Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Verdubbeling bonus KPN-topman onverklaarbaar'

  •  
27-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-02-27-om-11.33.46
FNV Publiek Belang noemt het onbegrijpelijk dat KPN de bonus van topman Eelco Blok verdubbelt. Dat schrijft de vakbond op haar website.
KPN maakte onlangs bekend Blok over 2015 een bonus van ruim één miljoen euro uit te keren, een bedrag bijna twee keer zo hoog als het jaar ervoor. Volgens FNV is de bonus niet uit te leggen binnen een bedrijf waar de afgelopen jaren zo’n 7.000 medewerkers zijn wegbezuinigd. Ook voor dit jaar zijn nieuwe bezuinigingen aangekondigd.
‘We zien dat de verschillen tussen de directie en medewerkers steeds verder uit elkaar komen te liggen, en dringen aan op een eerlijke verdeling van geld aan de mensen die het werk doen. De verschillen in beloning moeten eerlijk en verklaarbaar zijn.’
En verklaarbaar is het nu allerminst, aldus FNV. De vakbond rekende uit dat Blok ook zonder de bonus al zo’n 75 keer meer verdient dan de laagst betaalde werknemer bij KPN. ‘Dit is niet uit te leggen. Niet aan de medewerkers, niet aan de klanten en ook niet aan de aandeelhouders,’ aldus vakbondsvertegenwoordiger Joost van Herpen.
Vorig jaar tekende FNV ook al bezwaar aan tegen een exorbitante beloning bovenop de reguliere bonus van Blok. Met succes. De KPN-topman leverde toen de bonus-bonus van 425.000 euro weer in.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.