Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van Stanky Leg tot Quan: de beste dance moves van het decennium

  •  
19-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-04-19-om-20.56.09
Aanstekelijke dansrages zijn er eigenlijk altijd wel geweest, maar de laatste jaren lijken ze steeds spontaner te ontstaan. Dankzij sociale media gaan korte filmpjes van de beste moves in razend tempo de hele wereld over, soms per ongeluk, om vervolgens in de verste uithoeken een hit te worden.
De afgelopen tien jaar zijn de dansmoves een universele taal geworden, een die kan worden gesproken door iedereen met een hartslag en een internetverbinding. En, dat mag ook niet onderschat worden, een stevig gevoel voor ritme en een dosis souplesse. Hoewel, zelfs Hillary Clinton werd eens betrapt op dabben.
De moves van het afgelopen decennium inspireerden Sophina DeJesus, een turnster uit het universiteitsteam van UCLA, om een videoclip te maken waarin de meest bekende nog eens op een rijtje worden gezet. Van de Chicken Noodle Soup tot de Stanky Leg , van de Dougie tot de Quan , allemaal komen ze voorbij.

Meer over:

kijk nou, kunst
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.