Kernenergie past niet in een schone toekomst. Het is onveilig, duur en zadelt ons 240.000 jaar op met levensgevaarlijk afval. Daarom roep ik het kabinet op geen vergunning te geven voor nieuwe kerncentrales in Nederland. Er zijn meer dan genoeg schone alternatieven, dus het licht in Nederland kan gewoon blijven branden. Wubbo Ockels reageert op de Atoomstroom campagne http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfDX7OrzB94
Wubbo Ockels reageert op de Atoomstroom campagne http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfDX7OrzB94
Tsja dat heb ik al laten zien toen Fukushima plofte, dat er in 2006 meerdere grote calamiteiten waren, en dat als de wind verkeerd staat de koeling uitvalt door gemaaid gras kwallen of wier (tientallen incidenten dit decennium)
Er is Verhagen ook wel alles aan gelegen om zijn kille plannen met Borssele en kernenergie in het algemeen door te zetten. Even doorstruisvogelen en dan hoeft zijn PVC zich niet bezig te houden met linkse hobby's als het uitzetten van een goed alternatief energiebeleid. Het is echt oppassen geblazen met PVC. Glibber Verhagen heeft de kernenergie-lobby al met vette commercials aan het werk gezet om Hollanders week te maken voor nieuwe kerncentrales. Ondanks dat bijvoorbeeld grootmacht Duitsland harde lessen heeft geleerd uit de ramp in Japan en de rampzalige opslagpogingen om het sterk vervuilde afval ondergronds op te kunnen slaan. Zij haken definitief af.
Alle Zeeuwse dijken moeten een superstorm kunnen trotseren.De zeedijk die de kerncentrale Borssele moet beschermen voldoet niet aan de eisen. Bij een superstorm (die eens in de 4000 jaar voorkomt) zou de zee stukken uit de dijk kunnen slaan “De Afsluitdijk is niet hoog genoeg, ook de sluizen in de afsluitdijk voldoen niet aan de norm, omdat de hoogte en stabiliteit onvoldoende zijn.” het blijkt dat gewoon hier in Nederland, de Nederlandse dijken, en dan vooral de oudere dijken, niet bestand zijn tegen een zware stormvloed! En zelfs uiterst zwakke plekken vertonen, zoals uit diverse bronnen op te maken valt.
Dus mijn eerdere vermoeden dat de noodaggregaten onder zeeniveau staan bij een overstroming wordt nu bevestigd. Het blijkt gewoon een vrachtwagenaanhanger te zijn die niet eens permanent staat aangesloten. En hier zegt Verhagen op 18 maart nog dat de centrale tot enkele meters boven het niveau van 1953 beveiligd is. Niet dus. http://www.zie.nl/video/algemeen/Verhagen-Borssele-doorstaat-stresstest/m1gz1apf9hr5
Brevik had een alarmerende kennis over kwetsbaarheden kerncentrales’ http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/24/terreurhandleiding-breivik-gevaarlijker-dan-die-van-al-qaeda/
Kernenergie ,uraniummijning is slecht voor een ieder, speciaal voor de mensen die het uranium uit de grond moeten halen en de omgeving. Racistische energie voorziening.
Als het aan sommigen ligt,wordt heel Nederland gesloten totdat alles totaal veilig is.
Tuurlijk, speel die fact-free angstkaart maar weer. De realiteit is natuurlijk dat Nederland met een overcapaciteit zit als het gaat om energie, en verder is kernenergie zonder staatssubsidie onrendabel. Dit was toch het kabinet waar iedereen zelf de broek moest ophouden? Maar goed, ik zal wel weer tegen dovemansoren praten, want in feiten zal je vast niet geïnteresseerd zijn... Mocht het toch geval zijn dat je jezelf wat beter wil laten informeren heb ik leesvoer voor je: http://www.duurzaamheidsoverleg.nl/NL_krijgt_nieuwe_energie.pdf
En dan? Smerige kolencentrales uit de mottenballen halen? Of gaat de Groenlinks-fractie verder zonder licht en internet?
Ooit van echt duurzame energie gehoord. U en u soortgenoten negeren deze optie gewoon. Het is eng, het is onbekend maar voor de verre toekomst is het toch echt de enige weg.
petitie van Wubbo Ockels ik heb al getekend http://www.nederland2050.nl/
Het is daarom van belang potentiële risico’s ten aanzien van onze grondstoffenvoorziening vast te stellen. Op die risico’s moet Nederland anticiperen, opdat de economie en concurrentiekracht op peil blijven. Dit vereist dat bewuster met de grondstofvoorziening wordt omgegaan en dat daarbij rekening wordt gehouden met economische, geopolitieke en maatschappelijke uitdagingen. Uitdagingen die bovendien het Nederlandse bedrijfsleven kansen biedt. Tot deze uitdagingen behoort ook dat, vanuit het oogpunt van beleidscoherentie voor ontwikkeling, onze grondstofvoorziening geen negatief effect heeft op en bijdraagt aan de stabiliteit en duurzame economische groei van ontwikkelingslanden. Deze notitiemarkeert de ‘kick-off’ van een integraal Nederlands grondstoffenbeleid Wat dan wat betreft Uranium,olie, soja en andere grondstoffen die de NL bedrijven nodig hebben?