Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachte achter bombrievenlawine gearresteerd, blijkt Trump-aanhanger

  •  
26-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5450642-6321331-image-a-48_1540572032304
De Amerikaanse autoriteiten hebben in Florida een man gearresteerd die er van verdacht wordt achter de hele reeks bombrieven te zitten die de afgelopen dagen naar tal van progressieve prominenten en politici werden gestuurd. Zo ontving de filantroop en voorvechter voor democratie George Soros een bombrief maar ook de acteur Robert de Niro en politici als Hillary Clinton, Joe Biden, Cory Booker en anderen maar ook naar CNN.
De 54-jarige  Cesar Altieri Sayoc werd vrijdagochtend plaatselijke tijd gearresteerd voor een autoonderdelenwinkel in een buitenwijk nabij Fort Lauderdale. Sayoc staat geregistreerd als Republikein en rijdt rond in een auto die volgeplakt is met propagandabeelden van Trump maar waarop ook doodsbedreigingen te zien zijn aan het adres van bijvoorbeeld de socialistische regisseur Michael Moore.
De verdachte wordt in de media aangeduid als magabomber, naar de leuze Make America Great Again, omdat hij zich op social media tooit met een pet met daarop die tekst. Hij doet aan bodybuilding en vechtsporten en zou een strafblad hebben voor onder meer huiselijk geweld.
DqcqKucWsAIDL5s
President Trump, die recent nog het gebruik van geweld tegen journalisten aanmoedigde en opvallend laks reageerde op de aanslagpogingen, heeft het geweld inmiddels veroordeeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.