Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vera Bergkamp grijpt eindelijk in

  •  
30-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12129 keer bekeken
  •  
220930-1500pixels-Vera-Bergkamp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

Rechtse   Bal
Rechtse Bal1 okt. 2022 - 17:35

Ze doet -zichtbaar- haar best. Laat ze nu maar, zo belangrijk is de functie van vz 2e K nou ook weer niet. Zij schenkt de thee en de bankjes -voorzover aanwezig- drinkt deze gezellg op.

Gnome63
Gnome631 okt. 2022 - 13:46

Dit noemen we een politieke afrekening van rechts.

Zomaareenmening
Zomaareenmening30 sep. 2022 - 22:46

Ben jarenlang geabonneerd geweest op de NRC Over het algemeen genomen schrijven ze artikelen die goed onderbouwd zijn. Nu echter de NRC zich heeft laten verleiden om de beschuldigingen aan het adres van Arib naar buiten te brengen gaat mij een brug te ver. De dolksteek van Bergkamp is al erg genoeg maar dat de NRC hiervan uitgebreid kond doet is de dolk nog iets verder naar binnen te drukken. Ik voel mij daarom genoodzaakt mijn abonnement op de NRC per direct op te zeggen.

PVDB2
PVDB230 sep. 2022 - 18:23

Nu de kosten van leven duurder worden door inflatie en gasprijzen, die voor het overgrote deel door oorzaken komt van beslissingen uit het verleden of gebeurtenissen in het buitenland wat de afhankelijkheid van grondstoffen van met name buiten de EU (gas, olie etc.) aantoont, dan kan je daar beperkt wat aan doen. Dat dan de PVDA samen met GroenLinks (laatste al veel eerder) hier een aardig wapen/verkiezingspunt met het prijsplafond te hebben is natuurlijk als rechtse coalitie niet fijn. Met een dalende trend in de meest recente zetelpeiling (-33%) voor D66, net als voor de VVD, terwijl PVDA weer stijgt en zeker GL (+50%), weet je het nooit in het slangennest van de politiek. Dat Arib en Bergkamp volgens mij geen vriendinnen zijn acht ik waarschijnlijk. Maar om direct het proberen te temperen door iemand in een kwaad daglicht te stellen lijkt me sterk en wel wat vroeg. Het van vele kanten komen. Het hele voorval kan misbruikt door tegenstanders waar de echte slachtoffers in andere zaken er schade aan ondervinden. Men zal nu impopulaire maatregelen moeten nemen. VVD heeft zelf de markt geliberaliseerd. Wat je ok doet dat meer effect heeft zal niet zonder gevolgen blijven. Nationalisatie en de vrije markt moeten beteugelen en sturen door duurzaam aantrekkelijk te maken. Dat wil zeggen grootschalig subsidiëren. Mogelijk met een status van onder 50%. Dat kan het nog wel lijden. Door de inflatie wordt die schuld ook nog minder... en de inkomsten uit gas meer...

TwoTone
TwoTone30 sep. 2022 - 17:05

Huh, ik heb nog wat anonieme klachten over meneer Rutte, best wel veel klachten eigenlijk. Ik weet nog iemand die ook klachten heeft. Dus ik wil graag deze twee klachten indienen en dat er dan een onderzoek komt. Dat mag ook best gelekt worden overigens. Dus de vraag is waar ik de klachten in kan dienen zodat dat onderzoek er gaat komen. Of heeft niemand een actieve herinnering waar dat kan ?

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman30 sep. 2022 - 14:51

Wat een incapabel mens, kan die niet gaan voor een, positie elders?

1 Reactie
hartpine
hartpine30 sep. 2022 - 20:35

Welke positie had je in gedachten? *grapje*

HollandseKaas
HollandseKaas30 sep. 2022 - 14:19

Kan niet iedereen wat anonieme klachten sturen over iedereen. Lachen. Geeft het niveau van onze bestuurders wel goed weer.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout30 sep. 2022 - 13:29

On vera (Fr.)

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens1 okt. 2022 - 8:22

"On vera (Fr.)" 🙂 Arib! (Mar.)* *=Briljant!

Zandb
Zandb30 sep. 2022 - 13:20

Uitstekende cartoon, tenminste als Bergkamp dit 'nieuws' inderdaad lekte naar de NRC. Heeft de tekenaar daarvoor bewijs?

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens1 okt. 2022 - 10:37

@Zandb Onafhankelijk van onze (schurende) discussie hierboven Zand, wil ik wel mijn waardering (in het algemeen) uitspreken voor jouw permanente bevraging van de (voor-) oordelen die hier op deze site worden geuit, nog voordat alle feiten duidelijk op tafel liggen. Op zich heel nuttig. 👍

Eric Minnens
Eric Minnens1 okt. 2022 - 10:50

"hierboven" = elders op deze site (parallel lopend)

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 okt. 2022 - 1:04

Natuurlijk zijn er bewijs stukken. Of er genoeg zijn ligt aan de analyse of de autoriteit van de onderzoeker. Soms is dat na iemand een huis uitloopt nadat een slot gelost is genoeg. Soms is DNA testen nodig. Maar een tekenaar zit niet in een inquisietie. Dus om die redenen is je vraag en over wie je hem vraagt niet relevant.