Joop

Van rechts dus...

  •    •  
12-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Van-rechts-dus__2_.jpg.jpg
Cartoon over 'massa-immigratie'

Meer over:

cartoon, politiek
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

maclofty
maclofty12 okt. 2011 - 7:11

Oh ja, ze komen met volle vliegtuigen, maar hoe is het mogelijk dat GBL de vliegende tapijten is vergeten ;-))) Prachtig Adriaan.

jozefjacobrachel
jozefjacobrachel12 okt. 2011 - 7:11

Waar hebben de Venloschreeuwer en zijn collega's in de Tweede Kamer het over wat betreft massa immigratie? Het feit is dat Nederland heeft al een tijdje een van het allerstrengst immigratie beleid van heel Europe en de asielzoekers cijfers van rond 15.000 asielzoekers per jaar is al een tijdje een van de allerlaagste van heel Europa! Ze moeten gewoon naar hun Henks en Ingrids gaan met de waarheid!!!

ErnsTT2
ErnsTT212 okt. 2011 - 7:11

Hoevaak is dat nu al niet verteld, het lijkt er haast op dat de Kabinet Knuffelaars collectieve Korsakov hebben? REMPLOD is een onderzoeksproject betreffende de sociale en economische gevolgen van arbeidsmigratie voor de landen c.q. regio's van herkomst. Het project werd gefinancierd door de Nederlandse Minister van Ontwikkelingssamenwerking en uitgevoerd door het NUFFIC/IMWOO te Den Haag 1973 t/m 1977. Het totale project werd in drie landen uitgevoerd t.w. Marokko, Tunesië en Turkije. Dit archief betreft hoofdzakelijk het Turkse deel van het REMPLOD-project. Dit Turkse deel valt uiteen in twee deelprojecten: a. Onderzoek naar de sociale en economische gevolgen van internationale arbeidsmigratie vanuit Turkije naar West-Europa: op nationaal niveau, maar vooral op regionaal niveau: het district Bogazliyan, provincie Yozgat in Centraal Anatolië. Het veldonderzoek werd uitgevoerd door een gemengd Nederlands-Turks team met een econoom (Leo van Velzen), een psychologe (Leyla Yenisey), een antropoloog (Rinus Penninx) en twee Turkse assistenten. De stukken in dit archief zijn die van Rinus Penninx en deels die van Leyla Yenisey. Het betreft de periode september 1974 t/m december 1975. b. Onderzoek naar de functie en betekenis van Turkse arbeidersvennootschappen (Isci Sirketleri) en dorpsontwikkelingskoöperaties (Köy Kalkinma Kooperatifleri) die door Turkse arbeidsmigranten waren opgericht en gefinancierd. Drs H. van Renselaar verzamelde in dit project het materiaal in Turkije, terwijl Rinus Penninx (o.a. samen met een viertal doctoraalstudenten) de arbeidersvennootschappen in Nederland en West-Duitsland bestudeerde. Dit archief betreft het materiaal van Rinus Penninx: 1976 t/m eind 1977. De resultaten van het Turkse deel van het REMPLOD-project zijn o.a. in de volgende publikaties vastgelegd: Renselaar, H.C. van, R. Penninx en L. van Velzen, Onderzoek Turkijë 1974/1975, Conclusies en beleidsaanbevelingen, NUFFIC/IMWOO, REMPLOD-project, Den Haag 1975. (Ook in Engels en Frans beschikbaar / Also in English and French: Research project Turkey 1974/1975, NUFFIC/IMWOO, The Hague 1975) NEGENTIENHONDERDVIJFENZEVENTIG was het Jaar waarin Den Uyl en Penninx aan de rem trokken... Terwijl de VVD Wagonladingen vol Yougoslavische Meiden bleef importeren naar de Snoepfabrieken in Rotjeknor en Brabant

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 okt. 2011 - 7:11

Volle vliegtuigen? zoals die volle oude schepen in de jaren 50 en 60 vol Nederlanders die naar ergens zijn vetrokken? in korte broek zonder riem, schoenen zonder veters en oude jassen met gaatjes? Ooit genoten van zo'n oude foto van dat oude schip vol Nederlanders in het zwart-wit?

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 okt. 2011 - 7:11

Voor Hans was bedoeld.

TheRealHandyman
TheRealHandyman12 okt. 2011 - 7:11

Tja, dat zijn ook mensen die berooit terug kwamen als ze of niet meer konden werken, of dat er geen werk meer was. Er lag daar vaak geen gespreid bedje klaar en ondersteuning voor als je het niet kon redden. Verder ook voornamelijk naar landen waar de complete inheemse bevolking op een paar duizend na is afgemaakt, waardoor er geen problemen meer waren met deze bevolking (sarcasme maar wel waar)

Jahannas
Jahannas12 okt. 2011 - 7:11

Jawel, jammer voor de eeuwige 'linkschmensh' haters, maar Joop den Uyl heeft destijds aangegeven dat er een maximum 'blijftijd' voor gastarbeiders moest worden ingesteld, dit is echter door de 'Rechtschmenschen' van de VVD getorpedeerd want ojee ojee, dan zou je zomaar plots je goedkope arbeiders kwijt zijn. En nu maar roepen dat het allemaal de schuld van 'linksch' is... ...stelletje hypocrieten... Maar dat wisten we al.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT212 okt. 2011 - 7:11

Ja opvallend dat ze nu al Uren geen reactie geven, eens te meer een bewijs dat ze niets zelfstandig mogen posten, maar dat het eerst door de propaganda-cie goedgekeurd moet worden, en Bosma heeft zo te zien geen idee hoe ie hier een kurkentrekker van kan maken, arme ziel...