Joop

Veel fraude met de zorgbonus door zorgondernemers

  •  
28-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
image2

Meer over:

cartoon, zorgbonus, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

Rakker3
Rakker329 dec. 2021 - 9:21

''Veel fraude met de zorgbonus door zorgondernemers'' Dat er in de zorg gefraudeerd wordt weten we al jaren. Frauderen met zorgbonus kan er ook nog wel bij. https://www.nu.nl/dvn/4061142/overleeft-van-rijn-zesde-pgb-debat.html Na het PGB zorgfraude debacle dacht de politieke elite dat het wel beter zo zijn weg te kijken van fraude. Dus duurt de ellende voort. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2323639-vijf-minuten-werk-tienduizenden-euro-s-rijker-zo-simpel-is-zorgfraude En niet alleen in de zorg. Het blijft graaien in de subsidiepotten die populisten ruimschoots ter beschikking stellen. ''Zorgaanbieders die torenhoge winsten maken en daarnaast actief zijn als horecaondernemer of autohandelaar?'' https://www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/5262080/dubieuze-zorgbedrijven-fraude-ondermijning-witwassen

Fleurig
Fleurig28 dec. 2021 - 22:27

Naast zorgondernemers, waarvan steeds weer blijkt dat financieel gewin veelal het primaire doel is, blijken ook zorgverzekeraars weinig op te hebben met een goede zorg uitvoering. Onzinnige administratieve verplichtingen vreten tijd ten koste van zorg. Dit is gebaseerd op wantrouwen jegens uitvoerende zorgmedewerkers. Verzekeraars hebben een gigantische overhead gecreëerd die financieel gezien op iedere handeling in de uitvoering van de zorg drukt. Managers, die steeds iets nieuws moeten bedenken frustreren gigantisch. Dat is de hoofdoorzaak dat de zorg leegloopt.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland28 dec. 2021 - 16:49

De privatisering van de zorg is ronduit een misdaad geweest . Het kost mensenlevens . En de ellende gaat maar door.

1 Reactie
adriek
adriek28 dec. 2021 - 21:52

En Rutte blijft de grootste, dus we vinden het allemaal (nou ja, een flink deel van Nederland) geweldig.

Bert de Vries
Bert de Vries28 dec. 2021 - 15:28

Volgens Hugo de Jonge gaat er bij dit soort operaties altijd wel iets fout.Hij is Waarschijnlijk koesteren de verantwoordelijken voor de toeslagenaffaire dezelfde opvatting. Het lijkt op de al jaren bestaande onwil om de gigantische fraude door particuliere zorgverleners aan te pakken. Zou hier sprake zijn van liberale onwil waar het gaat om mensen 'die bereid zijn om de 'handen uit de mouwen te steken'?

Cruise
Cruise28 dec. 2021 - 13:08

In dit geval treft het ministerie nu eens geen blaam nu deze de Tweede Kamer vooraf hadden gewaarschuwd dat een eenvoudige laagdrempelige aanvraag ( met controle achteraf middels steekproeven) weliswaar voor een snelle uitvoering zorgt maar fraude in de hand zou werken. Een meerderheid van de Tweede Kamer legde deze waarschuwing echter naast zich neer en wilde perse voor de snelle uitvoering gaan nu daardoor de bonus in 2020 nog op de rekening van de werknemers zou staan. Nu natuurlijk als Tweede Kamer moord en brand schreeuwen nu de regeling dus waarschijnlijk veelvuldig is misbruikt maar dat komt natuurlijk niet sterk en geloofwaardig over !

JasDon
JasDon28 dec. 2021 - 12:08

Je weet dat er malafide zorgbedrijven zijn. Vervolgens gedragen ze zich aantoonbaar malafide en worden ze nog steeds niet aangepakt? Zit de toeslagaffaire nog dwars? Die mensen moeten gewoon vervolgd worden en een beroepsverbod krijgen, ook als ze het via zetbaasjes proberen te spelen.

2 Reacties
adriek
adriek28 dec. 2021 - 21:54

Je ziet het helemaal verkeerd. Geld 'verdienen' zonder er echt voor te werken is het hoogst haalbare binnen het kapitalisme. Zolang alles maar binnen de wet of onzichtbaar gebeurt kraait er geen haan naar. De BTW kan best nog een procentje hoger.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 dec. 2021 - 8:28

Bonafide is er ook sprake van roof en plundering - het systeem is er om geld van de gemeenschap aan rijke aandeelhouders te geven

Max Tomas
Max Tomas28 dec. 2021 - 11:51

Bij de greep in de kas wanneer de gelegenheid zich voordoet is niets menselijks vreemd. Ook niet speciaal iets wat eerder te verwachten is van iemand als de stereotype afgebeelde hoge manager/directeur maar te verwachten bij mensen van hoog tot laag. Het was uit dat gegeven, en weer een enorme bevestiging daarvan, dat in een poging degenen die zich er schuldig aan maken corrigerend aan te pakken ook het debacle van de Toeslagenaffaire ontstond. Dat er vele onschuldigen op schandalige wijze aangepakt en bestraft werden veroorzaakte al even onterecht er wel degelijk een niet te tolereren grote groep ernstig misbruik maakte van regelingen. Pieter Omtzigt heeft ondanks zijn prijzenswaardige strijd tegen het onrecht van deze aanpak met een daarvoor verantwoordelijke overheid ook steeds volgehouden dat een rechtzetten wat hem betreft zeker niet mocht inhouden dat de vele misbruikers van regelingen niet nog steeds stevig aangepakt moesten worden. Nu iedereen, inclusief die misbruikers van regelingen, €30 000,- toegewezen krijgt is er een nieuwe niet te tolereren overtreffende trap toegevoegd aan deze zaak.

vdbemt
vdbemt28 dec. 2021 - 11:02

Zo goed voor de zorg, die marktwerking. En de mogelijkheid die het biedt jezelf even wat meer toe te eigenen. Dat maakt de zorg onnodig duur. Dus veranderen we niet het systeem. Maar gaan we gewoon 5 miljard minder uitgeven. Ten koste van o.a. de praktijkbegeleiding van de huisartsen. Deze inhalerige zorgdirecteuren kunnen dan gewoon doorgaan. Dat heet liberaal je kansen pakken.

2 Reacties
OlavM
OlavM28 dec. 2021 - 16:20

Die smerige VVD-ideologie -waarvan Rutte een "ideaaltypisch" exponent is- besmet de samenleving inderdaad steeds verder.

Middenman
Middenman28 dec. 2021 - 23:04

Het is helemaal geen marktwerking. Deze zorgondernemers zouden in een echte markt niet overleven. Het is pseudomarktwerking waar slimme profiteurs geld kunnen verdienen. Meteen mee stoppen.

jantje
jantje28 dec. 2021 - 10:31

Het is bij de reuten als deze lui vrijuit zouden gaan. De belastingdienst heeft ons vorig jaar een maand teveel aan "ondersteuning" op de rekening gestort. Ondersteuning die nota bene eerst van de inkomen van mijn man afgetrokken was. En nu moeten wij die ene extra maand terug storten Met rente er bij. Onder dreiging van boete in de vorm van nog meer geld boete. Hoe gaat deze kabinet aan ons uitleggen dat ze die rovers niet aan kunnen pakken?

4 Reacties
LaBou
LaBou 28 dec. 2021 - 11:25

Het kabinet gaat je met droge ogen uitleggen dat, al zouden ze het willen, ze deze mensen niet kúnnen aanpakken. En dat zal ook hier door sommigen verdedigd worden.

jantje
jantje28 dec. 2021 - 15:47

@LaBou, mijn chef zei vroeger altijd: "Kan niet ligt op het kerkhof. "... Waarom zouden ze die fraudeurs niet aan kunnen pakken? Ze weten eerlijke mensen ook te pakken. En kijk ook eens naar die t.v. Hunted, als ze maar willen, dan vinden ze je ook wel.

LaBou
LaBou 28 dec. 2021 - 17:25

Probeer je over een paar jaar nog eens te herinneren wat ik hierboven schreef. Dan kom je er achter dat "kan niet" in deze maatschappij springlevend is.

jantje
jantje29 dec. 2021 - 19:40

LaBou, Dat is goed.

LHTJ
LHTJ28 dec. 2021 - 9:46

Je zou zeggen neem de fraudeurs hun BIG registratie af. Jammer alleen dat diegene die de centjes verdelen nog nooit aan een bed hebben gestaan en het verschil tussen morfine en een paracetamol waarschijnlijk niet weten.

Eric Minnens
Eric Minnens28 dec. 2021 - 9:38

"Tja, vervelend, maar onvermijdelijk."

1 Reactie
OlavM
OlavM28 dec. 2021 - 16:15

De Rutte-ideologie -onverschilligheid, abstinentie, visieloosheid, "zoek-het-zelf-maar-uit", enz.- ten voeten uit, inderdaad.