Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachte achter bombrievenlawine gearresteerd, blijkt Trump-aanhanger

  •  
26-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5450642-6321331-image-a-48_1540572032304
De Amerikaanse autoriteiten hebben in Florida een man gearresteerd die er van verdacht wordt achter de hele reeks bombrieven te zitten die de afgelopen dagen naar tal van progressieve prominenten en politici werden gestuurd. Zo ontving de filantroop en voorvechter voor democratie George Soros een bombrief maar ook de acteur Robert de Niro en politici als Hillary Clinton, Joe Biden, Cory Booker en anderen maar ook naar CNN.
De 54-jarige  Cesar Altieri Sayoc werd vrijdagochtend plaatselijke tijd gearresteerd voor een autoonderdelenwinkel in een buitenwijk nabij Fort Lauderdale. Sayoc staat geregistreerd als Republikein en rijdt rond in een auto die volgeplakt is met propagandabeelden van Trump maar waarop ook doodsbedreigingen te zien zijn aan het adres van bijvoorbeeld de socialistische regisseur Michael Moore.
De verdachte wordt in de media aangeduid als magabomber, naar de leuze Make America Great Again, omdat hij zich op social media tooit met een pet met daarop die tekst. Hij doet aan bodybuilding en vechtsporten en zou een strafblad hebben voor onder meer huiselijk geweld.
DqcqKucWsAIDL5s
President Trump, die recent nog het gebruik van geweld tegen journalisten aanmoedigde en opvallend laks reageerde op de aanslagpogingen, heeft het geweld inmiddels veroordeeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (44)

Roy Batty
Roy Batty28 okt. 2018 - 13:34

In Nederland kennen we ook bedreigingen, brandstichting, bomaanslagen en zelfs moord op politici en critici die vandaag de dag nog altijd worden gerechtvaardigd door de daders. Het gaat hier dus echt niet veel beter dan in de US.

[verwijderd]
[verwijderd]27 okt. 2018 - 18:37

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer27 okt. 2018 - 19:30

Je bent een beetje in de war volgens mij. Wie moet hier nu eens nuanceren? Om maar niet te spreken over de vraag wie hier nu eens zou moeten stoppen met het ophitsen van groepen mensen tegen elkaar, met het goedpraten van fascisten, met het eindeloos produceren van leugens. Hoe kan je beweren dat de mensen tegen wie dit allemaal gericht is naar nuance moeten zoeken? Bespottelijk (en gevaarlijk).

Joe Speedboot
Joe Speedboot28 okt. 2018 - 7:27

'Men is toch wel van alles aan het aangrijpen om Trump proberen in diskrediet te brengen' Zoals men ook haatimams in diskrediet tracht te brengen door ze te koppelen aan bijvoorbeeld terrorisme en het in elkaar meppen van homo's. Oh wacht..

OlavM
OlavM27 okt. 2018 - 15:18

Het is onloochenbaar dat de ophitserij van Trump een belangrijke rol heeft gespeeld bij de bomdreigingen van Sayoc. (Misschien zijn er ook nog anderen bij betrokken). Deze verdachte man had nooit een merkbare belangstelling voor politiek, totdat hij in 2016 bijeenkomsten van Trump is gaan bijwonnen. Zijn bestelbus was verder geheel beplakt met propaganda van en voor Trump en hetzerige uitingen jegens tegenstanders. Ook nu nog laat Trump zijn toehoorders, die hij blijft "trakteren" op termen als "crooked Hillary", "lock her up!" roepen. Hoe ranzig, rancuneus en infantiel kan je zijn! Nadat hij met moeite van de telepromptor wat verplichte tekstjes over "eenheid" heeft voorgelezen, begint hij weer met aanvallen op de "main stream media" als CNN die alleen maar "fake news" zouden verkondigen. (Dat is zowat alles wat Trump niet de hemel in prijst). Hij stimuleert de verdeeldheid in de VS. Deze volstrekt incompetente president zal nooit leren fatsoenlijk te zijn, en te hopen valt dat de Democraten veel zetels gaan (terug)winnen op 6 november a.s. en een weg zal worden gevonden om Trump tussentijds weg te werken. Hij is een gevaarlijk ongeleid projectiel voor de gehele wereld.

5 Reacties
M7
M727 okt. 2018 - 16:32

Zo ongeveer een complete lijst van suggestieve opmerkingen , ongefundeerde opmerkingen en aannames die nergens op gebaseerd zijn. Maar gefeliciteerd : u heeft uw best gedaan om ze allemaal ten tonele te brengen.

Tom Meijer
Tom Meijer27 okt. 2018 - 19:32

@M. Hoe verwrongen kan je zijn M.

BobaFett
BobaFett28 okt. 2018 - 9:51

Meijer. Verwrongen? M heeft toch gelijk. Ik vind het een eikel die Trump, maar incompetent, nee je komt niet op eigen kracht op zo'n positie als je incompetent bent. Zijn manier is niet politiek correct, ik zou zeggen onbeschoft, maar zo nu en dan heeft het zeker meer effect dan steeds maar om de hete brij heen draaien.

Joe Speedboot
Joe Speedboot28 okt. 2018 - 16:00

'maar incompetent, nee' Dat die op die positie is gekomen is wat anders dan dat hij ook competent zou zijn als president. De man komt in interviews over als een regelrechte imbeciel.

M7
M728 okt. 2018 - 18:51

@ Joe Speedboot : tip om Trump beter te begrijpen : luister niet naar wat hij zegt , maar kijk naar wat hij doet.

Gespreks Nuance
Gespreks Nuance27 okt. 2018 - 9:54

Vraag: Als de daad van deze man geïnspireerd is door Trump, wat is dan de verklaring voor de criminele daden, onder andere bom dreigementen in 2002, van deze man van voor 2016 / voordat Trump president werd? Zie reactie van Appi Mohamud 26 oktober 2018 23:54 voor de lijst met daden van deze man.

2 Reacties
OlavM
OlavM27 okt. 2018 - 15:23

@ Gesreks Nuance: Het antwoord is helemaal niet zo moeilijk. De agressieve ophitserij en het primitieve apenrotsgedrag van Trump spreken criminele types erg aan. Het is een algemeen voorkomend verschijnsel dat hele en halve criminelen al dan niet officieel hun diensten aanbieden aan autoritaire politieke leiders.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2018 - 16:27

Oeps, geen idee wat deze man bewoog voordat T ten tonele verscheen. Maar is dit niet het risico van politici a la T? Dat dergelijke figuren dit soort extremisten aantrekt en activeert? Zie Charlotteville? Dat is al de waarschuwing zolang als T in zijn ophitserige manier communiceert? Een wederv(r)aag: Als de vraag in je post werd geïnspireerd door de posts can Appi vandaag, waarom heb je dan gisteren ook al gepost?

Spyder Jonez
Spyder Jonez27 okt. 2018 - 9:48

Zo een beetje iedere individuele aanslagpleger, waarvan er de laatste vijftien jaar steeds meer zijn, blijkt zijn of haar inspiratie te halen uit activistisch rechtse of linkse hoek, dan wel populistische hoek die zowel rechts als links kan zijn, of sterk gepolitiseerde milieu, islamitische, christelijke, of joodse hoek. Als je wilt stellen dat in geval dat het een zelfverklaard aanhanger van Trump betreft deze daar ook aanleidingever en verantwoordelijk voor is dan in al die andere veel meer voorkomende gevallen ook die activistisch politieke rechtse en linkse groepen, populistische linkse of rechtse bewegingen, de gepolitiseerde milieuwbewegingen, en de gepolitiseerde religieuze bewegingen. Dat is net zo min of zo zeer terecht als dat Trump aanleidingever en verantwoordelijk is.

3 Reacties
toshiba
toshiba27 okt. 2018 - 10:48

op zich juist maar trump gaat de mist in en misbruikt de situatie door doodleuk naar de zogenaamd 'linkse' media te wijzen als oorzaak.

Spyder Jonez
Spyder Jonez27 okt. 2018 - 19:13

@toshiba Ik ben het zeker met je eens dat Trump dat doet en dat dat verwijtbaar is. Maar ik zie dus geen verschil met politici, opinieleiders, politici, en religieuze leiders die als er bedreigingen worden geuit of aanslagen worden gepleegd op journalisten, schrijvers, film- en cartoonmakers, verspreiders daarvan, op scherpe critici nav aantasting van wat als heilige huisjes wordt gezien door allerlei groepen die meestal van orthodox religieuze origne zijn, boeren en eigenaren en medewerkers van andere bedrijven, joodse mensen ivm Israël, etc. en er dan gezegd wordt dat het de toch ook zeker te danken ia aan de toon, het beeld, of het gedrag van deze door aanslagen, dreiging getroffen mensen. Toen Charlie Hebdo getroffen werd hoorde je het mbt de cartoons, bij de aanslagen in Het Westen door extremistische moslims mbt tot de eigen rol en de houding tegenover moslims en de moslimwereld, mbt tot joden wordt het handelen van Israël genoemd, bij bedreiging vann en aanslagen op politici de eigen rol (Fortuijn, Wilders), boeren en eigenaren en werknemers van andere bedrijven de rol van het bedrijf in een of ander verband, etc. Dan is als je die redenatie in zekere mate gegrond vindt de pakketbommen ook te danken aan degenen zelf die niet toevallig uitgekozen zijn door deze Amerikaanse extremist vanwege hún toon, beeldvorming, of handelen. Let wel. Ik vind dat niet. Ik vind het belangrijk dat men in het vrije debat en beeldvorming vrij moet zijn en dat de satire of de gemeende woorden en beelden ook keihard mogen zijn. Maar als je iets zoals een ontwikkeling, iemand, of een politieke of religieuze stroming zoals tegenwoordig steeds meer alleen maar serieus bedoeld, en dus níét satirsich (!), voortdurend herhaald tot het ultieme gevaar uitroept zoals met Trump, Fortuijn, Wilders, en Baudet met Godwins, het anders onomkeerbare einde van de mensheid (klimaat en milieu), de niet te tolereren belediging van heilige zaken (vooral islam), wat natuurlijk ook serieus genomen wordt door sommigen, volgen ook vanzelf de bedreigingen en de aanslagen. Dan achteraf zeggen als noodklokkenluider dat je dat niet met je kritiek had bedoeld is ongeloofwaardig. We hebben nu allang een traditie van bedreigingen en onderscheiden vooral aanslagen die uit extreem-linkse, extreem-milieuhoek, en extreem-islamitische hoek kwamen. Er komen de laatste jaren met de opkomst van het populisme ook steeds meer uit die hoek die de groepen bedreigen en treffen die dat zelf veel minder gewend zijn. Het is op z'n zachtst gezegd een beetje zwak het dan pas echt als iets kwalijks te zien waar niet de media of de politieke dan wel religieuze tegenstanders vooral verantwoordelijk voor zijn vanwege hun harde en vaak alarmistische toon. Laten we als we elkaar, ook waar nodig keihard inhoudelijk naast treffend of ongefundeerd satirisch, aan blijven pakken. Maar de ander als het ultieme te bestrijden kwaad verklaren is indien serieus genomen, en dat gebeurt omdat het zo gesteld wordt, ook een verantwoordelijkheid voor de gevolgen. Dat geldt voor Trump net zo goed als de media, politici, en celebrities die hem als het ultieme te bestrijden kwaad neerzetten. Wil je dat blijven doen moet je ook aanvaarden dat je zelf doelwit wordt.

Applonia van Rapengaar
Applonia van Rapengaar29 okt. 2018 - 8:21

Spyder, Je schrijft "... zijn of haar inspiratie..." te halen, maar je kunt dat statistisch gezien rustig vervangen door "zijn inspiratie". De grote gemene deler van alle geweldplegers is het mannelijke geslacht. Als vrouw zijnde heb ik daar geen oplossing voor en zelf kritiek uiten is al moeilijk, maar zelfs als je geen kritiek uit, kun je een doelwit zijn, wil ik maar zeggen.

Break on through
Break on through27 okt. 2018 - 8:43

Trump valt in z´n eigen zwaard. Big time! Als je doorlopend de boel loopt op te poken is er weinig reden verbaasd te zijn als dit soort voorvallen gebeuren. Dit gaat tegen Trump werken. Mensen gaan inzien dat Trump´s uitspraken dit soort idioten aanspoort...

1 Reactie
BobaFett
BobaFett28 okt. 2018 - 10:11

Nou mij benieuwen. Ik lees behoorlijk wat media en alles wijst erop dat er een tweede ronde voor trump in het verschiet ligt. Ik weet dat zijn successen hier niet populair zijn maar deze zijn er zeer zeker. En of het nu wel of niet door zijn toedoen komt; de Amerikaanse economie groeit als kool, zeker in de sectoren die de vorige regering in kou lieten staan.

Le Chat Botté
Le Chat Botté27 okt. 2018 - 8:39

Making America God Awful (and also the rest of the world)

JanDuine2
JanDuine227 okt. 2018 - 6:13

........geinspireerd door Trump!

martijn4
martijn426 okt. 2018 - 23:33

Een blanke supremacist.

6 Reacties
Gespreks Nuance
Gespreks Nuance27 okt. 2018 - 9:57

- Martijn Volgens de huidige berichtgeving is hij een native american.

Ozon
Ozon27 okt. 2018 - 10:44

Blank?

OlavM
OlavM27 okt. 2018 - 15:00

@ GespreksNuance: "Native American" is natuurlijk nonsens, al is hij geboren in de VS. Hij heeft een Filippijnse (biologische) vader en een Italiaanse moeder. Met "natives" worden in het algemeen de oorspronkelijke inwoners van het Amerikaanse continent, dus "indianen", bedoeld.

madbako
madbako28 okt. 2018 - 9:48

@OlavM 27 oktober 2018 at 17:00 @ GespreksNuance: Met “natives” worden in het algemeen de oorspronkelijke inwoners van het Amerikaanse continent, dus “indianen”, bedoeld. Die waren toch al door alle immigranten ausgerottet?! En die er nog over zijn zitten in concentratiekampen, in Amerika beter bekent als reservaten

BobaFett
BobaFett28 okt. 2018 - 11:06

Ozon. Blank inderdaad. Nooit van gehoord?

Ozon
Ozon28 okt. 2018 - 18:57

BobaFett Ik werd onlangs nog de oren gewassen omdat ik bijzonder weinig verschil zag tussen Fransozen en Italianen, terwijl ik daar kennelijk een groot verschil moest zien, want kennelijk is slechts de Italiaan "mediterraan". Dat zou de betreffende Zweed ook enorm hebben beïnvloed, zo was de conclusie. Dus ja, als ik daarvoor een standje krijg (een Italiaan als blank beschouwen) moet het niet raar zijn dat als naast "Italiaan" ook Filipinno in de mix zit, ik me afvraag of iemand dan als "blank" te betitelen is. Ik heb geleerd.

Sonic2
Sonic226 okt. 2018 - 22:42

Ik zal het niet al te vaak meer herhalen. Ik merk bij mezelf ook wel dat ik af en toe in herhaling val met rechts radicalisme elke keer aan te kaarten. De boodschap is ook denk ik duidelijk als ik het wat minder vaak stel. Dit artikel bevestigt het elke keer weer. Ik hoop dat de Democratische achterban gaat stemmen over 10 dagen. Ik hoop dat de Nederlandse kiezer van het Trump fiasco leert. Dat is het belangrijkste. De historische fout is gemaakt door een deel van de Amerikaanse kiezer. Laat die enorme fout snel recht gezet worden en laten wij hier in Nederland er van leren. Gewoon niet dit soort types aan de macht. Prima als Baudet of Wilders een signaalfunctie hebben. Ik gun ze zelfs een handvol zetels( ik ben coulant vandaag), maar help ze a.u.b niet het torentje in. Jullie mogen alles van me negeren en me van alles verwijten. Geeft dit soort types nooit maar dan ook echt nooit macht. Het is gevaarlijk.

4 Reacties
Grozny
Grozny27 okt. 2018 - 9:06

Wat er ook gebeurd. Hij heeft er 2 supreme court justices neergezet, die beide 30 jaar lang daar kunnen zitten. Dat beinvloedt het land de gehele 21ste eeuw.

punt2
punt227 okt. 2018 - 13:27

Kiezen is fout zeg je eigenlijk. Maar wanneer men moet kiezen tussen twee kwaden? Clinton was een schrikbeeld voor velen, net zoals Trump dat is voor veel anderen. Vanuit ons veilige Nederland uit gaan maken wat anderen moeten stemmen.... doen “zij” in het buitenland ook niet bij ons... hoe kan het dat sommigen de onhoudbare dwang voelen om voor een ander uit te maken wat goed voor ze is... Alsof wij het goed voor elkaar hebben...

Appi Mohamud
Appi Mohamud27 okt. 2018 - 21:05

"Kiezen is fout zeg je eigenlijk. Maar wanneer men moet kiezen tussen twee kwaden?" Dan het beste wat je kan doen is niet te kiezen. Wie voor het kwade kiest is zelf het kwade geworden. En geloof niet in het minste kwade, dat bestaat namelijk niet.

Sonic2
Sonic228 okt. 2018 - 15:41

@ Grozny Als premier Rutte hier een SGP rechter had aangesteld dan had het hele land inclusief dat PVV/ FVD volk over hem heen gevallen. Iedereen valt over Rutte heen om het afschaffen van de dividendbelastingen. De miljarden die Trump naar super grote bedrijven sturen in Amerika wordt door buitengewoon rechts gezien als het nakomen van verkiezingsbelofte. En niemand stelt dat Rutte de economie hier in Nederland aanzwengelt. Maar in Amerika is Trump de grote doorslaggevende factor in het succes. De Republikeinen roepen al 40 jaar niets anders als dat de overheid het probleem is. Maar de economische groei komt door Trump wat een volk. Kortom: compleet lachwekkend argument dat van die rechters. Alleen gebruikt door mensen die niets zinnig kunnen bedenken om Trump in het nieuws te brengen. Het alternatief is namelijk erkennen dat links, de media, Joop en nog vele andere gelijk hadden. Al vanaf 2016. Daar gaat het om. Rechts radicale die hun grote ongelijk niet kunnen toegeven. Overigens daalde onder Hitler ook de werkloosheid. Werden er nieuwe wegen aangelegd. Wat is nu eigenlijk dat hele punt? Trump zal ook wel een aantal dingen goed doen. Het zegt niets over dat een leider voor de rest verschrikkelijk kan zijn. Zelfs tirannen doen goede dingen. Maar het blijft een slechte president. Of je moet van dit soort autoritaire leiders houden. Veel plezier dan maar de komende 2 jaar en als je pech/geluk hebt @ Rob Roy Je legt voor de zoveelste keer mijn woorden verkeerd uit. Naar mijn mening is alles minder erg als Trump. Dus Clinton ook. De haat naar Clinton is zo groot dat heel veel rechtse Amerikanen er aan voorbij gaan dat een eventuele president Clinton gewoon een overweldigend Republikeins congres tegenover zich had. Ik gaf mijn mening. Net zoals iedereen hier zijn mening geeft. Mag toch? Ik weet ook wel dat het de Amerikaanse kiezers zijn die beslissen. Ik mag daar een mening over hebben. En ik heb helemaal niet de behoefte om voor de Amerikanen uit te maken wat ze stemmen. En Nederland wordt in verhouding( relatief) gezien niet zo slecht geregeerd. Kijk maar op een aantal lijstjes. U moet zich wat minder laten leiden door u grote( en volkomen onterechte) weerzin tegen mijn persoon. Normaal hou ik het op de inhoud, maar het komt zo erg in uw reacties door dat het storend is. @ Appi Ik had als ik Fransman was geweest niet voor Le Pen of Macron gestemd. Misschien als het heel close was geworden. Als het verschil 3 of 5 procent was geweest. In Amerika had ik voor Clinton gestemd. Niet dat het ter zake doet. Ik ben overigens een principieel stemmer. Alleen zowel Macron als Le Pen vind ik helemaal niets. Er moet wel wat te stemmen blijven. En als beiden zo erg slecht zijn als deze 2 dan stem ik liever niet . Wat dat betreft is ons overvloed aan partijen niet zo heel slecht.

Appi Mohamud
Appi Mohamud26 okt. 2018 - 21:54

News Single fingerprint led FBI to 'MAGAbomber': Trump-supporting, bodybuilding 'Native American', 56, is perp walked to jail after being charged with five federal crimes and faces 48 years in prison for mailing 14 pipe bombs to liberals By Keith Griffith In New York and Jose Lambiet In Plantation, Florida For Dailymail.com17:06, 26 Oct 2018, updated 22:42, 26 Oct 2018 21kshares 7.1k comments Latest From MailOnline'Prince Charles desperately wanted to pull out of his wedding to Princess Diana when he discovered how awful the prospects were' Former minister accuses 'bully' Sir Philip Green of bombarding her with threatening late-night texts over BHS scandal, before 'he... Cesar Altier Sayoc, 56, was taken into custody on Friday morning in Plantation, FloridaHe is an avid Trump fan with an interest in bodybuilding who says he is a member of the Seminole tribeSeminole Tribe of Florida has disavowed him however, saying he has never been a memberSayoc had reportedly been kicked out of his parents' home and was living in his van when he was arrestedFour additional suspicious packages discovered on Thursday and Friday brought the total to 14On Friday afternoon, postal officials in Burlingame, California intercepted a package for billionaire Tom StyerEarlier Friday a package addressed to Senator Kamala Harris was intercepted in  Sacramento, CaliforniaA postal inspector intercepted another package to James Clapper in Manhattan Friday morning  FBI also discovered suspicious package addressed to Senator Cory Booker in Florida on Thursday night Cesar Altier Sayoc was taken into custody on Friday morning in Plantation, Florida in connection with the bombs A single fingerprint helped the FBI crack the mail bombing spree targeting critics of President Donald Trump and identify a suspect, officials have revealed.  ADVERTISEMENT Cesar Altier Sayoc, 56, was taken into custody on Friday morning in Plantation, Florida in connection with the 14 suspicious packages that have been discovered this week.   Federal investigators initially tied Sayoc to the bomb spree through a fingerprint on the package addressed to US Rep. Maxine Waters, a California Democrat. FBI Director Chris Wray said at a press conference on Friday afternoon that investigators subsequently recovered DNA from two other packages, which they linked to a sample taken from Sayoc in a prior arrest. Sayoc was convicted of a threat to 'throw, place, project or discharge any destructive device' in 2002 in Dade County, Florida, after he threatened to blow up a utility company for shutting off his electricity. He has other prior convictions on felony charges including grand theft and drug possession with intent to distribute, but has never served prison time.  The packages sent to prominent Democrats this week contained pipe bombs, none of which detonated. Law enforcement sources believe they were where either ineptly constructed or not intended to detonate.  Wray emphasized in a press conference that they were 'not hoax devices' and contained actual explosive material, however. Sayoc is charged with five federal crimes, including interstate transportation of an explosive, illegal mailing of explosives, threats against a former president, threatening interstate communications, and assaulting current and former federal officers. Sayoc will face the charges in federal court in Manhattan after an initial court appearance in Florida. Five of the improvised devices involved in the case were recovered in the Southern District of New York.  He faces up to 48 years in prison if convicted.  According to Sayoc's Facebook page, he is a Trump fan who posted pictures and videos of himself at one of the President's rallies in October 2016. Cesar Altier Sayoc, 56, was taken into custody on Friday morning in Plantation, Florida in connection with the 14 suspicious packages that have been discovered this week Cesar Altier Sayoc, 56, was taken into custody on Friday morning in Plantation, Florida in connection with the 14 suspicious packages that have been discovered this week Sayoc (above) says he is Native American, and according to his social media he is a member of the Seminole Tribe of Florida Cesar Sayoc's van is seen in Boca Raton, Florida on October 18, 2018 in this picture obtained from social media Sayoc was living in the van at the time of his arrest, and it was festooned with stickers praising Trump A number of hats with the American flag, the University of North Carolina logo and Trump's Make America Great Again slogan could be seen on the dashboard of the van as it was transported away from the scene by law enforcement He posted a photograph of himself wearing a MAGA hat in front of the US Capitol in 2017 Sayoc plastered his van windows (above) with stickers proclaiming support for Trump and attacking Democrats FBI Director Christopher Wray (right) joins US Attorney General Jeff Sessions (left) and delivers remarks on the apprehension and arrest of mail bomb suspect Cesar Sayoc during a press conference at the Department of Justice in Washington, DC DOJ presser discusses mail MAGAbomber suspect investigation Loaded: 0% Progress: 0% 0:17 Play Current Time0:17 / Duration Time2:02 Fullscreen DOJ launches investigation into Baltimore Police Dept. MAGAbomber suspect Cesar Sayoc records himself at Trump rallies Sayoc posted a photograph of himself wearing a MAGA hat in front of the US Capitol in 2017. He was a registered Republican and his politics appeared to revolve entirely around Trump, with no apparent political registration prior to the 2016 election. Cesar Sayoc's rap sheet and history 1962: Born in Brooklyn 1983-84: Attends the University of North Carolina in Charlotte  September 1991: Grand Theft in Third Degree (12 months probation) July 1992: Petit Larceny  April 1994: Domestic violence against grandmother (charges dropped) 1995: Moves to Minnesota   1995: Possession of crack cocaine and swindling over $500 (dropped) 1998: Moves to North Carolina  1999: Possession of a stolen vehicle (dismissed) 1999: Swindling of over $500 (dismissed) 2002: Returns to Florida  August 2002: Making a bomb threat (12 months probation) February 2004: Possession of steroids intent to distribute (18 months probation)  April 2004: Possession of steroids intent to distribute (18 months probation, concurrent with previous) 2006: Sayoc purchases a home in Fort Lauderdale  2012: Sayoc declares bankruptcy  November 2013: Grand Theft in Third Degree (12 months probation) April 2014: Petit Larceny (12 months probation)  January 2015: Grand Theft in Third Degree (12 months probation)  February 2015: Petit Theft (12 months probation)  May 2015: Petit Theft (12 months probation)  May 2015: Second Petit Theft (12 months probation)   August 2015: Petit Theft (12 months probation  Zo en ik dagt dat juist de Americanse hard straffen en de Nederlanders mild, maar dit slaat echt nergens op. Hoe kan je in godsnaam 12 maanden en 18 maanden voorwaardelijk krijgen meerder keer binnen dat voorwaardelijke tijd wat je al hebt?

3 Reacties
Ozon
Ozon27 okt. 2018 - 10:46

Inderdaad, bizar dat je met zo'n strafblad rond kan lopen. En weer een familielid dat zegt dat betrokkene écht een aardige man is...

Ozon
Ozon27 okt. 2018 - 11:04

Waarschijnlijk wordt dit wel de straf die ervoor zorgt dat hij niet meer de gevangenis uitkomt. En, bijgevolg, niet meer zal mogen stemmen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2018 - 16:35

Je denkt dat Amerikanen hard straffen omdat media niet verder komen dan '150 jaar cel voor....'. En op basis van dat soort marketing gaat men in NL de straffen almaar hoger vaststellen. Triest. Amerika is geen voorbeeld als het gaat om het organiseren van de maatschappij. Of cynischer: men heeft de capaciteit niet (dubbelzinnigheid intended).

Erik20
Erik2026 okt. 2018 - 19:52

En zelfs na dit komt rechts in Amerika nog steeds met complottheorieën dat eigenlijk de Democraten er achter zitten... Heeft Trump ze goed geleerd, alles wat niet in je straatje past is 'fake news'

JStokx
JStokx26 okt. 2018 - 19:46

Is gewoon een verwarde eenling denk ik.

4 Reacties
Perezoso
Perezoso27 okt. 2018 - 0:15

Helemaal eens. Al die Trumpianen zijn verwarde eenlingen. Toedeloe.

Daniel Dennett
Daniel Dennett27 okt. 2018 - 1:46

M.a.w. een typische trump aanhanger

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker27 okt. 2018 - 3:18

Inderdaad een eenling. Maar wel opgestookt door dat grote idool van je.

madbako
madbako27 okt. 2018 - 14:30

@JStokx 26 oktober 2018 at 21:46 Is gewoon een verwarde eenling denk ik. Verbaas mij er ook elke keer weer over hoeveel van die randdebielen er wel niet in the Joe es of Ee rondlopen. Ik las 62,979,879 . [inderdaad, het aantal stemmen wat trump kreeg]

gerryjoris
gerryjoris26 okt. 2018 - 17:53

Is er iemand die zich daar nog over verbaast? Humptietrumptie roept al tijden op tot geweld.