Joop

Verhagen: 'Geen oorlog met Venezuela'

  •    •  
18-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
576 keer bekeken
  •  
chavez_300.jpg

Minister ontkent beschuldigingen president Chavez

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat het Koninkrijk der Nederlanden meewerkt aan een Amerikaanse invasie in Venezuela, zo die al op handen is.
Een woordvoerder van Verhagen erkende vrijdag tegenover   Associated Press dat het Amerikaanse leger bases op de Antillen gebruikt maar alleen in het kader van drugsbestrijding.
De Venezolaanse president Chavez beweerde donderdag op de klimaattop in Kopenhagen dat de Nederlandse Antillen meewerken aan de voorbereidingen van een Amerikaanse invasie van het Latijsamerikaanse land.
De Verenigde Staten verleenden in 2002 steun aan een coup waarbij Chavez door militairen werd afgezet en gevangen genomen. In 2007 was er sprake van een omgekeerde claim waarbij Venezuela juist de Antillen zou binnenvallen.
De eilanden Aruba, Curacao en Bonaire liggen slechts enkele tientallen kilometers verwijderd van de Venezolaanse kust.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Vrielancer
Vrielancer18 dec. 2009 - 16:29

'Geen oorlog met Venezuela'... doet me denken aan 'Nee, Jan Peter is geen kandidaat'. Ik hoop dat het dan ook niet doorgaat

Klaas2
Klaas218 dec. 2009 - 16:29

Het gaat natuurlijk om spierballen laten zien, in de hoop dat Chavez domme dingen doet. Als er ooit een oorlog komt tussen de USA en Venezuela zal Nederland zeer zeker betrokken worden. het maakt niet uit welke regering er zit. Laten we maar alvast daaraan wennen.

johnnysisko
johnnysisko18 dec. 2009 - 16:29

het klinkt in eerste instantie best lachwekkend, nederland die meewerkt met een invasie. Maar aan de andere kant want kan je wel verwachten van amerika? Dat het in ieder geval een land is wat geregeerd wordt door mensen die doen wat voor henzelf het beste is

UrcodeRufter
UrcodeRufter18 dec. 2009 - 16:29

Het is toch vooroorlogs neo-kolonialisme dat nog steeds speelt! Stel nu dat Venezuela lang geleden Schiermonnikoog bezet zou hebben en daar nog steeds de scepter zwaaide. Wie er nu ook aanspraak zou mogen maken op die eilanden, naar mijn idee zeker niet Nederland.