Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veiligheidsdienst: vrouwenhaters vormen een toenemend gevaar

  •  
16-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1995 keer bekeken
  •  
yoga

De Amerikaanse Secret Service waarschuwt in een nieuw rapport voor het toegenomen gevaar van zogeheten incels, mannen die geen seks hebben en om die reden een hekel hebben aan vrouwen.

De veiligheidsdienst besteedt aandacht aan enkele geruchtmakende moordpartijen die werden ingegeven door vrouwenhaat. Zo schoot de 22-jarige Elliot Rodger in 2014 zes mensen dood, omdat hij geen vriendin kon vinden. Bij de aanval raakten ook nog 14 mensen gewond.

De 40-jarige Scott Paul Beierle vermoordde in 2018 twee vrouwen bij een yogaklas. Voorafgaande aan de moordpartij schreef hij in een brief: “Als ik geen fatsoenlijke vrouw kan vinden om mee samen te leven, zal ik veel onfatsoenlijke vrouwen vinden om mee te sterven.”

In 2020 schoot de 72-jarige vrouwenhater Roy Den Hollander de zoon van de federale rechter Esther Salas dood. Den Hollander had diverse rechtszaken aangespannen om ‘mannenrechten’ te behartigen. Een van die zaken, over de invoering van de dienstplicht voor vrouwen, werd behandeld door Salas.

Volgens de Secret Service vertonen mannen die zich te buiten gaan aan misogyn geweld, vaak al zorgwekkend gedrag voor ze tot een aanval overgaan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.