Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Verborgen fortuinen en hun eigenaren onthuld

  •  
04-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_belastingparadijs_PhD9_300
VIDEO Franse president opnieuw in verlegenheid ... Namen bij de geheime bankrekeningen in belastingparadijzen ... Wie zijn die gelukkige eigenaren van gezamenlijk 32 biljoen dollar?
Wie zijn de eigenaren van de vele verborgen miljarden? Door een lek van miljoenen documenten van de Britse financiële industrie zijn hun namen en de bedragen die zij op geheime rekeningen bijeen hebben geharkt nu onthuld. Onder hen zijn presidenten, grootkapitalisten, de dochter van een beruchte dictator en een Britse miljonair die ervan wordt verdacht bezit voor zijn ex-vrouw verborgen te houden. Dat schrijft de Britse krant The Guardian donderdag.
Het informatielek, ongeveer 2 miljoen e-mails van en naar voornamelijk de Britse Maagdeneilanden, kan grote gevolgen hebben voor de bloeiende business die het wegsluizen van geld naar belastingparadijzen is geworden. The Guardian schrijft dat er naar schatting 32 biljoen dollar is weggezet op geheime rekeningen.
Franse president mogelijk in problemen In Frankrijk zag de beheerder van campagnefondsen en goede vriend van president Hollande zich gedwongen om een Chinese zakenpartner bekend te maken. Dat juist Jean-Jacques Augier geld blijkt te hebben verstopt op de Kaaiman Eilanden zal Hollande bijzonder slecht uitkomen, zo schrijft de Franse editie van The Huffington Post. De president is momenteel al in verlegenheid door de ophef rond zijn minister van Financiën, die twintig jaar lang een geheime Zwitserse bankrekening had en daar herhaaldelijk over loog. 
Hollande beloofde bij zijn aantreden een ander soort bestuur dan zijn voorganger Sarkozy, een dat de oren minder zou laten hangen naar het grote geld. De president verklaarde het grootkapitaal zelfs tot grootste tegenstander. Een strijd die hij amper een jaar later al lijkt te hebben verloren. Het is de vraag of het toch al gehavende imago van de socialist Hollande deze klap te boven kan komen.
Onderzoeksjournalistiek De namen van de belastingontduikende grootkapitalisten zijn onthuld door een samenwerkingsverband van onderzoeksjournalisten in Groot-Brittannië en de VS, het Washington-based International Consortium of Investigative Journalists. Ook The Guardian is hierbij betrokken. De resultaten van het onderzoek zullen de komende week worden gepubliceerd.
Foto-cc: PhD9

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso4 apr. 2013 - 8:14

Dit. is. genieten. Hier zou Anonymous, als het nog bestaat, eens mee aan de slag moeten. Heel veel email stelen van financiële instellingen en de grootste misdadigers van onze tijd openbaar maken.

frankie50
frankie504 apr. 2013 - 8:14

Het meest schokkende wat je uit dit bericht tot nu aan toe kunt halen is dat een Britse miljonair zijn ex-vrouw heeft bedrogen, de rest stond dan nog niet op papier maar je moet toch wel heel naïef zijn geweest om te veronderstellen dat er geen verborgen fortuin zou zijn bij de patjepeeërs van deze wereld. Ben benieuwd of ervan de Oranjes ook nog een document gaat opduiken die gaat bevestigen dat zij ook op een belastingparadijs een geheime rekening hebben, dan zullen die 1,2 miljoen Nederlanders die nu in de problemen zitten toch wel met een heel ander gevoel naar zo'n inhuldiging op 30 april gaan kijken.

Joop den Uil
Joop den Uil4 apr. 2013 - 8:14

Maagdeneilanden zijn dus volgende kandidaat voor EU hulp als ze dreigen met ''omvallen''

adrie2
adrie24 apr. 2013 - 8:14

"Paleis"-constructies!? Als de zon opkomt wordt duidelijk wat er in het duister van de 'nacht' is misdreven. Komen nu de geroofde miljarden boven "water"?

jaapvos
jaapvos4 apr. 2013 - 8:14

Onze oranje familie doet hierin driftig mee van de minimaal 100 miljoen die ze elk jaar van ons krijgen. Al hun zo door de jaren opgebouwde vermogen staat op banken in het buitenland (o.a. de Kanaaleilanden ). Ze zijn daardoor één van de rijkste families ter wereld & hoeven geen cent belasting (bv inkomsten en/of vermogenbelasting) te betalen in het noodlijdende Nederland waar velen op de nullijn staan door de crisis !?? Ooit gehoord dat er bezuinigd wordt op het koningshuis !?? Zelfs Obama levert nu 5% van zijn loon in wat neerkomt op 20.000 dollar. Een president kost dus maar 4 ton aan salaris en dat is wel een groot verschil met minimaal 100 miljoen. En wij debielen maar zingen & zwaaien naar de rijksten ter wereld op 30 april.........

Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

Dit is een al enige jaren bekend feit, bij het onderzoek toen bleek dat 17000 miljard dollar aan geld en 14000 miljard dollar aan goederen als vermogen naar de bekende belastingparadijzen was weggesluist. Dit was verdeeld over zo een 127 corporaties en ca. 92000 individuen. Ben benieuwd wat straks de details zullen opleveren. Ga die Guardian zeker aanschaffen....interessant stuk geschiedenis denk ik straks..

Zjenny
Zjenny4 apr. 2013 - 8:14

Nederland staat in de top van belasting paradijzen. Zoals ik al een poosje steeds zeg; corporatisme en een paar banken heersen over deze aarde en de 99,999 % mag ter plekke doodvallen. Liefst nu. Hebben de rijken eindelijk de alleen heerschappij over een aarde die volop plek biedt voor hun spelletjes.

wvdstraat
wvdstraat4 apr. 2013 - 8:14

Staatssecretaris Weekers (vvd) gaat kijken of er Nederlanders opstaan. Die wil hij dan gaan aanschrijven, daar stel ik mij wel iets bij voor : "Amice, ............ "

kate
kate4 apr. 2013 - 8:14

Worden de belastingparadijzen zelf ook aangepakt? Zij zijn de spil van de zieke motor.

Bakoe
Bakoe4 apr. 2013 - 8:14

Het probleem is dat deze verwerpelijke lieden ook nog eens veel bestuurlijke en politieke macht hebben en zo samenlevingen nog verder corrumperen. En dan vaak ook nog eens met een moraal durven te zwaaien, de pers beheersen en zo er voor zorgen dat u en ik rollebollend over straat gaan over non issues

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai4 apr. 2013 - 8:14

Hoeveel nullen zijn dat? Hier gaat helemaal niets mee gebeuren jammer, maar de macht van dit tuig is te groot en het geld te veel. Wel jammer je zou er flink wat problemen mee kunnen oplossen. Ga wel vanaf nu elke dag ff duimen voor een goede en rechtvaardige afloop. Het hele zooitje het gevang in.

Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

Maar natuurlijk, zijn analyses waren absoluut "to the point" . Helaas heeft de politiek van destijds er op de verkeerde manier invulling aangegeven, maar, we weten nu wel beter. Ik heb goede hoop dat deze affaire het het roofkapitalisme erg moeilijk gaat maken.

bruces
bruces4 apr. 2013 - 8:14

The Guardian schrijft dat er naar schatting 32 biljoen dollar is weggezet op geheime rekeningen. Nieuwe crisis op komst. Teveel geld. Gelukking is mijn geld verstopt bij de Boerenleenbank op Rottumerplaat. Die bank werkt nog met een balpen en een briefje. Dat weet de Fiscus niet.

Gringo2
Gringo24 apr. 2013 - 8:14

Wat een stemmingmakerij en "over een kam scheren" weer. Een deel van dat geld is op eerlijke wijze verdiend, er is belasting over betaald en wordt opgegeven daar waar dat verplicht is. Belastingontwijking is niet verboden en ook niet immoreel. Belastingheffing is een inbreuk op het grondrecht van respect voor privaat bezit, gelegaliseerd door wetgeving. Iedere gelegenheid die iemand aangrijpt om die inbreuk binnen de grenzen van de wet te beperken is geheel gerechtvaardigd als zijnde een bescherming van zijn grondrechten.

Uilenspiegel
Uilenspiegel4 apr. 2013 - 8:14

En beste Nederlandse journalisten (zijn er die nog?) : nu op zoek naar de Nederlanders en de bedrijven die uit Nederland opereren in die brij van gegevens. Doe je werk en maak de bezuinigingen van de PVVDA te belachelijk voor woorden.

Gringo2
Gringo24 apr. 2013 - 8:14

@ Mark Schouten (sorrie ik kan om een of andere reden niet rechtstreeks op je bericht reageren) Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet absoluut tegen belastingheffing. Er zijn bepaalde overheidstaken en die moeten gefinancierd worden door middel van belastingheffing. Dat rechtvaardigt de inbreuk op het recht van respect voor privaat bezit. Net zoals alle andere grondrechten ook niet onbegrensd zijn. Maar mijn punt is dat je niet van iemand mag eisen dat hij meer inlevert van zijn rechten dan waartoe hij op grond van de wet strikt toe verplicht is. Dus als je via legale weg je belastingdruk zo veel mogelijk beperkt, zou niemand je dat kwalijk moeten nemen. Zo mag je naar mijn mening ook niet van iemand eisen dat hij zijn recht op meningsuiting verder inperkt dan de beperkingen die uit de wet voorvloeien. Hoe oneens ik het ook met iemand zou zijn.

Gringo2
Gringo24 apr. 2013 - 8:14

@Hassan deel II En mocht u mij nog steeds niet geloven, dan volgt hieronder een overweging van de Hoge Raad (u weet wel, ons hoogste rechtsorgaan)uit een arrest van 22 oktober 2010 waaruit blijkt dat ik niet volslagen onzin verkondig: 3.4.2. Artikel 1 van het Protocol brengt mee dat elke maatregel die het ongestoorde genot van eigendom aantast, waaronder de heffing van belasting, vergezeld moet gaan van procedurele garanties die de betrokkene een redelijke mogelijkheid bieden tot effectieve betwisting van de rechtmatigheid van die maatregel (vgl. EHRM 24 november 2005, no. 49429/99, Capital Bank AD tegen Bulgarije, paragraaf 134, en HR 10 juli 2009, nr. 08/01578, LJN BG4156, BNB 2009/246). Een maatregel die niet aan deze primaire eis voldoet, kan niet worden aangemerkt als "lawful" in de zin van de rechtspraak van het EHRM, en komt reeds daardoor in strijd met het Protocol.

Gringo2
Gringo24 apr. 2013 - 8:14

@Marc Schouten Belastingontwijking onderscheidt zich juist van belastingontduiking doordat het legaal is. Over de legaliteit valt dus juist niet te twisten. Misschien wel over de vraag of iets ontwijking of ontduiking is, maar daar heeft de rechter het uiteindelijke woord. Ik had het duidelijk over ontwijking. Daar waar jij zegt dat over de moraliteit niet valt te twisten, waag ik dat te betwijfelen. Ik vind belastingontwijking immers niet immoreel en ik neig er naar aan te nemen dat jij daar anders over denkt, maar corrigeer me als ik me vergis. Vergis ik mij niet, dan denk ik dat jij en ik tot in het einde der tijden over die moraliteit kunnen twisten :-)

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 8:14

Gewoon van 'munt' veranderen.

1 Reactie
lembeck
lembeck4 apr. 2013 - 8:14

'Gewoon'?? Wat gaat dat kosten? En wie worden er dan het slachtoffer. Niet de mensen die je nu beoogt, maar juist de mensen met lage inkomens, zoals het minimumloon of net erboven en de mensen met een uitkering. Lijkt me ook geen geweldige keuze.

meijerlahn
meijerlahn4 apr. 2013 - 8:14

Vandaag, 4 april stond er een interessant artikel in de VK over het economisch herstel in de VS. Dat herstel is er niet. Een brede laag middenklassers zijn afgegleden naar de onderklasse. Met de werkloosheidscijfers gaat het zogenaamd beter, omdat nu ook ook mensen, al werken ze maar 1 uur per week, als werkende worden meegeteld. Alleen de rijken zorgen uitstekend voor zichzelf en voor elkaar. Ze worden steeds rijker, maar de armen worden armer. Quote uit dit artikel: "Het laatste woord is aan Joseph Stiglitz, een andere Nobelprijswinnende Amerikaanse econoom: "Een belangrijke verklaring voor het feit dat er in Amerika zoveel ongelijkheid bestaat, is dat de rijkste 1 procent dat zo wil. Rijkdom leidt tot macht en die leidt weer tot rijkdom..... Werkelijk alle Amerikaanse senatoren en de meeste Afgevaardigden behoren al tot de rijkste 1 procent als ze in functie treden. Ze worden herkozen dankzij donaties van de 1 procent en zijn zich er zeer van bewust dat ze na hun politieke loopbaan rijkelijk door de 1 procent beloond zullen worden als zij de belangen van de 1 procent goed behartigen. De macht van de 1 procent in aanmerking genomen, hoeft niemand ervan op te kijken dat het systeem zo werkt." De ziekte "rijken rijker, armen armer" is een wereldwijd kankergezwel geworden die met wortel en tak zou moeten worden uitgeroeid.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

"De ziekte "rijken rijker, armen armer" is een wereldwijd kankergezwel geworden die met wortel en tak zou moeten worden uitgeroeid." Lees de bovenbazen...... (de visie op de huidige situatie anno 1968)

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 8:14

"Wie zijn die gelukkige eigenaren van gezamenlijk 32 triljoen dollar?" Gelukkig? Het is uitgezocht dat boven een bezit van 70.000 euro, geld niet meer gelukkiger maakt, de bovengrens van de maximaal uit bezit te behalen tevredenheid is dan bereik. Gevoel en besef van waarden vertroebelen daarboven. Maar wat deze boeven betreft, het zijn de schijnvrome huichelaars. Zij wonen ook in Nederland. Nou ja, overal en nergens, vooral waar het belastingbetalen betreft.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

"Maar wat deze boeven betreft, het zijn de schijnvrome huichelaars. Zij wonen ook in Nederland. Nou ja, overal en nergens, vooral waar het belastingbetalen betreft." En het grappige is dat dat soort figuren in Engeland zels nog in de diverse huizen van afgevaardigden mogemn meepraten aan 's lands politiek. .

boswachter2
boswachter24 apr. 2013 - 8:14

Zo kan een Nederland ook geld verliezen. Hier maar subsidies geven en het overgeblevene sturen naar hun thuisland. http://www.nu.nl/geldzaken/3389007/migranten-sturen-miljarden-thuisland.html

1 Reactie
bEngel2
bEngel24 apr. 2013 - 8:14

Nederland verliest al decennia veel geld doordat de Nederlandse rijken (slechts 150.000, met een gezamelijk vermogen van meer dan 200 miljard euro), hun vermogen in nagenoeg alle gevallen in het buitenland stallen. Zwart, grijs of wit vermogen, dat maakt niet uit. Maar feitelijk doen ook alle Hollandse vakantievierders in Spanje, Frankrijk enz. aan "kapitaalvlucht". Immers het geld wordt niet geïnvesteerd (uitgegevn) in de Nederlandse economie. Er is echter één heeeel groot verschil. de 32.000 miljard dollar uit dit artikel is in handen van slechts een zeer klein select groepje/families. Gezien alle sociale en economische misstanden in de wereld (honger, dorst armoede, uitbuiting enz) kan je gerust stellen dat we spreken over geharde criminelen. Feitelijk moet men per direct deze bankrekeningen blokkeren en de eigenaren van deze rekeningen linea recta voor het gerechtshof in den Haag geslepen. Probleempje is dat de Maagdeneilanden deels bij de UK en deels bij de USA horen. ...en wij maar zeuren over brievenbussen.

JoopSchouten
JoopSchouten4 apr. 2013 - 8:14

Kaalpukkken en te kakken zetten lijkt me een goede eerste reactie. Daarna, zoals Evert ook voorstelt, het geld omkatten naar een nieuwe munteenheid.

1 Reactie
lembeck
lembeck4 apr. 2013 - 8:14

Aah, het aloude pek en veren? GRIJNZZZ

steppewolf
steppewolf4 apr. 2013 - 8:14

Ik zou zeggen: 50% belasting naheffing + de schandpaal= crisis over.

1 Reactie
adrie2
adrie24 apr. 2013 - 8:14

Realistischer is wellicht het heffen van mondiale 'successierechten'! (In de Nederlandse 'Erfbelasting' kan dat oplopen tot 40%) 40% van die 32 biljoen dollar is een slordige 12 duizend miljard. Daarmee kan in één klap de armoede en honger worden uitgebannen!

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 8:14

Belastingontwijking en -ontduiking ga je niet uitbannen zolang de belastingen hier zo absurd hoog zijn: 68% inkomstenbelasting (52% toptarief + 16% crisisheffing, zogenaamd eenmalig maar in de praktijk niet) en 1,2% vermogensbelasting terwijl de spaarrente onder de 2% ligt.

3 Reacties
Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

Die 16% wordt overigens door de werkgever betaald, niet door de ontvanger van die 150.000 euro (en meer) dus dat betekent dat die mensen zich niet schuldig hoeven te volen aan het feit dat ze de concurrentiepositie van ons land door dat hoge inkomen ondermijnen. :-) Stel je voor, ze zouden echt 16% moeten gaan inleveren.....

Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

In aansluiting op mijn eerdere posting, ik herhaal: We hebben het ruwweg over 147 corporaties/bedrijven die 1/5 van het hele wereld kapitaal bezitten….intussen een record hoeveelheid armen in de VS…en steeds grotere verschillen tussen arm en rijk. Bedrijven die zich onttrekken aan belastingen, bovendien, met Nederland in een absolute sterrenrol als gastheer van postbusfirma's. Ik was erg geraakt door de vergelijking van deze situatie met het boek “de Bovenbazen” van Marten Toonder uit 1963, waarin het functioneren van een en ander al haarfijn uit de doeken werd gedaan. Hoogst visionair! In het voorwoord bij de uitgave rond de crisis van 2009 geeft Willem Middelkoop de vergelijking met families als Rockefeller en Rothchild, daarom mijn link met families. http://www.guardian.co.uk/business/2012/jul/21/global-elite-tax-offshore-economy Totaal dus ca. 92000 mensen die 17000 miljard dollar in belastingparadijzen hebben geparkeerd.....17.000 miljard aan centen (hebben we het nog niet over andere leuke dingen...en andere valuta!) zijn weggesluisd. Merkwaardigerwijs is dat precies het bedrag aan uitstaande derivaten - verpakte (amerikaanse) rommel hypotheken, in 2008 (net voor de crisis dus). En nu wil men m.i. deze centen veilig stellen door overal in de economie de duimschroeven voor de massa nog verder aan te draaien. Ergo, men heeft dit dan wel van de crisis van 1929 geleerd, als je dan zo gaat gokken (de liberalisering van de financiele markten heeft DAT gefaciliteerd) zorg er dan wel voor dat je geld ongrijpbaar is....ook hier internationalisering, dus behalve via het waardeloos verklaren/maken van die bezittingen is dit niet te corrigeren.

DagnyTaggart
DagnyTaggart4 apr. 2013 - 8:14

en 1,2% vermogensbelasting terwijl de spaarrente onder de 2% ligt. He kikker, je vergeet een inflatie van 3% - en dat is ook heimelijk een belasting.

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 8:14

Waarom niet gelijk gepubliceerd, ben bang dat publicatie nu door rechtzaken verboden wordt.

2 Reacties
bEngel2
bEngel24 apr. 2013 - 8:14

Goeie, ik vrees dat ook.

Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

Daar zou je best weleens gelijk in kunnen hebben...of verboden van regeringswege, we weten waar Cameron's sympathieen liggen!

[verwijderd]
[verwijderd]4 apr. 2013 - 8:14

Het gaat veel verder dan dat Hollande in verlegenheid is. Fransen hadden al lang het idee dat ze geregeerd werden door een kleine corrupte elite. Gerechtelijke onderzoeken bij Sarkozy, Lagarde, mw Bettencourt, veroordelingen van De Villepin, en van de voorganger van Sarkozy. De man die de Fransen fiscaal fatsoenlijk gedrag zou bijbrengen, en de begroting op orde zou brengen, hangt nu tot vijf jaar gevangenisstraf boven het hoofd. De man was langdurig bevriend met Hollande. Het idee van een corrupte elite is weer eens versterkt, het verhaal van Hollande heeft niets veranderd aan zijn al bestaande impopulariteit. Ergens werd de vraag gesteld 'wat doet Hollande de hele dag ?'. Nog meer stakingen en acties tegen ontslagen. En dan te bedenken dat Duitsland en Frankrijk de EU beheersen,

1 Reactie
bEngel2
bEngel24 apr. 2013 - 8:14

wbt Duitsland en Frankrijk, Je vergeet de "een, tweetjes" tussen Kohl en Mitterand

meijerlahn
meijerlahn4 apr. 2013 - 8:14

Dit samen met de brievenbusfirma's van multinationals die tienduizenden miljarden dollars in de belastingparadijzen hebben geparkeerd is het logisch dat de armen armer worden door voor een hongerloon voor deze patjepeeërs te werken en daardoor rijker en rijker te worden. Hoe lang moeten we dit nog pikken?

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat4 apr. 2013 - 8:14

Hoelang wij dat moeten pikken, is helaas een vraag waarop geen antwoord is. Sommige lieden eten nu eenmaal liever de autobanden van hun Bentley op, dat dat ze delen, en al helemaal niet met niet-osm. Treurig genoeg spreekt die houding nog aan ook, wij hebben er 41 van in onze volksvertegenwoordiging..... Type belastingontwijker dat vindt dat ieder ander 'keihard' aangepakt moet worden.

robheus2
robheus24 apr. 2013 - 8:14

Marx had kennelijk toch gelijk!

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten4 apr. 2013 - 8:14

ìn welk opzicht had Karl gelijk?

JoopSchouten
JoopSchouten4 apr. 2013 - 8:14

Het zijn dieven.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn4 apr. 2013 - 8:14

Een eufemisme van jewelste, Joop.

Gringo2
Gringo24 apr. 2013 - 8:14

@ Hassan Derbi Zegt artikel 1 van het Eerste Protocol bij het EVRM (u weet wel, dat verdrag met directe werking in Nederland) u iets? Moet u misschien eens nalezen. Weet u wat, ik maak het u gemakkelijk: In de betreffende bepaling wordt het recht op bescherming van eigendom beschreven en de uitzondering/verduidelijking voor o.a. belastingen geformuleerd. Uw veronderstelling dat ik van de wet "de ballen verstand heb" moet u wellicht nog maar eens tegen het licht houden. Die opmerking van u was "een beetje dom"... Om nog maar niet te spreken over de totaal irrelevante verwijzing naar de Wet op de Rijksbelastingen. Overigens moet u ook eens proberen begrijpend te lezen. Ik gaf namelijk aan dat een inbreuk op het recht op eigendom juist wel mogelijk is door middel van rechtsgeldig tot stand gekomen belastingwetgeving. Daar beoogt de beschermingsbepaling dus juist niet tegen te beschermen. Gelooft u mij niet? Lees dan zelf maar: Article 1. Protection of property Every natural or legal person is entitled to the peaceful enjoyment of his possessions. No one shall be deprived of his possessions except in the public interest and subject to the conditions provided for by law and by the general principles of international law. The preceding provisions shall not, however, in any way impair the right of a State to enforce such laws as it deems necessary to control the use of property in accordance with the general interest or to secure the payment of taxes or other contributions or penalties. Nog meer vragen?

1 Reactie
Jensbos
Jensbos4 apr. 2013 - 8:14

except in the public interest and subject to the conditions provided for by law and by the general principles of international law. The preceding provisions shall not, however, in any way impair the right of a State to enforce such laws as it deems necessary to control the use of property in accordance with the general interest or to secure the payment of taxes or other contributions or penalties. impair= schaden (het recht van de staat etc), dus belasting mag gewoon geheven worden, toch?