Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vanaf zaterdag toch weer winkelen zonder afspraak

  •  
14-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Consumer Price Index in the United States rises to its highest level in forty years.

© epa09681246 Shoppers walk in Georgetown, in Washington, DC, USA, 12 January 2022. An inflation report released on the same day showed that consumer price index rose by seven percent in Decemb

Vanaf zaterdag mag er gewoon weer zonder afspraak worden gewinkeld, ook in de niet-essentiële winkels. Dat melden bronnen in Den Haag. Donderdag leek het er nog op dat vanaf dit weekend winkeliers alleen op afspraak klanten mochten toelaten.
Volgens de NOS heeft het kabinet die versoepeling vrijdagochtend nog eens doorgesproken en besloten dat er mogelijkheid is die te verruimen. Behalve winkelen, mogen ook mensen met contactberoepen weer aan het werk, en kan er weer gesport worden. De cultuursector en horeca blijven vooralsnog gesloten, wat tot protest leidt in Limburg waar die sectoren zaterdag hun deuren openen.
Het winkelen is toegestaan met inachtneming van de coronamaatregelen. Dat betekent dat er voldoende afstand gehouden moet worden en er moet een mondkapjes worden gedragen. De winkels moeten om 17.00 uur hun deuren sluiten. Vrijdagavond houden premier Ruttte en gezondheidsminister Kuipers een persconferentie om de vernieuwde maatregelen toe te lichten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.