Joop

Veel illegale behandelingen met fillers

  •  
14-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170216-F-RA202-011
Het is niet moeilijk voor een minderjarige om zonder medische noodzaak een litteken weg te laten werken met fillers. Ook vollere lippen kunnen overal worden gemaakt, blijkt uit onderzoek van de NOS. Over schoonheid valt misschien niet te twisten, maar over de wettelijkheid van zo’n ingreep wel: het is verboden. Sterker: een deel van de door NOS-redacteuren gebelde schoonheidssalons, nagelsalons en kapperszaken beschikte niet over de vereiste papieren.
Bij een op de drie kon een redacteur, die zich als 17-jarige voordeed, zelfs meteen langskomen. Bij de honderd bedrijven waarmee contact werd gelegd, zaten ook vier klinieken waar vooral artsen werkten. Ook hier was het geen enkele probleem om als minderjarige een afspraak te maken voor een behandeling met lipfillers, om zo vollere lippen te krijgen.
Het toezicht op de branche is slecht, stelt de NOS. Dat is zorgelijk, omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van fillers. Vorig jaar alleen al waren er 150.000 mensen die een behandeling hebben ondergaan. Onder die groep bevinden zich steeds meer jongeren. In het Erasmus Medisch Centrum vindt inmiddels een speciaal complicatiespreekuur plaats.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 mrt. 2019 - 9:35

Zoals gewoonlijk geen controle in Nederland. Het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Bernie2
Bernie215 mrt. 2019 - 8:40

Het gaat om medische ingrepen die door BIG-geregistreerde medici uitgevoerd moeten worden. Kwakzalvers die zich met dit soort verminkingen bezighouden doen dat dus illegaal en moeten hard aangepakt worden. Met hoge boetes en waarschijnlijk ook celstraffen. Verder beklaag ik iedereen die zijn (v/m) gezicht wil laten oppompen/verminken met een of ander plaksel, ongeacht uitgevoerd door echte medici danwel kwakzalvers. Dan zit er toch wel een steekje bij je los. En wat dat steekje betreft: daar hebben we ook weer echte (para)medici voor.