Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veel koffiedrinkers maar weinig echte boeren bij protest op de Dam

  •  
24-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3043 keer bekeken
  •  
image1
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout24 jul. 2022 - 10:09

Het was gewoon weer een ordinaire wappiewokkiedemo. Het AD meldde: `Naast de stikstofplannen keren de betogers zich onder meer tegen de media, hoge brandstofprijzen en coronavaccinaties en hebben ze kritiek op de toeslagenaffaire en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.' Daar hebben `Samen voor Nederland' en `Nederland in Verzet' wat trekkerdreigboeren en zg. `truckers' met toetervrachtwagens voor opgetrommeld, plus blokkeerfriezen die ook nog Zwarte Piet terug eisen. Benevens dàt nog lieden die Trump terug willen aan het vlagvertoon te zien. Het spektakel ontbeerde nog de motorclubs en 4x4 achtcylinder pickups, maar die houden ze vast en zeker in petto voor de volgende show. Kortom een mobilisatie van rabiaatrechts, met Engel- en Baudetepigonen, dat tegen de media is, maar ongehoord slachtofferig huiliehuilie gaat doen als van hun optocht niet of nauwelijks in het NOS journaal gewag wordt gemaakt. Overigens is het verzetsvolk dus óók tegen de hóge brandstofprijzen, maar is wèl al weken met protesttractoren en zware trucks, geflankeerd door gesticulerende vendelzwaaiers, nationaal aan het rondparaderen, om per voertuig één liter op één halve kilometer aan benzine op te slurpen. Om zelf als toeschouwer óók eens een complot gestalte te geven: daar móet wel een machtige géldschieter achter zitten!

1 Reactie
Janheer
Janheer25 jul. 2022 - 8:04

Jammer dat je het als een wappie demo ziet. Ik zie het als mensen die het niet eens zijn met het beleid wat gevoerd word.waarbij meerdere frustraties van dit kabinet tot uiting komen. In mijn omgeving (gewoon standaard dorp) merk ik heel sterk dat ze de manier van aanpak op stikstof schandalig vinden.en nee ze rijden niet allemaal met een vlag of zakdoek net als mij.maar vertrouwen en geloof dat alles eerlijk en waar is.dat is er totaal niet.