Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vechtpartij: politie pakt alleen zwarte tiener met geweld op

  •  
17-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
354 keer bekeken
  •  
newjerseymall
De politie in New Jersey ligt onder vuur na de gewelddadige arrestatie van een zwarte tiener die was betrokken bij een vechtpartij. De 14-jarige Kye kreeg ruzie met een oudere jongen omdat die een vriend van hem pestte. Er ontstond een handgemeen, waarna agenten ingrepen.
Een agent plaatste zijn knie op de rug van Kye, die al op de grond lag. Een tweede agente, die haar knie neerplantte in de buurt van zijn nek, deed hem handboeien om. De andere vechtersbaas, een witte jongen, werd daarentegen op een bank neergezet, meldt NBC News. Een omstander wees dat agenten erop dat dit racistisch was.
De moeder van Kye, Eboné, is woedend. “Je hebt geen twee agenten nodig om een 14-jarige jongen die zich niet verzet, vast te houden”, zegt zij. “Het is niet eerlijk dat wij voortdurend bang moeten zijn voor de politie.”
De politie erkent in een Facebook-bericht dat de beelden van de arrestatie van Kye er niet goed uitzien, en kondigt een intern onderzoek aan. De gouverneur van New Jersey, Phil Murphy, is naar eigen zeggen “diep verontrust” over “wat ongelijke behandeling op basis van ras lijkt te zijn”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.