Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vanaf 2017 zijn alle openbare toiletten in New York City uniseks

  •  
22-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-06-22-om-18.18.00
Openbare toiletten in New York City zijn met ingang van volgend jaar niet meer naar geslacht gescheiden. Daartoe heeft het stadsbestuur ingestemd met 47 stemmen voor en slechts 2 stemmen tegen. Het uniseks-toilettenbeleid zal gelden voor de gehele stad, inclusief restaurants, bars en clubs. Burgemeester Bill de Blasio moet de nieuwe wet nog ondertekenen, maar dat is niet meer dan een formaliteit.
Met de nieuwe wet wordt voor transgenders en voor iedereen die niet zeker is over zijn geslacht ‘een uitnodigende omgeving’ gecreëerd, aldus raadslid Daniel Dromm, die ook een van de initiatiefnemers van het gewijzigde beleid is.
"We hebben als grootste stad van het land de kans om de hypocrisie en de bekrompenheid van enkelingen te verwerpen, op de eerste plaats die van gouverneur van North Carolina Pat McCrory en diens wetgeving."
North Carolina nam in april van dit jaar een omstreden wet aan die de rechten van de LHBT-gemeenschap drastisch beperkt. Onderdeel van die wet – inmiddels informeel omgedoopt tot Toiletwet – is dat transgenders uitsluitend gebruik mogen maken van toiletten die passen bij hun geboortegeslacht.
Het doorvoeren van de wet zorgde in heel de Verenigde Staten voor een golf van protest. Meerdere artiesten, waaronder Bruce Springsteen , schrapten de staat van hun toerneelijst. Gouverneur Andrew Cuomo van New York verbood alle staatsambtenaren en overheidsmedewerkers nog langer niet strikt noodzakelijke dienstreizen naar North Carolina te maken.
Op 1 januari van 2017 moeten alle horeca-ondernemers en andere gelegenheden waar toiletten aanwezig zijn, de bordjes op de toiletdeuren hebben verwijderd of vervangen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.