Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Frankrijk krijgt internationale hulp in strijd tegen toenemende bosbranden

'Oorlog tegen het vuur' vereist Europese aanpak
Joop

Vechtsportster Molly McCann laat heel stadion 'Fuck the Tories' zingen

  •  
24-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2580 keer bekeken
  •  

Een opmerkelijk tafereel in de O2-arena in Londen zaterdagavond. Molly McCann, een gevierd vechtsportster uit Liverpool, werd direct na haar overwinning op Luana Carolina, kort geïnterviewd. Ze vertelde over haar strijdlust en merkte op tegenover het enthousiaste publiek dat nooit eerder fans zich zo achter een vrouwelijke vechtsporter schaarden. En dan tegen het einde, op 1:45 zegt ze tegen het publiek: "Jullie zijn de arbeidersklasse (…) die geeft me energie. (…) Mag ik jullie vragen een ding te zingen. Ik zal niet vloeken." En vervolgens zette ze een strijdlied in dat meteen werd opgepakt door de tribunes. "Fuck de Tories" klonk uit tienduizenden kelen het protest tegen de heersende Conservatieve partij die een ramp is voor het land en vooral voor de gewone mensen. "Ik moet zeggen dat ik het hier mee eens ben," verklaarde de UFC-interviewer en voormalig wereldkampioen Michael Bisping.

Hier een ongecensureerde versie:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

Olav Meijer
Olav Meijer26 jul. 2022 - 0:46

Wat een zure reacties hier weer van naijverige tory-sympathisanten. Dit terwijl het zingende publiek hier ter inleiding een gedegen analyse werd voorgehouden met een voorbeeldige logica , op grond waarvan de onvermijdelijke, sluitende conclusie kon worden getrokken: "fuck the tories". Allemaal dus geheel volgens het boekje, zoals het bij dit soort gelegenheden te doen gebruikelijk is.

EenMening3
EenMening325 jul. 2022 - 12:32

Het getuigt van ideeënarmoede om deze lichte vorm van volksmennerij als een heropleving van Labour te beschouwen. Als de Tories het zo beroerd blijven doen als nu, zullen ze zeker bij een volgende verkiezing (veel) zetels verliezen. Dat wil niet zeggen dat de gewezen Tory-kiezers ineens op Labour gaan stemmen. Het is ook mogelijk dat ze, zoals @Karin terecht opmerkt voor de LibDems, een middenpartij, kiezen. Of dit scenario werkelijkheid gaat worden is sterk afhankelijk van de kwaliteiten van de nieuwe Tory PM. En natuurlijk ook van het verdere verloop van Brexit en de ontwikkelingen binnen de EU. Als de Spaanse en Italiaanse schulden onhoudbaar worden, ziet de wereld er ineens heel anders uit. Maar dat is koffiedik kijken. Wie had in 2019 voorzien dat er een wereldwijde pandemie zou uitbreken en Rusland Oekraïne zou binnenvallen?

Markzelluf
Markzelluf24 jul. 2022 - 19:50

Tja, zingende supporters; Max Verstappen heeft ze ook, las ik laatst. Gaan we hun teksten als ‘waarheid ‘ beschouwen? Ik begrijp werkelijk niet wat de boodschap van dit artikel is, maar ik ben ervan overtuigd dat je zonder problemen dit soort groepen van alles kunt laten zingen. Ik lees echter liever inhoudelijke argumenten.

Peace ....
Peace ....24 jul. 2022 - 16:16

Vechtsport ... niets links aan in mijn beleving ... per definitie zelfs.

2 Reacties
5trong5tyle
5trong5tyle25 jul. 2022 - 10:42

Dat is vreemd, aangezien georganiseerde vechtsport in de UK over het algemeen een bezigheid van de arbeidersklasse is. Het Britse Catch Wrestling, een van de voorlopers van het moderne MMA via mannen als Billy Robinson en de belg Karl Gotch, stond bekend als voornamelijk beoefend door mijnwerkers en andere arbeiders. Over het algemeen niet je traditionele Tory-stemmers. Pro-wrestling (de variété-variant van catch wrestling) in de UK heeft ook enorme verbintenissen met de arbeidersklasse, vanuit de begindagen in de Music Halls, voornamelijk een vorm van vermaak voor de arbeiders-klasse, tot aan huidige Britse worstelaars als Zack Sabre Jr. die een openlijke socialist is en regelmatig proclamaties doet als : "I fight with my heart, with my brain, and most importantly my underlying hatred of the British Conservative party." Britse Pro-Wrestling organisaties beginnen zich ook aan te sluiten bij de vakbond Equity, voor acteurs en performing artists. Het is echt een stuk gecompliceerder dan "vechtsport is niet links". De mensen die over het algemeen vechtsport beoefenen komen namelijk uit een milieu dat juist door links aangesproken zou moeten worden en waar vaak ook wel linksere gedachten spelen dan bij andere sporten.

Henk vd Loo
Henk vd Loo25 jul. 2022 - 13:38

Best grappig aanzien mijn trainer raadslid is van de lokale SP. Daarnaast heeft op het gemiddelde vechtsportgala 90% van de aanwezigen een migratie achtergrond en is van de overige 10% zeker 9% een middeninkomen als je dat zo kan inschatten. Diverser ga je het niet aantreffen. Het verdelen van sporten in links en rechts op segregatie vanuit het verleden richting sporten voor armen en rijken. Is dat nieuw links?

Thomas de Kat
Thomas de Kat24 jul. 2022 - 16:09

Ja... Zodra het toch nog eens een keertje als voor de rode strijd ervaren wordt, hoe schamel ook zoals door het dronken publiek bij een kickboxwedstrijd, dan zijn ze blij als een kind, en gaat wat er ook gezongen wordt als God's woord in een ouderling.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier24 jul. 2022 - 21:31

Dat het publiek dronken zou zijn is een keihard leugenachtig frame. U bent pro Torrie neem ik aan. Die liegen allemaal makkelijker dan dat ze adem halen.

PGS
PGS24 jul. 2022 - 15:38

Is dit nu een vorm van links populisme ?

1 Reactie
Karingin
Karingin24 jul. 2022 - 15:59

Nee, dit is terechte woede over de keiharde minachting van de Tories en met name Johnson dat ze de afgelopen jaren hebben aanschouwd en vooral gevoeld

Mark Huysman
Mark Huysman24 jul. 2022 - 15:00

Molly McCann komt uit Liverpool waar klassenbewustzijn en afkeer van het Engelse establishment erg sterk is. Twee maanden geleden riepen voetbalfans uit Liverpool massaal ‘boe’ toen Prince William het veld opkwam en toen het volkslied werd gespeeld. In de jaren 80 had de stad een radicaal links gemeentebestuur dat frontaal de strijd aanging met de Thatcher-regering. Corbyn was er razend populair, ook nog in 2019 toen hij al helemaal kapot gemaakt was door de nationale media en door de rechtervleugel van Labour.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen24 jul. 2022 - 13:48

Het publiek bij bokswedstrijden zal inderdaad wel grotendeels uit de arbeidersklasse afkomstig zijn, toch stemden een hoop mensen uit diezelfde klasse op de tories in 2019. Maar ondanks dat zullen ze over het algemeen weinig liefde voelen voor die partij, dus wie weet zijn ze wel terug te winnen voor Labour.

3 Reacties
Karingin
Karingin24 jul. 2022 - 15:57

Dat was 3 jaar geleden hè, toen dachten ze nog dat die de Brexit zouden fixen, en voordat Johnson ze 3600 keer in de zeik nam

Karingin
Karingin24 jul. 2022 - 16:06

Ik denk trouwens dat de LibDems een betere kans hebben. Met Starmer heeft Labour vlees noch vis te bieden, dumb asses hebben zich gek laten maken door de hetze tegen Corbyn

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen24 jul. 2022 - 16:19

Karingin, Het is wel al even terug inderdaad, en er is intussen een hoop voorgevallen. Johnson is natuurlijk weg, maar misschien blijft er iets van zijn schandalen aan die partij kleven. De Libdems maken weinig kans bij de onderklasse denk ik.

Phantom3
Phantom324 jul. 2022 - 13:32

Stijlvol zoals het alleen bij vechtsport kan.

Mokker
Mokker24 jul. 2022 - 13:30

Met een stadion vol tokkie PVV-equivalenten lukt dat wel ja...

5 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier24 jul. 2022 - 19:49

Dit zijn mensen met een klassenbewustzijn. Dat kun je niet zeggen van het door u genoemde white trash.

EenMening3
EenMening325 jul. 2022 - 11:14

@oproerkraaier Ik vermoed dat er nogal wat overlap bestaat tussen uw "klassenbewusten" en de door u vermelde white trash.

oproerkraaier
oproerkraaier25 jul. 2022 - 11:49

EenMening: als u vermoedt dat het PVVtrash over klassebewustzijn beschikt zijn u meningen irrelevant.

Henk vd Loo
Henk vd Loo25 jul. 2022 - 13:40

"Met een stadion vol tokkie PVV-equivalenten lukt dat wel ja..." naar "Met een stadion vol verdwaalde PVDA & SP stemmers lukt dat wel ja..."

oproerkraaier
oproerkraaier25 jul. 2022 - 18:54

Het VVD/PVV publiek bralt vrolijk: "Daar moet een piemel in!".