Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ventilatie klaslokalen

  •  
29-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ventilatieklaslokalen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Willem Heerema
Willem Heerema30 aug. 2020 - 9:39

Helaas zijn in moderne gebouwen en ook in moderne treinstellen geen ramen meer te openen en is men afhankelijk van de energie-slurpende klimaatbeheersing.

Ryan2
Ryan229 aug. 2020 - 13:23

Hèhè.. Ventilatie is een probleem in moderne gebouwen. Het ontbreekt meestal aan goede filters in de installatie. Centrale verwarming is meestal ook zo ingesteld, dat de ramen niet open mogen! Je hebt dan al vlug te veel CO2 in de lucht. Koolzuurgas. dat is wat mensen uitademen. Te veel is niet goed. Daarom heb je frisse lucht nodig. Wat hier iemand vraagt over kolendamp is niet aan de orde. CO is dat. Daar is hier geen sprake van. Misschien niet zo'n slecht idee om de speelplaats te overdekken, en daar les te gaan geven.

Jaap88
Jaap8829 aug. 2020 - 9:57

De ramen zouden altijd open moeten staan, of in ieder geval zou er tijdens de pauzes geventileerd moeten worden. Niet alleen tegen virussen, maar ook het veel te hoge CO2 gehalte. Leerlingen raken vaak vermoeid, krijgen hoofdpijn of kunnen zich niet concentreren als er teveel CO2 in de lucht is. Op de meeste scholen is het CO2 gehalte veel te hoog. Het is daarom een beter idee om leerlingen inderdaad een warme trui te laten aantrekken. Daarbij kan de kachel natuurlijk wel aan, zodat leerlingen niet te hoeven koukleumen.

2 Reacties
jantje
jantje29 aug. 2020 - 10:26

Dat heet toch ook wel koolmonoxide ? Dat is veel mensen in oudere caravans ook al eens fataal gewonden omdat men alles afgesloten had en er een oude kacheltje bij aan had.

Willem Heerema
Willem Heerema30 aug. 2020 - 9:38

Jannie: er is verschil tussen koolMONOxide (CO) en koolDIoxide (CO2). De koolmonoxide is de gevaarlijke sluipmoordenaar en ontstaat bij onvolledige verbranding. Waar het hier om gaat is dat we altijd goed moeten ventileren (verversen) om de hoeveelheid kooldioxide niet te hoog te laten oplopen.