Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Vaticaan looft Oasis en The Beatles

  •  
16-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
John-and-Jesus-300px.jpg
Opmerkelijke muziektips in L'Osservatore Romano
L’Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, heeft een top-10 bekendgemaakt van gewaardeerde muziekalbums. In het lijstje staan namen als Oasis, The Beatles en Pink Floyd. Namen die niet meteen in aanmerking komen voor een heiligverklaring.
Volgens de krant is de top tien “een leidraad van muzikale weerstand in deze donkere en koude wintermaanden” en “een bescheiden gids die je op het pad naar goede muziek zet”, schrijft het AD. Dit is de lijst: 
1. Revolver – The Beatles 2. If I Could Only Remember My Name – David Crosby 3. The Dark Side of the Moon – Pink Floyd 4. Rumours – Fleetwood Mac 5. The Nightfly – Donald Fagen 6. Thriller – Michael Jackson 7. Graceland – Paul Simon 8. Achtung Baby – U2 9. (What’s the Story) Morning Glory – Oasis 10. Supernatural – Carlos Santana
Nummer één The Beatles schoffeerde ooit de Katholieke kerk door te stellen dat de band ‘populairder was dan Jezus.’ Blijkbaar heeft het Vaticaan die uitspraak van de Fab Four inmiddels vergeven.

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

SirCharles
SirCharles16 feb. 2010 - 21:39

Ben een enorme fan van de Beatles en niet minder van hun adepten Oasis. Het Vaticaan scoort bij mij daarmee hoge punten.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 feb. 2010 - 21:39

Lang leve de Beatles. Ben je gek geworden? Mostafa?!! Nee hoor dat is mijn expression, Ik was gek en ben nog steeds gek op de musiek van die leuke mensen. Prachtig.

MFEVANREENEN
MFEVANREENEN16 feb. 2010 - 21:39

Verbijsterend. De moederkerk gaat los op Thriller, het lied van de levende doden. Nou. Weten we eindelijk hoe die wederopstanding eruit gaat zien.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek16 feb. 2010 - 21:39

Pink Floyd, pauselijk goedgekeurd. Ik neem aan dat niet het hele oeuvre van deze beste band ter wereld is beluisterd. Hoewel, Arnold Layne was een travestiet en van mannen in jurken, daar weten ze in de katholieke kerk natuurlijk alles van.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2010 - 21:39

Arnold Lane was een schepsel van Syd Barret, die heeft maar heel kort met Pink Floyd gespeeld.