Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachte terreurdreiging Rotterdam stuurde dreigbericht zelf

  •  
24-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-08-24 om 19.04.36
De 22-jarige man die in verband met de terreurdreiging in Rotterdam is aangehouden, heeft zelf een bericht over de dreiging verstuurd, voordat de autoriteiten alarm sloegen. Als gevolg van die dreiging werd het concert van de band Allah-las in de Maassilo in Rotterdam afgelast.
Minister Stef blok (Veiligheid en Justitie) maakte dit bekend op BNR Nieuwsradio : ‘Het is natuurlijk heel vervelend om zo’n maatregel te nemen, maar alle indicaties bij elkaar gaven daar voldoende aanleiding toe. Deze meneer heeft daar een heel kwalijke rol in gespeeld, dus die gaat nu echt verantwoording afleggen.’
Blok zegt daarbij heel benieuwd te zijn om van de verdachte te horen ‘waarom hij deze idiote actie gepleegd heeft’.
De Spaanse autoriteiten hadden ook een waarschuwing gegeven aan Nederland, zegt Blok.  ‘Wij hebben een waarschuwing gehad. We krijgen overigens helaas met enige regelmaat waarschuwingen, dus dat heeft mede een rol gespeeld bij deze beslissing.’
De chauffeur van het Spaanse bestelbusje met gasflessen, dat in de buurt van de Maassilo werd aangetroffen, bleek niets met de dreiging te maken te hebben. De man was dronken en gedroeg zich daardoor verdacht. Maar bleek legitieme redenen te hebben voor het bezit van de gasflessen voor zijn werk.
NRC meldt dat het vermoedelijk gaat het om de 22-jarige Nederlander Jimmy F. die woensdagnacht om 02.00 uur werd gearresteerd in Zevenbergen. Dit wil de politie echter niet bevestigen. Ook de nationaliteit van de verdachte is niet bekend gemaakt. Wel is zeker dat deze man gearresteerd is in verband met de dreiging in Rotterdam, en dat hij niet afkomstig is uit Spanje.
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft aangegeven dat er verder geen sprake meer is van een terreurdreiging in Rotterdam.

Meer over:

rotterdam, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.