Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verblijfplaats asielzoekers mogelijk in brand gestoken

  •  
24-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1918 keer bekeken
  •  
ANP-313075792

In een kampeerboederij in de Brabantse Someren, waar vanaf maandag 450 asielzoekers voor twee maanden zouden verblijven, is woensdagnacht brand ontstaan. Volgens de politie en brandweerman is de kans groot dat de boerderij in brand is gestoken.

De slaapplaatsen zijn behoorlijk beschadigd, volgens een verslaggever van Omroep Brabant. De brandweer zegt dat de brand is ontstaan in een enkele ruimte. ‘Vooral die ruimte heeft brandschade. De rest van het pand heeft flinke rookschade.''

Er verbleven nog geen mensen op de boerderij en er raakte niemand gewond. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen. 

De gemeente Someren wilde op deze boerderij 450 asielzoekers voor twee maanden opvangen. Het zou gaan om mensen die sinds juli steeds enkele weken in verschillende sporthalen in Brabant verbleven en goede kans maken om een verblijfsstatus te krijgen. De asielzoekers zouden bestaan uit gezinnen en alleenstaanden. Hun leeftijd zou variëren van 2 tot 60 jaar.   

Het plan om de asielzoekers op te vangen viel niet goed bij de inwoners van Someren. Dat beek tijdens een bijeenkomst die door de gemeente werd georganiseerd. Of de opvang nog zal doorgaan, is niet duidelijk. Burgemeester Dilia Blok en wethouder Louis Swinkels komen donderdagochtend bij elkaar om te overleggen. Ze komen later op de dag met een reactie. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.