Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vegan oliebollen blijken lekkerder dan normale: ‘Jullie nemen me in de maling’

  •  
01-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8897 keer bekeken
  •  

Een Amsterdamse bakker verkocht dit jaar voor het eerst veganistische oliebollen. Zonder boter, melk en eieren, maar met kaneel, citroen en havermelk. De meeste inwoners van de hoofdstad reageren aanvankelijk sceptisch. Dat kan toch niets zijn?

Stadszender AT5 neemt de proef op de som en laat voorbijgangers twee oliebollen proeven: een normale en een vegan bol. Een van de proefpersonen moet er al na een hapje van walgen. “Ik ga dit niet verder opeten.” Het blijkt dat hij de normale oliebol eet. “Jullie nemen mij in de maling!”

Hij blijkt bepaald niet de enige die de voorkeur geeft aan de veganistische variant. Voor de bekende Amsterdamse schrijver Auke Kok blijkt het eten van een vegan oliebol zelfs een ‘life changer’. “Dan zijn dus voor die andere oliebollen helemaal ten onrechte dieren slecht behandeld in kooien. En daar werk ik dus aan mee.” Vanaf nu eet Kok alleen nog maar vegan oliebollen. “Nooit meer normale oliebollen voor mij."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.