nieuwe term, maar een woord dat alleen opduikt als het in gevaar is. Het is normaal gesproken iets vanzelfsprekends, en dan hoor je er niets over.

1 Reactie
eeweew
eeweew8 jun. 2011 - 16:57

Is reactie op R. Hood.

Florian2
Florian28 jun. 2011 - 16:57

Zeer goed nieuws! Bravo voor dit kabinet!

2 Reacties
hanso2
hanso28 jun. 2011 - 16:57

" Bravo voor dit kabinet! " Niet alleen het kabinet, maar ook de gehele oppositie steunde Verhagen. Hoewel er wel enige reserve was bij VVD, die de voorkeur gaf aan wachten op een Europese regeling. De stemming is trouwens pas op 14 juni, dan weten we hoe de fracties erop gaan stemmen. http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/kamer_in_het_kort/internet.jsp#0

Turritopsis
Turritopsis8 jun. 2011 - 16:57

de loftrompet mag wel wat zachter hoor, de regeringspartijen zijn niet bepaald de pioniers op dit gebied.. eerder slappe nakomertjes. http://tinyurl.com/6akxbqb