Joop

Vera Bergkamp bezorgd over bedreigingen op Twitter, Elon Musk reageert met drol

  •  
31-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3051 keer bekeken
  •  
verabergkamp

Vera Bergkamp heeft Twitter gevraagd om actie te ondernemen tegen bedreigende en gewelddadige tweets richting Kamerleden. “Parlementariërs moeten hun taak kunnen uitvoeren zonder bloot te staan aan zulke gruwelijke bedreigingen online”, schrijft de Kamervoorzitter in een brief aan de afdeling Global Affairs van Twitter.

Het is twijfelachtig of Twitter de zorgen van Bergkamp serieus neemt. De NOS schrijft: “De NOS heeft Twitter per mail om een reactie gevraagd op de brief van Bergkamp. Daar kwam een automatisch antwoord op: een mail met alleen een emoji van een drol. Een standaard antwoord waar eigenaar Musk trots op is, zo liet hij in maart weten.

Enkele dagen geleden besloot Twitter al om zich niets meer aan te trekken van een Europese gedragscode voor sociale media en desinformatie. Eurocommissaris Thierry Breton waarschuwde toen al dat die opstelling vergaande gevolgen kan hebben voor het platform. Vanaf 25 augustus zijn grote tech-bedrijven in Europa verplicht om mee te werken aan de bestrijding van desinformatie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (64)

omaoeverloos
omaoeverloos1 jun. 2023 - 9:15

Tja, als je in een open riool gaat zwemmen, kom je stront tegen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers31 mei 2023 - 22:18

Als men zich afvraagt waar de ruimte voor bedreigingen van komt dan is het antwoord, omdat grootfirmas en magnaten op winst uitzijn, niet op sociale verantwoordelijkheid, en omdat regeringen dat steunen. Vroeger waren drukkerijen en kranten en tijdschriften en hun directeurs en editors verantwoordelijk, en werden ze verantwoordelijk gehouden. En als er elders een forum was was dat niet ineens overal, netzomin als wanneer er een brief verstuurt was. Dat kon op het niveau van landen en in de wereld van hardcopy. Je wist ook wie deelnemers waren en er waren prikkels omdat iemand anoniem bedriegen makkelijker is dan rot doen als je de buurman bent. Dat kan ook in de online wereld, reguleren en verantwoordelijke deelname, maar regeringen lopen kilometers en halve eeuwen achter. Mede omdat men het idee van regulering en landelijke souvereinitiet heeft opgegeven aan die grootfirmas en de vrije markt. Zo werd en word dat steeds erger. Liberalisme brengt prive winnaars en monopolies voort en breekt de sociale gemeenschap af zodat de meerderheid de verliezer is.

2 Reacties
Sofia Thales
Sofia Thales1 jun. 2023 - 10:43

@Paul Spijkers 1 jun. 2023 - 0:18 "Als men zich afvraagt waar de ruimte voor bedreigingen van komt dan is het antwoord..." * Er is geen en moet ook nooit ruimte zijn voor bedreigingen. Als men het niet met elkaar eens is, is er geen betere oplossing, dan erover van gedachten wisselen in de vorm van overleg en debatten, zoals wij dat nu ook doen. Het zijn de onverdraagzame en subversieve elementen, die de ruimte opeisen om tegenstanders te bedreigen, bij gebrek aan argumenten. Dit zijn tactieken, die toegepast worden door totalitaire regimes, zoals Iran, Afghanistan, Rusland, Wit-Rusland, N-Korea, Turkije, etc. In dit rijtje hoort Nederland niet thuis en dat moet men ook absoluut niet willen. Maar dat spreekt voor zich.

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 jun. 2023 - 8:25

Er is dezer dagen nu net ontzettend veel ruimte,. Ik legde al uit hoe. Dat is niet de schuld van elementen, die heb je altijd, maar in een sociaal bestel bestaan er een normale balans van plichten en rechten die ze kanaliseren, opheven uit die vieze troep die gebeurt onder neoliberalisme, of onschadelijk maken. Het is de schuld van degenen die dat sociaal bestel hebben afgebroken en mensen en mensen hebben gemaakt tot product of consument in een vrije markt. Een beetje afreageren op elementen is jezelf onderdeel maken in het resultaat van de verdeel en heers consequenttie van die verliberalisereing voor de prive monopolies. Je moet snappen hoe denken en gedrag en identiteit geconditioneert word in dit laat kapitalisme, zowel als dat er andere structurele systemen zijn geweest en weer mogenlijk zijn, en DAAR naar vechten. Je mag best vinden dat er geen ruimte is. Maar dat maakt geen bal uit als de realitiet duidelijk anders is gemaakt.

Willem D2
Willem D231 mei 2023 - 20:48

De leden van de TK nemen mevrouw Bergkamp niet eens serieus, kan je het Elon dan kwalijk nemen dat hij het ook niet doet. Ze zou het goede voorbeeld kunnen geven door bijvoorbeeld minister de Jonge aan te spreken op zijn reactie op de column van Marianne Zwagerman (even ongeacht wat je inhoudelijk er van vindt). Bij mij op het werk gaan we er altijd vanuit dat we eerst zelf het huis op orde moeten hebben, voordat wij er anderen op aanspreken.

Ewout Pool
Ewout Pool31 mei 2023 - 18:45

Verder luistert er ook vrijwel niemand naar mevrouw Bergkamp, dus waarom zou Twitter dit wel doen?

2 Reacties
LaBou
LaBou 31 mei 2023 - 21:22

Ze krijgt in ieder geval wel een zelfportret van Musk als reactie.

Top jop
Top jop1 jun. 2023 - 9:09

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Phantom3
Phantom331 mei 2023 - 18:11

Bergkamp kan zich beter richten op de omgangsvormen in de TK.

1 Reactie
Sofia Thales
Sofia Thales1 jun. 2023 - 11:00

@Phantom3, 31 mei 2023 - 20:11 "Bergkamp kan zich beter richten op de omgangsvormen in de TK." * Dan heeft zij ook met enig regelmaat ook gedaan - vooral - tegen de extreemrechtse en fascistische Kamerleden, die dreigden met tribunalen en andere politici uitmaakten, voor alles wat maar in hen opkwam. En nu zijn we waar we zijn.

Ivan61
Ivan6131 mei 2023 - 18:06

Gewoon niet gebruiken. Zo eenvoudig is dat. Twitter is een openbare dorpsplein en iedereen bepaalt mag kiezen om mee te bleren of deze onzin links laten liggen. Ik heb allang voor tweede gekozen en mis niks.

Backtobasics
Backtobasics31 mei 2023 - 17:21

Logisch dat ze zich zorgen maakt. De Democratie komt zeer onder druk te staan door dit soort bedreigingen. Wie wil er straks nog een bestuurlijke funktie uitoefenen, als jij of je familie bedreigd wordt door gestoorde individuen, die opgejut worden door anti democratische krachten.

stokkickhuysen
stokkickhuysen31 mei 2023 - 16:51

Musk reageert standaard met een drol. Want als het om de vrijheid van meningsuiting gaat, dan is het het beste om niemand respect te tonen?

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman31 mei 2023 - 16:33

Wie bepaalt wat desinformatie is, vaak is het "desinformatie" waar het ook later is gebleken waarheid te zijn, als de bewijzen maar boven tafel komen. Dankzij de ongewenste informatie op sociale media komen ook zaken aan het daglicht die de eigenaren niet altijd welgevallig zijn.

1 Reactie
Sofia Thales
Sofia Thales1 jun. 2023 - 11:40

@Doomsdayshaman, 31 mei 2023 - 18:33 "Wie bepaalt wat desinformatie is, vaak is het "desinformatie" waar het ook later is gebleken waarheid te zijn..." * De tegenstrijdigheid in jou reactie beaamt dit. "Informatie is pas een feit, als daar bewijzen tegenover staan. Zoals men in het strafrecht zegt: "Onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is!" Sommige wetenschappers en filosofen vinden de Bijbel, 'desinformatie', omdat de meeste beweringen niet berusten op 'waarheidsvinding'. Als de mensheid heeft afgesproken, dat, één en één, twee is, een bepaalde kleur blauw of rood is en bewezen is dat de aarde rond is, dan is dat 'feitelijke' informatie. Desinformatie is over het algemeen gebasseerd op, aannames, boude beweringen en veronderstellingen (complottheorieën) zonder enige vorm van onweerlegbaar bewijs. Levengevaarlijk!

Rutger Groot
Rutger Groot31 mei 2023 - 16:17

Leidt allemaal af van de interne problemen bij de Tweede Kamer. Mevrouw Bergkamp kan beter haar energie steken in het verbeteren van de interne organisatie, want dit is kansloos en alleen voor de buhne. De EU kan hier wel een punt van maken.....

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen31 mei 2023 - 19:55

OOK de EU moet er een punt van maken. De voorzitter van de kamer als verzender van dit bericht lijkt me op zijn plaats.

Break on through
Break on through31 mei 2023 - 14:46

Snap de bezorgdheid. Beste wat (Nederlandse) politici kunnen doen is nationale en Europeese wetgeving in het leven roepen waarmee je clubjes als Twitter, Facebook, Goooooooooooooooogle, Amazon, Telegram kunt blokken. Komen ze het Europeesche continent gewoon niet meer op. Tegelijk alternatieven in het leven (her)roepen. Hayves, Ilse dat soort clubjes. Al datgene wat persé als een kip zonder kop wil facebooken, telegrammen, twittereren etc moet dan daadwerkelijk fysiek emigreren naar de US of zo. Dan schoont het mooi op qua overbevolking, criminaliteit en extremisme. Laat de US social media troep fijn zijn eigen rotzooi op z'n eigen continent houden!

2 Reacties
dordtenaar2
dordtenaar21 jun. 2023 - 1:40

Je bedoelt wat China en dat soort landen doen, onwelgevallen berichten blokkeren?

Break on through
Break on through1 jun. 2023 - 13:42

Recht op vrijheid van meningsuiting is vanzelfsprekend een zeer groot goed. Maar dat neemt niet weg dat je dreigementen etc moet kunnen tegengaan en bestrijden. Iets wat Big Tech categorich weigert want daar verdienen ze niks aan. Sterker nog, dat kost ze geld..... Gewoon Big Tech voor de keuze zetten. Of handhaven of oprotten....

Sofia Thales
Sofia Thales31 mei 2023 - 14:45

Iedere fascist die ademt, liegt! Vera Bergkamp heeft het over bedreigingen in het algemeen. En het profiel van bedreigers is vaak af te lezen aan de wijze, waarop zij dit soort maatschappij-ontwrichtende handelingen simplificeren zonder enige vorm van empathie. Meestal anoniem achter hun toetsenborden, hele gezinnen kapot bedreigen. Heldhaftig hoor! Neem nog een drol!

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers31 mei 2023 - 22:26

Waren Duitsers allen fascist ten tijde van Hitler? Of deden ze over het algemeen maar wat de mogenlijkheden waarschijnlijk maakten omdat je binnen elk regiem als het kan wel moet doorgaan met leven? Ik ga wappies niet de schuld geven van de onvermijdelijke consequenties die voortkomen uit de grondwet en regering van het imperium twitter. Wel de regeringen die het laten.

TanteJuut
TanteJuut31 mei 2023 - 14:32

In plaats van platformen vragen om bedreigingen te filteren kun je beter je eigen digitale recherche gaan verbeteren. Deze reactie was te voorspellen. De 'anonieme' geest is namelijk al uit fles en je kunt een uitbater niet verantwoordelijk maken voor het gedrag van zijn gasten.

1 Reactie
Sofia Thales
Sofia Thales1 jun. 2023 - 11:51

@TanteJuut, 31 mei 2023 - 16:32 "...je kunt een uitbater niet verantwoordelijk maken voor het gedrag van zijn gasten." * TanteJuut, Wel, als de uitbater toestaat dat afgesproken leef en/of gedragsregels niet nageleefd worden. Sommige regels hoeft men ook niet af te spreken, omdat men in een beschaafde samenleving mag verwachten, dat ze vanzelfsprekend zijn.

Jonathan2
Jonathan231 mei 2023 - 12:48

Goh, wie had dat nu toch kunnen denken, dat wanneer je extreemrechts gaat legitimeren en een vrijplaats geeft, er dan meer bedreigingen komen. Extreemrechts was altijd toch zo'n vredelievende stroming.

3 Reacties
Adaestuo
Adaestuo31 mei 2023 - 14:33

@Jonathan2 31 mei. 2023 - 14:48 Ik heb me door Willem Engel, de oppergoeroe van alle corona ontkenners, laten vertellen dat extreem rechts tegenwoordig staat voor naastenliefde... En eerlijk is eerlijk, Een intellectuele geweldenaar als Willem Engel kan er nimmer naast zitten... Hij heeft dat over extreem rechts en naastenliefde echt gezegd, een jaar of twee geleden. Not kidding.

Liverpool123
Liverpool12331 mei 2023 - 17:02

Rode Brigades , Rote Armee Fraktion , Antifa zijn voor vredelievende stromingen ? Zoal links als rechts hebben minder frisse stromingen.

oproerkraaier
oproerkraaier1 jun. 2023 - 16:41

Liverpool, antifa is een prima club!

Farmer3.0
Farmer3.031 mei 2023 - 11:41

Als kamerleden stoppen met Twitter houden de bedreigingen op een gegeven moment ook wel op.

11 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk31 mei 2023 - 12:13

Dat gaat helaas niet gebeuren. Ze zijn te veel verslaafd aan het speeltje om in de aandacht te blijven.

Jonathan2
Jonathan231 mei 2023 - 12:50

Klinkt als de logica van een bedreiger, die de verantwoordelijkheid bij het slachtoffer neerlegt.

oproerkraaier
oproerkraaier31 mei 2023 - 14:16

IHAG: voor de zoveelste keer, stop eens met projecteren van je eigen slechte inborst op iedereen.

Sofia Thales
Sofia Thales31 mei 2023 - 15:08

@Farmer3.0, 31 mei 2023 - 13:41 "Als kamerleden stoppen met Twitter houden de bedreigingen op een gegeven moment ook wel op." * Als bepaalde politieagenten zouden stoppen met racistische WhatsApp-groepen, kunnen ze zich meer focussen op wetshandhaving in de vorm bedreigers fanatieker opsporen en proberen te voorkomen dat zware criminelen, heel Rotterdam en omstreken verder opblazen. Er wordt vaak geklaagd over werkdruk, maar zijn wel in staat honderden manschappen in te zetten om vreedzame demonstranten, de hele dag een koude douche te bezorgen en af te voeren. Het is maar net, waar je je prioriteiten legt.

stokkickhuysen
stokkickhuysen31 mei 2023 - 16:41

Weer zo'n cancellation geluid van guurrechts.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk1 jun. 2023 - 7:19

"voor de zoveelste keer, stop eens met projecteren van je eigen slechte inborst op iedereen. " En weer een poging om de discussie af te leiden. Ik zie het niet zo snel gebeuren dat politici stoppen met Twitter omdat ze dat gebruiken als middel om in de aandacht te blijven.

oproerkraaier
oproerkraaier1 jun. 2023 - 9:31

IHAG: jouw discussiebijdrages zijn van het niveau, de aarde is plat en bewijs maar dat dat niet zo is.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk1 jun. 2023 - 11:29

" jouw discussiebijdrages zijn van het niveau, de aarde is plat en bewijs maar dat dat niet zo is." Weer een reactie om de discussie af te leiden. De aarde is trouwens een ronde planeet. Ik heb nooit anders beweerd. Dus geen idee waarom dat hier ter stal wordt gehaald, behalve als afleiding om geen inhoudelijke reactie te hoeven geven.

oproerkraaier
oproerkraaier1 jun. 2023 - 16:33

IHAG: ik ben geen discussie met je aan het voeren, ik kijk wel uit. https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet) Ik duidt slechts je bijdrages.

oproerkraaier
oproerkraaier1 jun. 2023 - 16:34

"De aarde is trouwens een ronde planeet. Ik heb nooit anders beweerd." dat impliceer ik helemaal niet. Je kunt klaarblijkelijk ook niet begrijpen wat mensen schrijven.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk1 jun. 2023 - 20:18

En weer een pogingbom de discussie af te leiden om niet inhoudelijk te hoeven reageren. Ik lees ook nergens een onderbouwde duiding, wel een hoop zogenoemde verwijten. Het onderwerp ging overigens over Twitter. Nu zit ik daar zelf niet op omdat ik geen belangstelling heb om politicibof journslisten te volgen. Daarvoor zijn andere kanalen xoals actualiteitenprogramma's toereikend. Mijn reactie was dus dat veelnpolitici te gewend zijn geraakt aan het continue zenden op Twitter om zich te profileren.

Poeh, poeh
Poeh, poeh31 mei 2023 - 11:23

Lastig wordt het om wat je moet verstaan onder bedreiging. Is dat alleen oproepen tot fysiek geweld? Wat je op Twitter nog meer als bedreiging zou kunnen aanmerken zijn verwensingen, afkeer van meningen, kwalificeren van mensen. Betekent dat dan dat Kamerleden zelf ook na moeten denken hoe zij gebruikmaken van Twitter? Waar leg je de grens, en wie bepaalt die, ook voor wat ze daar zelf schrijven? Leg dus de beperkingen niet alleen op voor diegenen die richting Kamerleden onwelgevallig reageren, maar sanctioneer ook Kamerleden als hun uitingen over de schreef gaan. Echter, het grootste probleem is, wie maak je er verantwoordelijk voor? Iedere keuze daarbij zal discussie oproepen. Wat overblijft is zelfreinigend vermogen. Een utopie helaas.

4 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk31 mei 2023 - 12:14

Er bestaat toch al wetgeving die duidelijk stelt wat wel en niet strafbaar is?

Poeh, poeh
Poeh, poeh31 mei 2023 - 16:44

@IkHebAlt... Smaad en fysiek geweld lijkt me duidelijk, maar social media drek lijkt me ander verhaal. En, wie handhaaft daar de wet?

stokkickhuysen
stokkickhuysen31 mei 2023 - 16:45

Onwelgevallig reageren en bedreigen is iets anders? Laten we randgevalletjes bespreken aan de hand van concrete voorbeelden, niet op basis van abstracte omschrijvingen. Maar het gros zal geen randgevalletje zijn denk ik.

Poeh, poeh
Poeh, poeh1 jun. 2023 - 10:26

@stockk... Juist het probleem als je hierbij concrete gevallen noemt. Objectiviteit en subjectiviteit zijn dan moeilijk uit elkaar te houden.

Joop  den Uil
Joop den Uil31 mei 2023 - 11:17

Wat een arrogantie te denken dat grootkapitaal aangepakt kan worden .... bewijst weer eens dat onze politici toch echt van de werkelijkheid zijn losgeslagen. Maar verbaast mij dat ? NL als centrum van de opgeheven vinger ...

Grozny
Grozny31 mei 2023 - 10:12

Bedreigingen zijn fout en moeten veroordeeld worden. Maar wat verwacht Bergkamp specifiek dat Twitter hier aan doet? Zoals ze zelf aangeeft zijn sommige bedreigingen al illegaal. Laat onze politie deze oplossen. Voor veel zaken bestaan absolute waarheden niet. Als joop iets publiceert maakt deze ook keuzes wat ze wel en niet vermelden (framing). Vaak alleen al de titels van artikelen kloppen feitelijk niet. Deze worden aantrekkelijker gemaakt om meer kliks te krijgen en discussie te promoten. Moet deze hele site als desinformatie worden gelabeled. (zelfde met geenstijl ect..).

4 Reacties
Volrin
Volrin31 mei 2023 - 11:28

"Maar wat verwacht Bergkamp specifiek dat Twitter hier aan doet?" Dat ze zich aan de NLse wet houden.

Grozny
Grozny31 mei 2023 - 11:39

Ze verwacht een heleboel meer "You have a responsibility to create a safe space for free expression and to ensure that on twitter, people have safe, inclusive and authentic conversations." Ik heb geen idee wat dat nu allemaal betekent. Het klinkt leuk, maar wat betekent dit praktisch? De echte bedreigingen zijn voor de politie. Als ze bij die zaken een probleem heeft moet ze dus aangiften doen. En dan moeten waar de wet overtreden is hard optreden.

Adaestuo
Adaestuo31 mei 2023 - 11:43

@Grozny 31 mei. 2023 - 12:12 Dat is nogal een omslachtige zwetsverhaal om te verhullen dat je het niet wil of kan begrijpen. Klik-scores gericht zijn is echt heel wat anders dan een leuke vrijhaven bieden voor mensen die haatcampagnes willen voeren en dreigementen uiten. Of jij dat dan nu wel begrijpt betwijfel ik, maar laten we je toch nog maar weer eens een zoveelste kans geven...

Grozny
Grozny31 mei 2023 - 20:36

Adaestuo. Absoluut, maar het artikel heeft het over zowel bedreigingen als misinformatie. Zo complex is het ook weer niet.

Robbin_T
Robbin_T31 mei 2023 - 10:03

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk zijn de democraten (en daarmee ook veel Europese politici die zich graag aan hen spiegelen) hun speeltje kwijt waarop ze door middel van een mail en/of overlegroepje konden bepalen wat wel en niet te lezen was. Heeft niet zoveel te maken met het bestrijden van desinformatie als wel in het doorsluizen van je eigen infromatie.

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier31 mei 2023 - 11:02

echt een parallele wereld waar jij in leeft.

Volrin
Volrin31 mei 2023 - 11:28

"Sinds de overname van Twitter door Elon Musk zijn de democraten (en daarmee ook veel Europese politici die zich graag aan hen spiegelen) hun speeltje kwijt waarop ze door middel van een mail en/of overlegroepje konden bepalen wat wel en niet te lezen was. " Wat een fantastische onzin.

JasDon
JasDon31 mei 2023 - 11:36

Onzin, er is gebleken dat de Republikeinen evengoed verzoeken indienden en gehonoreerd kregen. Robbin herhaalt even een alt right onzin onderwerpje.

Jonathan2
Jonathan231 mei 2023 - 12:33

Als je ook eens wat andere bronnen toe je zou nemen dan extreemrechtse rioolsites, zou je waarschijnlijk allang verlost zijn van deze onzin.

Kalle Post
Kalle Post31 mei 2023 - 9:55

Na vele decennia dat rechtse politici en diverse bestuurders ernstig bedreigd werden inclusief daadwerkelijke geweldpleging als resultaat is de recente ophef in kringen die dat altijd nuanceerden en bagatelliseerden ook best wel gratuit natuurlijk. Als het dan vanaf nu serieus wordt genomen dan algemeen.

11 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk31 mei 2023 - 10:08

Ik verbaas me er ook over waarom de kamervoorzitter nu pas met deze brief komt. Twitter bestaat immers al een tijdje en wat daar voor bedreigingen rondgaan is ook geen recente ontwikkeling. Er bekruipt me toch iets van opportunisme over het gekozen moment.

Satya
Satya31 mei 2023 - 10:29

Maak racisme maar weer normaal lego.

oproerkraaier
oproerkraaier31 mei 2023 - 11:04

ihag: wat jouw bekruipt is totaal onbelangrijk, aangezien je er zo goed als altijd naast zit.

Liverpool123
Liverpool12331 mei 2023 - 11:14

@Satya , waarom altijd de racisme kaart trekken ? Links , rechts heeft geen kleur.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk31 mei 2023 - 12:19

"ihag: wat jouw bekruipt is totaal onbelangrijk" Als je het zo onbelangrijk vindt, waarom reageer je dan? Ik vind het moment waarom de brief nu verstuurd wordt opzienbaarlijk omdat het fenomeen niet nieuw is en recent daar geen verandering in gekomen is zoals ook staat in de oorspronkelijke reactie. Voor de rest is het weer het gebruikelijke typering (spelen op de persoon) om de discussie af te leiden. Zo jammer, want er is zo veel meer inhoudelijks te delen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers31 mei 2023 - 22:32

Het zou moeten gaat over wetgeving en de uitvoering daarvan. Wetgeving is algemeen. Maar regeringen vertikken te regeren, want ze willen zgn een 'vrije markt'. Europese gedragscodes zijn maar aanbeveling. En een brief aan de regering van twitter land is maar bedelen bij een koning.

oproerkraaier
oproerkraaier1 jun. 2023 - 9:46

IHAG: zodra jij inhoudelijk wordt, ik eet mijn hoed op.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk1 jun. 2023 - 11:33

"zodra jij inhoudelijk wordt, ik eet mijn hoed op." En wederom een opmerking om de discussie af te leiden. Zo jammer. En wat wetgeving betreft. Er bestaat al reeds strafrecht dat duidelijk aangeeft wat wel en niet toegestaan is. Dus als een kamervoorzitter zich zorgen maakt over bedreigingen dan moet zij bij het openbaar ministerie zijn waarom zij daar geen actie op ondernemen.

Sofia Thales
Sofia Thales1 jun. 2023 - 12:10

@Liverpool123, 31 mei 2023 - 13:14 "Satya, waarom altijd de racisme kaart trekken ? Links, rechts heeft geen kleur." - Dat hangt er vanaf of je dit 'letter' of 'figuurlijk' neemt. De - vooral politieke - kleur is wat deze begrippen juist bevestigd. Geïnstitutionaliseerd racisme is een instituut, dat voornamelijk bestaat uit '(extreem) rechtse' bouwstenen.

oproerkraaier
oproerkraaier1 jun. 2023 - 20:35

IHAG, Hoe kom jij op het belachelijke idee dat ik in discussie ben met jou? Wat zou ik daar aan kunnen hebben? Je gezwatel is totaal laag bij de gronds en onoprecht.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk2 jun. 2023 - 6:59

"Hoe kom jij op het belachelijke idee dat ik in discussie ben met jou?" Je reageert op mijn reacties dus ga jij in discussie met mij. Verder zie ik weer een hoop niet onderbouwde verwijten die niets met het onderwerp van doen hebben. Het onderwerp was immers dat de Kamervoorzitter een brief naar Twitter stuurt en ik vraag mij af waarom dat (pas) nu is, omdat de punten die zij stelt niet nieuw zijn. Die speelde namelijk al lang voordat Musk in beeld kwam bij Twitter.