Joop

Verdonk terug als minister

  •    •  
06-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Oud-politica gaat acteren: Verdonk speelt rol van minister in een film van regisseur Timur Ismailov
Rita Verdonk kan zich binnenkort weer minister wanen. Dit keer niet écht in de Tweede Kamer, maar als actrice in een film van regisseur Timur Ismailov. Althans, als hij het geld voor zijn project bijeen kan krijgen. Ismailov is een crowdfunding project begonnen om zijn film te verwezenlijken.
Het verhaal:
Ahmet (32) is een Turkse vuilnisman uit Den Haag. Hij is ervan overtuigd dat zijn carrière een vlucht zal nemen zodra hij zijn Nederlands paspoort krijgt. Dan hoort hij van een vriend over een nieuwe eis: het zingen van het Wilhelmus tijdens de naturalisatieceremonie. Maar Ahmet zingt zo vals als een kraai…
De stress wordt groter en groter. Zeker als bekend wordt dat de Minister voor Immigratie en Integratie persoonlijk aanwezig zal zijn bij de ceremonie. En ook een grote batterij aan cameraploegen.
Wanhopig probeert Ahmet om zich het Wilhelmus eigen te maken. Hij krijgt hulp van zijn maten op de vuilniswagen en van een pianiste wiens fotoalbum hij weet te redden voor het de vuilniswagen ingaat. Maar zelfs de hond van de vrouw gaat janken zodra Ahmet begint met iets wat moet lijken op zang.
Dan breekt de dag van de ceremonie aan…
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen6 feb. 2012 - 10:06

Niets nieuws onder de zon. Mw Verdonk liet in haar tijd als minister menig toneelstukjes zien. In die zin was ze al een verdienstelijke actrice.

CeesRotteveel
CeesRotteveel6 feb. 2012 - 10:06

Zoek de verschillen.

Bernie2
Bernie26 feb. 2012 - 10:06

Ik steun alleen ideële films waarin vrouwelijke deporteurs, ministers, kampbewaarders danwel staatssecretarissen van populistisch allooi op werkelijke waarde geschat aan het celluloid worden toevertrouwd. Desalniettemin tof idee, waarin Verdonk in de trailer al heftig door het spreekwoordelijke ijs zakt: "Wilhelmus gaat over Achmed (..)" Tsja...

BasVV
BasVV6 feb. 2012 - 10:06

Er zijn zoveel mensen die ontzettend vals zingen. Lijkt me niet dat dat nou een criterium is om het nederlanderschap te verwerven.

Candide2
Candide26 feb. 2012 - 10:06

Fitna 3?

Hermans2
Hermans26 feb. 2012 - 10:06

Dus als ik als crowd member deze film financieel ondersteun, vloeit dat gedeeltelijk terug in de zakken van Rita Verdonk? Daar hoef ik geen seconde over na te denken: Nee!

harryo2
harryo26 feb. 2012 - 10:06

Ha! Dat kan ze vast heel goed. Ik herinner me nog iets van een toneelstuk waar zij de hoofdrol in speelde: "de vogel kwam van links". Paul Witteman was laaiend enthousiast indertijd. Dus dan moet dit ook wel lukken ...

ElChe
ElChe6 feb. 2012 - 10:06

Brrrrrrrrrrrrrrrr, het is al horrorwinter genoeg!

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso6 feb. 2012 - 10:06

Hoewel ze volgens mij veel te veel op handen is van het bedrijfsleven, en voor een aanzienlijk deel bezig is met eigen carriere, vind ik het echt supergoed dat ze les geeft op het VMBO.

Patrick Faas
Patrick Faas6 feb. 2012 - 10:06

"Ahmet (32) is een Turkse vuilnisman uit Den Haag. Hij is ervan overtuigd dat zijn carrière een vlucht zal nemen zodra hij zijn Nederlands paspoort krijgt." Het is ongeloofwaardig dat een vuilnisman uit Den Haag zo dom zou zijn. Rita Verdonk had het script zelf kunnen schrijven. Je geld stoppen in deze film is net zo fout als investeren in TON, de gefaalde partij van Verdonk.

Nowild
Nowild6 feb. 2012 - 10:06

Rita Verdonk in een film. Als het een roddelfilm of misdaad is zal ze het wel goed doen. Een rol als supervals viswijf past wel bij haar, dat hebben we in de kamer wel gezien.Ook als oplichtster zal ze goed kunnen functioneren, daar kunnen haar voormalige sponsers en campagneleider over meepraten. Gelukkig hadden de nederlanders haar goedkope en laffe karakter gauw door, daarom is er nog nooit zo gauw een politicus naar nul zetels gezakt.

Rambaldy
Rambaldy6 feb. 2012 - 10:06

Een film met Verdonk? never nooit zou ik meehelpen zodat die tante haar zakken gaat vullen. No Way!

1 Reactie
filmmaker
filmmaker6 feb. 2012 - 10:06

Iedereen werkt belangeloos mee aan onze film, inclusief Verdonk. En nog een ding: deze film gaat over een Turkse immigrant Ahmet die om zijn Nl paspoort te krijgen het Wilhelmus moet zingen, maar hij heeft geen oor voor muziek. Het is een sociaalgeëngageerde film met veel humor. Lees de synopsis op onze cinecrowd.nl pagina en steun deze film! : - ))

Yggdrasil
Yggdrasil6 feb. 2012 - 10:06

Ik heb bijgaande promo van TON al eerder gepost maar omdat hij zo ontzettend leuk is maar weer een repost. And the Oscar goes to !!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=v8huCnzOxfg&feature=related

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje6 feb. 2012 - 10:06

Een hoogstaand stukje filmwerk van Willibrord F.

[verwijderd]
[verwijderd]6 feb. 2012 - 10:06

OEFFF gelukkig maar dat t een film betreft

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer6 feb. 2012 - 10:06

Schrok jij ook al zo?

lancelot2
lancelot26 feb. 2012 - 10:06

Wel Rita Verdonk terug als minister. Wel O wello, das goed nieuws!! Het is een vrouw met ballen, iedere politicus verbleekt bij haar. En als je links in de gordijnen wil jagen moet je Verdonk roepen. ;-)

3 Reacties
kleine2de
kleine2de6 feb. 2012 - 10:06

Gefeliciteerd dan maar. Succes verzekerd, zal ik maar zeggen. Het succes van Fitna zal het niet worden maar toch......

hphilippens
hphilippens6 feb. 2012 - 10:06

Dan heb ik toch een probleem. Deze mevrouw met mottenballen (doorsnede 0,001 mm, want die motten zijn ook niet zo groot) zal moeilijk tussen de ballen van de motten terug te vinden zijn. Was zij bovendien niet met de leus "niet links, niet rechts, maar recht de zee in" al jaren geleden in de woelige baren verdwenen? Laar haar daar ook maar blijven.

harryo2
harryo26 feb. 2012 - 10:06

Hou jij fictie en werkelijkheid nog wel uit elkaar?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 feb. 2012 - 10:06

Nou, een filpmje ''Verdonk terug naar de gevangenis'' wil ik ook graag zien hoor. Voor dat Verdonk minister werd was zij een onder directeur van een gevangenis ergens in dit land. Hoe zij de gevangenen had daar behandeld, wil ik graag weten, als een mislukte minister kennen we al! Door Vedonk werd Nederland voor het eerst aangeklaagd door Internationale mensenrechten waar onder Kinderrechten. Is dat om eem film te maken? Hoe tros op Nederland moet je zij om zo'n film te maken? maar als je dat heel graag wil maken mevrouw Verdomk, zeg ik: vergeet niet ook de klaagende Internationale mensenrechten om in dat filmpje te zetten! Dan is het feest helemaal compleet!

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas6 feb. 2012 - 10:06

Zou Verdonk ook meewerken aan een film over de Schipholbrand?

[verwijderd]
[verwijderd]6 feb. 2012 - 10:06

Phew, schrok even bij het lezen van de titel. Ja acteren kan ze wel.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger6 feb. 2012 - 10:06

Ze blijft dus gewoon in haar rol, lijkt me eens leuk om haar eens niet te zien als politicus

ockham
ockham6 feb. 2012 - 10:06

Elke succesvolle politicus is een acteur.