Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Verbied de Donald Duck!

  •  
27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De Koran een gewelddadig boek? Nou.... in de Donald Duck kunnen ze er ook wat van.
Even leek het erop dat de leider van de eenmansbeweging uit het nieuws verdween. Heel even was de kilometerheffing belangrijker. Nu is hij weer helemaal bezig aan zijn comeback op het toneel van de politieke incorrectheid.
Meer opinies op Joop over de zaak Wilders:
Dick Pels: Waarheidsfanatisme
Corine de Ruiter: Wilders’ waarheid
René Danen: Rechter beschermt minderheden tegen Wilders

Meer over:

politiek, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

borissie
borissie27 jan. 2010 - 8:54

Ha ha ha wat een enig, zó links, stukje cultuurrelativering weer. Zou grappig zijn als het klopte. Helaas voor Alfred Blokhoofd van Groen Links zijn de haatteksten en oproepen tot geweld in de koran harde werkelijkheid en géén cartoon. Vele vrouwen en homo's, christenen en anders-gelovigen ondervinden dat wereldwijd dagelijks aan den lijve. Zelfs in ons land zitten de Blijf van mijn Lijf huizen vol met moslim vrouwen. Niet dat dat de zorg hoeft te zijn voor elitaire freischwebende witte dames en heren van Groen Links hoor. Maar zeur dan óók niet over de enige politicus, 24 u.p.d. onder bewaking, die wél die wantoestanden aankaart!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Jôh Alfred, het was me nog niet opgevallen dat GW weer bezig is om in het middelpunt van de belangstelling terug te komen. Maar goed, als hij het zelf niet doet, dan doen zijn tegenstanders dat wel. Ik hoop dat het inmiddels wat beter gaat met je oprisping.

peterverkenst
peterverkenst27 jan. 2010 - 8:54

Eindelijk eens een grappig verhaal. Mag natuurlijk niet van de bromberen maar ik moest er wel om grinniken omdat het zo goed laat zien waar opwinding toe kan leiden. Zo werd in Finland ooit door een liberale politicus de suggestie gedaan Donald Duck in jongerencentra te vervangen door een wat nuttiger tijdschrift. Dankzij de evenwichtige verslaggeving en analyses in de wereldwijde(!) media leeft dat verhaal nog steeds voort. Zie http://www.snopes.com/disney/films/finland.asp Echt waar.

Peter502
Peter50227 jan. 2010 - 8:54

Ah,deze meneer beweegt zich op het gladde pad van de humor. Curieus om te zien hoe telkens diezelfde mensen die vinden dat Wilders teveel aandacht krijgt, er zelf nog het hardst aan meewerken dat het vliegwiel blijft draaien. Beste Meneer Blokhuizen, kunt u alstublieft voor u aan Wilders-bashing gaat doen even in concreto aangeven wat u zoal de laatste jaren bereikt geeft als Statenlid ? Dat interesseert me veel meer dan uw interpretatie van het leukste jeugdblad van nederland, waar ik indien nodig heus zelf wel kennis van kan nemen.

Chino
Chino27 jan. 2010 - 8:54

Hahahaha! Wat een onzin! Men kan immers alles aangrijpen om gelijk te willen krijgen: Donald Duck, de Bijbel, de Koran, Karl Marx. "Het" is ook al eens eerder geprobeerd door Dorfman & Mattelart (1971) in "Hoe Lees Ik Donald D." Toen werd DD gebruikt om aan te tonen hoe verderfelijk de USA was, en ik meen ook Chili onder Allende etc. Men kan met wat oude nummers op schoot nog veel meer "bewijzen", ook het tegenovergestelde.... Als dit reprensatief is voor het denkraam van onze bestuurders, dan gaan we nog spannende tijden tegemoet!

ReneeO
ReneeO27 jan. 2010 - 8:54

Wist je, Alfred, dat Alfred Jodocus Kwak nog gewelddadiger is dan Donald Duck? Het verhaal snijdt namelijk een groot aantal maatschappelijke problemen aan, waarmee het de realiteit benadert. Toen mijn kinderen nog kleuters waren, konden ze er niet naar kijken. Maar ja, kleuters hebben dit gemeen met gelovigen, ze geloven liever in sprookjes. Leuk blog, Alfred. Altijd fijn om tussen de bedrijven door even glimlachend voor mijn scherm te zitten.

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet27 jan. 2010 - 8:54

Wat een treurig stemmend niveau. Dat Alfred Blokhuizen deze column meent te moeten schrijven is één ding, maar dat de redactie dan ook nog meent dat ie goed genoeg is om te plaatsen? Leg de lat gerust iets hoger, Joop! Als links het in de strijd tegen Wilders met dit soort argumentatie moet doen, gooi dan gewoon meteen de handdoek in de ring.

ReneeO
ReneeO27 jan. 2010 - 8:54

Ik sta er versteld van hoe serieus op dit stukje gereageerd wordt. Wilders is toch zelf ooit over de Donald Duck begonnen? En zijn eeuwige riedel begint toch een beetje te vervelen? Kom, kom... niet zo zwaar op de hand, mensen! :)

listvanderede
listvanderede27 jan. 2010 - 8:54

Beschamend.

peterverkenst
peterverkenst27 jan. 2010 - 8:54

De PVV-ers, eerst verbieden ze de koran daarna de humor.

BartBert
BartBert27 jan. 2010 - 8:54

Kan iemand mij vertellen waar Geert Wilders de koran, ontdaan van al zijn gruwelijkheden, qua strekking en inhoud met de Donald Duck heeft vergeleken? Zijn enige vergelijking ging over het aantal bladzijden dat in de Koran over zou blijven als je dat boek van de volgens GW onfrisse elementen zou zuiveren... Zo niet, is dit stukje dan weer het zoveelste voorbeeld van inhoudsloos geschreeuw?

RodeKater2
RodeKater227 jan. 2010 - 8:54

Triest stukje tekst. Wilders kraamt onzin uit maar dit is toch ook wel heel erg. Voor mij helemaal want bij de laatste statenverkiezingen heb ik op GL-gestemd. GL moet gewoon ver weg blijven van koran, bijbel en andere religieuze boeken. Nergens maar dan ook nergens raakt het gedachtengoed van GL de koran. Dit soort uitingen is voor mij als overtuigde sociaal-liberaal een reden om landelijk VVD te stemmen.

objectivist
objectivist27 jan. 2010 - 8:54

Jooponwaardig stukje tekst. Elke vergelijking gaat mank en de humor die dit zou kunnen compenseren ontbreekt ook.

Irukandji
Irukandji27 jan. 2010 - 8:54

Hahaha...dit is pas humor. En zo treffend geschreven, hulde. Moet GW maar niet zeggen dat de Koran vergelijkbaar is met de Donald Duck. Prima stuk nogmaals, en dat maakt het lezen van Joop zo leuk.

HugoSpanje
HugoSpanje27 jan. 2010 - 8:54

Met gesloten ogen stel ik mijzelf een raadslid van provinciale staten voor die geeltjes tussen de bladzijden van de Donald Duck zit te plakken. Ik doe mijn ogen weer open, kijk omhoog en prevel: Oh God .......... dit heeft Nederland toch niet verdiend?

Joeri2
Joeri227 jan. 2010 - 8:54

Effe op een rijtje. Koran is geweldadig en daarom wil Wilders het verbieden. Goed idee zegt Alfred, doe de Donald Duck ook maar... Want dan denk ik: O nee wacht, de DD hoeft niet weg. En dan hoopt u dat ik daarbij ook denk: O, maar dan hoeft de Koran ook niet weg. Maar iedereen weet wel dat de DD niet de koran is. En andere weten dan weer dat Disney eigenlijk wel zo'n beetje hetzelfde als de islam is, dus dat word er allemaal niet duidelijker op. En dan nog even: en passant word puberhumor vergeleken met kleuterhumor... Daarbij, Agent 327 is Nederlands, hoe kan Wilders nou tegen iets Nederlands zijn? Staat u wel aan meneer Blokhuizen, of nu even op stand-by? Om stroom te besparen kunt u dan beter helemaal uit. Drie dubbele ontkenningen zijn echt niet meer te volgen. Als u ons nou eens vertelt waar u voor bent ipv waar u tegen bent, dan reageren wij wel dat we tegen zijn. Want om nou weer tegen uw tegen ( in de vorm van een voor ) te zijn maakt het niet echt duidelijk of wij nou voor of tegen zijn, en het draait hier om ons, niet om u. Anders hadden ze dat knopje "reageren" wel weg kunnen laten.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods27 jan. 2010 - 8:54

Wilders had het inderdaad alleen maar over de dikte van de Donald Duck, niet de inhoud. Maar verder tonen de reacties alhier wel heel duidelijk aan de rollen nu toch echt zijn omgedraaid. De azijnpisserij komt tegenwoordig van rechts! ;-)

Koffie2
Koffie227 jan. 2010 - 8:54

Iets met misslaan en een plank?

eddyterstall
eddyterstall27 jan. 2010 - 8:54

Allemaal heel leuk. Lees eens voor aan die tientallen doden per dag die in Pakistan en Irak door fundamentalisten worden op geblazen. Omdat ze letterlijk op volgen wat er in de Donalds Duck staat? Wat er te doen staat. Ook en juist voor moslims om te kijken hoe je je religie vreedzaam kunt beleiden en de gewelddadige passages niet letterlijk te nemen (of gewoon je geloof naast je neer te leggen. Alles opties zijn open in een vrije wereld) Kritiek op het gewelddadig karakter van een religieuze tekst is bronkritiek. En heeft niets met "in een hoek zetten" of stigmatiseren te maken. Ik zet ook geen Katholieken in een hoek wanneer ik pedofiele priesters bekritiseer. Die dingen moeten we gewoon weer uit elkaar leren houden zonder meteen over Wilders te gaan schreeuwen. Waar komt de obsessie met die vent toch vandaan?

johnnysisko
johnnysisko27 jan. 2010 - 8:54

De strips ongeacht welke dan ook is gewoon een weerspiegeling van onze dagelijkse maatschappij. Is de strip gewelddadig dan is dat omdat we zelf ook niet echt vredelievend. Verbied dan lectuur niet omdat er teksten in staan die je niet aanstaan. het oud ons een spiegel voor en dat is goed!

Rondeboer
Rondeboer27 jan. 2010 - 8:54

Als deze ,Alfred Blokhuizen GroenLinks-statenlid Zuid Holland, respresentatief is voor het niveau van de provinciepolitiek, gezien zijn kolom, dan is dat voldoende reden om deze bestuurslaag weg te snijden.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jan. 2010 - 8:54

wow blokhuizen komt weer met een zwaktebod bij mijn weten neemt niemand de donald duck voor waar aan en zich al zeker niet geroepen geweld te gebruiken met de donald duck als rechtvaardiging (howard the duck was wel een bom maar oke) normale mensen kunnen namelijk het verschil tussen fictie en werkelijkheid wel zien, gelovigen hebben dat wat meer problemen mee niets mis met humor maar humor draait om timing en keuze van onderwerp, ik ben bang dat we de naam blokhuizen niet ermee kunnen associëren

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Schandalig dat je op deze manier het gezag van de Donald Duck probeert te ondermijnen!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Schandalig dat je op deze manier het gezag van de Donald Duck probeert te ondermijnen!

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Zo te zien heefthet "reageer op Ton" (10:09) knopje niet goed gewerkt

Munkar
Munkar27 jan. 2010 - 8:54

De Koran en de DD zijn beide uit de duim gezogen onzin. Munkar en ik stellen ons een verjaardag voor waar Blokhuizen, reeds licht beneveld, schaterend zijn idee voor deze column aan het aanwezige gezelschap aankondigt. Hij wordt geprezen, op de schouders gehesen terwijl men roept: " Blokhuizen, ons geheime wapen! Dat zal Wilders leren!" Kwik, Kwek en Kwak vergelijken met de bontkraagjes die het land verpesten is wel erg een geval van" niet snappen" Heeft Blokhuizen de link tussen de Jonge Woudlopers en de Hitlerjugend al eens gelegd?

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Breng de beste man a.j.b. niet op ideeën.

Dragon2
Dragon227 jan. 2010 - 8:54

Hahaha, wat een humor heeft Alfred. Not. Triest hoor - op een dergelijke onbeholpen manier maar weer iets anti-Wilders probern te spuien. Doe het eens op basis van argumenten! Maar nee, dat is teveel gevraagd van een GroenLinkser. Toon 's aan dat de Koran GEEN verwerpelijk boekwerk is. En dat geklaag over het feit dat Wilders het nieuws weer zal domineren en z'n proces politiek gaan uitnutten. Hij heeft zichzelf toch niet voor de rechter gedaagd? Groot gelijk dat ie er beter van probeert te worden. Linksers moeten niet zoveel boehoe doen en ingaan op Wilders zegt. Is alleen niet veel tegenin te brengen, daarom maar domme stukjes als dit stukje van Alfred Blokhuizen typen.

1 Reactie
peterverkenst
peterverkenst27 jan. 2010 - 8:54

'boehoe doen'? Het is wel duidelijk van welke site met kleuterspeak je je ideeën haalt. Alsof er niet voortdurend wordt ingegaan op wat Wilders zegt, nu zelfs door de rechter. Probleem is alleen dat de applausmachine al die kritiek voortdurend probeert te overstemmen. Zoals je ook hier weer doet.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jan. 2010 - 8:54

Nou Alfred, je krijgt weer wat over je heen, hoor, van de van humor gespeende aanhang van rechts en Wilders. Da's altijd weer lachen. De reacties zijn vaak nog leuker dan het artikel. Kom op, voornamelijk mannen, doe nou eens echt je best. Het kan allemaal veel beter. Tot op heden vond ik het maar slappe hap. :D

2 Reacties
TheGreenMachine
TheGreenMachine27 jan. 2010 - 8:54

Grappig dat u mensen die kritiek d.m.v argumenten geven op het vergelijken van hete hangijzers uit de realiteit met een stripblaadje meteen schaart onder 'rechts' en 'Wildersaanhang'. Een beetje TE makkelijk, vind u niet?

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Toon je een goed leider, zet de eerste stap.

TheGreenMachine
TheGreenMachine27 jan. 2010 - 8:54

Ik maak ernstig bezwaar tegen een vergelijking van mijn Heilige Donald Duck met een stoffig religieus boek!

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Bravo! Want we weten met zijn allen dat Donald wél bestaat, in levenden lijve te aanschouwen is in Disneyworld Paris!

MarcelM2
MarcelM227 jan. 2010 - 8:54

Ik snap niet dat dit stukje (wat eigenlijk nog een te groot woord is voor deze natte scheet) door de redactie wordt uitgekozen om te worden geplaatst... Zo'n ongrappige poging tot humor heb ik nog nooit gezien, en de gevolgde logica raakt kant noch wal. Ik ben totaal geen fan van GW, noch zijn denkbeelden, maar deze poging tot beschadiging is werkelijk verbijsterend. Het enige dat GW ooit heeft gedaan, is zeggen dat als de Koran ontdaan zou worden van alle geweld er een boekje over zou blijven dat even dik zou zijn als de Donald Duck; that's it... Dhr. Blokhuizen bewijst zichzelf, Groen Links en eigenlijk de politiek als geheel een hele slechte dienst door zich op deze manier als een soort über-nitwit te profileren. En JOOP treft hier ook blaam door deze natte wind gewoon te plaatsen. Wat een blamage..! Mocht dit echt bedoeld zijn als "aanval" op GW zou ik tegen Geert willen zeggen: met zulke vijanden heb je geen vrienden meer nodig!

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine27 jan. 2010 - 8:54

Ik ben het volmondig met u eens. Tezamen met het eerdere goedpraten van terrorisme (want minder vliegpassagiers = goed voor milieu) maakt mijnheer Blokhuizen geen goede indruk voor zijn partij. En die indruk was bij mij al niet te best...

[verwijderd]
[verwijderd]27 jan. 2010 - 8:54

humor om te lachen vermoed ik? als dit het nivo is van de anti-wildersbrigade kan Geert alvast meubilair gaan uitzoeken voor het torentje bovenstaande "column" maakt pijnlijk duidelijk dat - dhr Blokhuizen geen flauw idee heeft waar de discussie over gaat - dhr Blokhuizen zijn pogingen tot humor beter kan bewaren voor zijn neefjes en nichtjes (aannemende dat die niet oude zijn dan 10)

1 Reactie
ReneeO
ReneeO27 jan. 2010 - 8:54

[...] kan Geert alvast meubilair gaan uitzoeken voor het torentje [...] :))) Eindelijk toch nog echte humor in dit draadje...

Yggdrasil
Yggdrasil27 jan. 2010 - 8:54

Als GW een echte man was dan las hij wel Franka. Trouwens om een gewelddadig equivalent van de Koran te vinden kun je gewoon ook de Bijbel gebruiken.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO27 jan. 2010 - 8:54

Precies, @Yggdrasill, dat wordt veel te weinig benadrukt. Sterker nog, het is algemeen bekend de Koran in veel opzichten is terug te voeren op joodse en christelijke tradities. Maar er zijn lieden die dat verband maar liever niet leggen. Een vergelijking tussen bijbel en koran is m.i. dan ook juister dan een vergelijking van de koran met Mein Kampf.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jan. 2010 - 8:54

De liefhebbers van de vrijheid van meningsuiting weren zich weer duchtig!

2 Reacties
MarcelM2
MarcelM227 jan. 2010 - 8:54

En U bent geen "liefhebber" van de vrijheid van meningsuiting? Nog andere vrijheden waar U graag van af wil? Aan Uw one-liners en kort-door-de-bocht psychologie van de koude grond te zien wilt U zelf anders heel graag Uw mening uiten... Of U bent ook "liefhebber" van vrijheid van meningsuiting en dan gaat het niet aan om andere mensen daarmee om te oren te slaan, of U bent er geen liefhebber van. In dat laatste geval dient U zich te onthouden van het ventileren van Uw eigen mening (of heeft U het alleenrecht daarop?) en vraag ik mij af wat voor een duistere ideologie U in dat geval aanhangt... Het is ook daarom dat ik TEGEN Geert Wilders ben. Hij is zogenaamd voor de vrijheid van meningsuiting, maar wil mensen die het niet met hem eens zijn die vrijheden afnemen. Of hij zet hen in de hoek met allerlei kul-argumenten. Dat neemt niet weg dat ik heel erg goed snap dat mensen hier zeggen / schrijven dat de natte wind van dhr. Blokhuizen hier niet thuis hoort, enkel om het feit dat het zo tenenkrommend slecht en NIET leuk geschreven is en de gevoerde redenering slaat als een tang op een varken. Een reactie is nog tot daaraantoe, maar een opinie-artikel mag toch wel iets meer zijn dan dit. Iedereen die dit stuk verschrikkelijk vindt wegzetten als "liefhebber" van de vrijheid van meningsuiting of suggeren dat deze mensen thuishoren in het Wilderskamp getuigt van erg weinig inzicht en empathie. En daar wind ik mij dan weer over op!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek27 jan. 2010 - 8:54

Ik kan me niet voorstellen Piet, dat er ook mensen zijn die tegen de vrijheid van meningsuiting zijn. Tenzij je dol bent op onderdrukken misschien...

zegmaarmark
zegmaarmark27 jan. 2010 - 8:54

Sorry hoor Alfred, maar echt een uitermate flauw en nietszeggend stukje. Iets van schoenmaker en een leest...

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje27 jan. 2010 - 8:54

Laat de man dan toch maar statenlid blijven .... op die schoenen is echt niet te lopen.