Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vegetarisch restaurant weigert 5 pond-biljet vanwege dierlijk vet

  •  
03-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-12-03 om 17.34.29
Het vegetarische restaurant Cambridge Rainbow in Groot-Brittannië weigert de nieuwe bankbiljetten van 5 pond te accepteren. Reden hiervoor is dat de biljetten dierlijke vetten bevatten. Het is niet de eerste organisatie of instantie die de biljetten liever niet heeft. Ook een Britse hindoetempel vroeg eerder al aan de bezoekers om geen biljetten van 5 pond te doneren.
Sinds 5 september is het nieuwe briefje in de omloop, dat onverwoestbaar zou zijn, maar de kritiek op het briefje ontstond recentelijk, omdat er dierlijke resten in het biljet verwerkt zijn.
Voorzitter Vibhooti Achary van de tempel in Leicester:
“Dieren pijn doen is tegen ons geloof. We kunnen de biljetten om praktische redenen echter niet volledig weigeren. Wel gaan we bordjes ophangen om ons standpunt duidelijk te maken aan bezoekers.”
Sharon Meijland van Cambridge Rainbow:
“De meeste mensen die enkel een nieuw biljet van 5 pond op zak hebben, betalen bij ons met de kaart. Sinds we de posters hebben opgehangen zijn er nog geen klachten gekomen.”
Online-petitie Inmiddels hebben meer dan 125.000 mensen een online-petitie geteked waarin de Britse overheid oproepen om het bankbiljet vrij te maken van dierlijke producten, in naam van veganisten, vegetariërs en religieuze gemeenschappen.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.