Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vanaf dinsdag alleen eerstegraads familie bij begrafenissen

  •  
16-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
begrafenis

© cc-foto: carolynabooth

Vanaf dinsdag zijn alleen ouders, kinderen, ouders van de partner en partner van de kinderen welkom bij begrafenissen. Dat heeft de BGNU, de branchevereniging van uitvaartondernemers, bekendgemaakt. De nieuwe regels gelden zowel bij mensen die zijn overleden aan Covid-19, als voor mensen bij wie er een andere doodsoorzaak was.
Bezoekers van begrafenissen wordt daarnaast op het hart gedrukt dat ze anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, meldt het AD. Eerder werd een verbod op het schudden van handen van kracht. Ook een knuffel om een nabestaande te troosten, kon al niet meer.
Ruim een week geleden besloot de Italiaanse premier Giuseppe Conte om uitvaarten niet meer toe te staan. “We kunnen ons het samenkomen van mensen niet meer veroorloven”, zei hij in een toespraak. Op Sicilië worden 48 mensen vervolgd omdat ze deelnamen aan een begrafenisstoet. Zij kunnen een boete van 206 euro of een celstraf van maximaal drie maanden krijgen.
cc-foto: carolynabooth
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.