Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Van Rey omgekocht door projectontwikkelaar'

  •  
02-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
ANP-JosvanRey300.jpg
NRC: Projectontwikkelaar Piet van Pol eveneens verdacht in het onderzoek ... Van Pol zegt van niets te weten
VVD-politicus Jos van Rey wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen en wel door de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat meldt NRC Handelsblad bij monde van bronnen rond het corruptieonderzoek van justitie tegen de afgetreden senator en wethouder.
Update 20.29 uur
Jos van Rey ontkent elke betrokkenheid bij omkoping, ook in het geval van projectontwikkelaar Piet van Pol.
Eerder
Hoewel justitie dit niet bekend heeft willen maken, is Van Pol volgens NRC ook verdachte in het onderzoek:
Het corruptieonderzoek van de rijksrecherche richt zich op vastgoeddeals en besluiten van de gemeente waardoor Van Pol bevoordeeld zou zijn. Van Rey was daar als wethouder bij betrokken. Bekend is dat Van Rey regelmatig in de vakantievilla van Van Pol in Saint-Tropez verbleef en dat Van Pol geld overboekte naar Liba Adviesbureau BV. Dat bedrijf, op naam van de kinderen van Van Rey, financierde verkiezingscampagnes van VVD’ers, onder wie Van Rey. (..) Het onderzoek betreft onder meer de verkoop in 2006 van gemeentegrond aan Casimir Vastgoed BV, en de aankoop in 2011 van een leegstaand kantoorpand van datzelfde bedrijf. In Casimir Vastgoed participeren Van Pol en aannemer VolkerWessels. Bij de taxatie van het pand was het makelaarskantoor betrokken waar de zoon van Van Rey werkt.
Van de Pol zelf zegt dat hem ‘niet bekend’ is dat hij verdachte zou zijn:
Ik ben niet uitgenodigd voor een verhoor, noch zijn mij anderszins vragen gesteld door justitie. […] Ik betreur het ten zeerste dat in diverse publicaties rondom het onderzoek mijn naam wordt genoemd en ik aldus ten onrechte in verband wordt gebracht met een corruptieonderzoek.
Justitie viel twee weken geleden binnen in het huis van Van Rey, de woningen van zijn kinderen en het stadhuis. Van Rey wordt ervan verdacht dat hij heeft gesjoemeld met de benoemingsprocedure voor een burgemeester voor Roermond. Hij zou vragen uit deze procedure hebben doorgespeeld aan kandidaat en partijgenoot Ricardo Offermans. De VVD-fractie in Roermond toonde zich solidair met Van Rey en trad af. 
Lees ook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

bruces
bruces2 nov. 2012 - 12:17

Limburgers voor Limburgers. http://www.youtube.com/watch?v=vMnAee3X0JA

Bakoe
Bakoe2 nov. 2012 - 12:17

Toch zie je dat de PvdA en de VVD helemaal niet zo ver van elkaar af staan. Nu begrijp ik waar die drang tot compromissen vandaan komt.

dino_radja
dino_radja2 nov. 2012 - 12:17

je hebt mensen die de schijn van belangenverstrengeling wekken... maar je hebt ook de echt corrupten. Bij de VVD zitten allerlei soorten mensen.

Meta Foor
Meta Foor2 nov. 2012 - 12:17

extra zware straffen voor publieke figuren ; ik vrees echter dat de old boys netwerk hun taken goed uitvoerebn (vb: aldebayrak)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai2 nov. 2012 - 12:17

Weet natuurlijk van niets laten we her verdomme uitzoeken tot op de bodem Persoonlijk vertrouw ik de man voor geen meter. Maar er moet natuurlijk wel hard bewijs komen maar dan ook de bak in voor een heel lange tijd.

Artois
Artois2 nov. 2012 - 12:17

Meneer pastoor: ' tien weesgegroetjes en een boete die ten goede komt aan onze kinderopvang' . Maak Limbabwe onafhankelijk, dan zijn we daar mooi vanaf.

vriest
vriest2 nov. 2012 - 12:17

Waarom komen we altijd ex politicie of partijbonzen tegen op commisariaten of andere bestuurlijke functies in het bedrijfsleven .Het mes snijd dan aan twee kanten .

Heileeuw
Heileeuw2 nov. 2012 - 12:17

Zullen we ook maar doen alsof we in de rechtsstaat leven en het onderzoek en de stappen van het O.M. afwachten?

JanB2
JanB22 nov. 2012 - 12:17

Het houdt niet op vandaag.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online2 nov. 2012 - 12:17

ach...

BasVV
BasVV2 nov. 2012 - 12:17

Het is alom bekend dat deze twee heren al vanaf hun kindertijd heel goede vrienden zijn. Het is dan niet zo vreemd dat ze ook zaken doen. Het wordt pas een probleem als er steekpenningen en zo gebruikt zijn of dat de gemeente financieel benadeeld is. En ik ga ook wel eens naar het vakantiehuis van vrienden. En iedereen mag giften doen aan politieke partijen.

2 Reacties
denmol
denmol2 nov. 2012 - 12:17

"En ik ga ook wel eens naar het vakantiehuis van vrienden" Fijn om dat te melden maar dat maakt op mij behalve geproets natuurlijk totaal geen indruk want jij in tegenstelling tot van Rey hebt politiek niets in de melk te brokkelen om het maar vriendelijk te stellen.

bruces
bruces2 nov. 2012 - 12:17

Bas jij bent gewoon een egotripper, als hij zelf kan vullen met links lullen.

Meta Foor
Meta Foor2 nov. 2012 - 12:17

zolang klokkeluiders nog vogelvrij zijn , zijn dit soort figuren als Van Reij nog bezig om hun zakken te vullen met geld dat voor anderen bestemd is. taakstraf ? welnee, de gevangenis in

1 Reactie
denmol
denmol2 nov. 2012 - 12:17

Ik heb in dit soort zaken nog geen politicus horen pleiten voor het uitdelen van knieschoten.