Joop

Vape ontploft in vliegtuig en zet bagage in de fik

  •    •  
25-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2107 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-05-25 om 14.08.04

Angstige momenten aan boord van een Easy Jet-vlucht van Genève naar Amsterdam, vorige week. Tijdens de vlucht ontplofte een e-sigaret die was opgeborgen bij de handbagage en vloog in brand. Op videobeelden is te zien en horen hoe een aantal passagiers in paniek raakt.

Tijdens de vlucht hoorden enkele passagiers een doffe knal uit de bagageruimte komen. Niet veel later kwam er rook achter het luik vandaan. Toegesneld cabinepersoneel deed het luik open en trof twee tassen aan die inmiddels in brand stonden. Meerdere passagiers probeerden daarop met hun blote handen de brand te blussen.

Al snel werd ook de boosdoener ontdekt; een e-sigaret, of vape. De lithium-ion batterij in het apparaatje bleek defect en had tijdens het vliegen voor kortsluiting gezorgd.

Hoewel het vuur vrij snel uit was, ontstond er de nodige paniek. Een van de passagiers zei daarover later: “Hoewel het maar een paar seconden duurde, was het toch eng. Er is die geur en de rook in je keel, en je zit toch vast in een vliegtuig.”

Meer over:

kijk nou, vape
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar