Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Varkenskoppen door ruit gegooid bij islamitische slager

  •  
18-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-05-18 om 14.27.36
Bij een islamitische slagerij in Rotterdam-Kralingen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee varkenskoppen door een ruit gegooid. Dat meldt RTV Rijnmond. De politie bevestigt dat de ruit inderdaad ingegooid zijn en dat er varkenskoppen in de winkel lagen.
De dader heeft het niet alleen bij varkenskoppen gehouden, ook lagen er in de winkel meerdere varkenspoten. De eigenaar laat weten geen idee te hebben wie er achter de vernielingen zit en zegt erg bang te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Omdat het eten van varkens binnen de islam niet is toegestaan, wordt in anti-islamkringen vaak gedacht dat varkens een soort moslimkryptoniet is. Zo zijn de varkensmutsjes inmiddels het uniform van de extreemrechtse pegidabeweging in Nederland geworden en hebben meerdere moskeeën in Nederland varkenskoppen voor de deur aangetroffen, zoals bijvoorbeeld in Berkel en Rodenrijs  of Mijdrecht. Hetzelfde gebeurt bij azc’s, zoals bijvoorbeeld in Enschede gebeurde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.