Meer over:
reclame, vrouwen, winkelmedewerkers, opinie, lockdown, coronacrisis, douglas, arbeidsomstandighedenIk denk dat dit bijzinnetje "en dat kwam met name door de enorme hoeveelheid bestellingen via de webshop" de hele crux is. De fysieke winkels kosten alleen nog maar geld, dus daar willen ze op termijn helemaal van af, op wellicht nog een paar pop-up stores na.
Uitbuiters! Ik ga ze vooralsnog mijden!
Ik heel zelden, is al even geleden, kom niet meer in winkels. Ik kreeg weleens iets van een vriendin daarvandaan!
Je kunt het verhaal niet mooier of lelijker maken dan het is: "Vooral de investeerders achter private-equity-eigenaar CVC spinnen daar garen bij." Deze clubs van sprinkhanen en aasgieren accepteren alleen maar jaarlijks groeiende winstcijfers. Wat er binnen de deuren van een organisatie gebeurt is voor hen totaal onbelangrijk zolang het maar in meer geld resulteert waar ze nog meer bedrijven mee kunnen opkopen en leegzuigen.
"Medewerkers in de winkel hebben er de laatste jaren nauwelijks iets bijgekregen. Hun loon ligt op het minimumloon, of een paar cent daarboven. Voor medewerkster Ilona is dat 10,34 euro bruto per uur." Het zijn altijd dezelfde opmerkingen van de FNV die tegelijkertijd namens Ilona aan de onderhandelingstafel met Douglas zitten over het Cao-loon he? Want zo'n collectieve arbeidsovereenkomst wordt maar door een paar mensen uitonderhandeld. Ilona zit daar niet bij. Jarenlang doen jullie blijkbaar ook helemaal niks voor Ilona en nu is het puur de schuld van Douglas. Schijt bedrijf, idd als je zo met je personeel omgaat, maar kom op zeg. Overigens is de ceo van Douglas holding een vrouw.
Voor zo ver ik weet (maar ik kan het mis hebben) heeft de FNV geen 100% organisatiegraad bij Douglas. Zodra dat het geval is én de aktiebereidheid is ook hoog dán kun je echt eisen stellen. Zoals het nu is zijn er genoeg "onderkruipers" die wel willen springen als de baas dat zegt
Ik had altijd een hoge pet van Douglas. Maar die pet gaat nu wel diep de kast in. Ik had geen idee dat ze zo slecht met hun personeel omgingen.. Daar ga ik dus voorlopig niet meer naar toe.. Veel sorry voor de mensen in de winkel die altijd zo aardig voor me waren en me een proefflesje Chanel nr 19 voor me aanmaakten. En van Wibra had ik helemaal niet verwacht dat ze hun medewerkers corona-corvee opleggen. Het valt me echt vies tegen van die bedrijven.
Een baan betekende vroeger je levensonderhoud. Nu beunt iedereen kennelijk maar een beetje bij volgens bedrijven. Serieuze salarissen zijn een privilege geworden die niet met hard werken en inzet gegund worden. Nee hoor je krijgt een behandeling alsof je geen echte baan hebt. Douglashard houden ze vol dat het niet anders kan. Mooie reclames, lelijk bedrijf.
Niks mis mee om 'gewone' werknemers uit te buiten om investeerders rijker te maken, toch? Werken voor je geld is alleen voor losers: de zegeningen van het kapitalisme.
Ilona werkt drie dagen in de week. Daar kun je jezelf niet van onderhouden. Vroeger betekende een baan 40 uur per week en nog wat overuren indien nodig. Ik heb het afgelopen jaar er geen collega bijgekregen die meer dan 4 dagen wil werken. Dat beetje bijbeunen klopt dus tot zoverre wel. Ook gezien het voorbeeld dat wordt aangehaald.
Is mis een beetje op welke manier de rechten van deze werknemer nu worden geschonden. Doet de werkgever iets wat niet mag op basis van de CAO? Dat heeft de FNV vast wel een juridische afdeling die daar raad mee weet. Waarom zou een medewerker van Douglas niets mogen zeggen en niet mondig mogen zijn. Ze wordt toch niet ontslagen of krijgt anderszins daar de negatieve effecten van. Maar iets aankaarten is toch niet hetzelfde als je zin krijgen. Ze hebben kennelijk iets aangekaart maar niet hun zin gekregen. Dat laatste kun je het mee oneens zijn maar dat is een ander punt. Of is het de kift bij FNV dat er CAO's worden afgesloten waarbij de FNV zichzelf buiten spel heeft gezet en zo de vergoeding van de werkgevers misloopt?
Jozias weet natuurlijk donders goed dat er in de CAO geen rekening is gehouden met een situatie als de huidige. En hij weet ook dat de kosten van die nul-uren al lang betaald zijn via de NOW. Maar aangezien jozias een regelneuker is verdedigt hij tegen beter weten in morele fraudeurs want "zo staat het nou eenmaal opgeschreven!"
Als iets legaal (binnen de wet) is, wil dat nog niet zeggen dat het goed is.
Lablablabou: grappig dat je je mengt in grote mensen discussies en je meer probeert te zeggen dan blabla. Ben je er inmiddels al uit wat het verband is tussen giro555 en COVID? Die vraag stelde je. Ik ben ook benieuwd waar de comment van kz staat over de bijstandsmoeder en de boodschappen. Je lijkt Mark Rutte wel. Steeds ga je snel weg voordat je de oplossing op je eigen vraag hebt gevonden.
Typische slechtse moraal; als het juridisch klopt dan is 't ook rechtvaardig. Ze leven in een tweedimensionale wereld, plat als een dubbeltje
Kunst en cultuur: totaal overbodig. Dat constateerde NRC columnist Maxim Februari die ik heel hoog heb zitten ook al. Tragisch.
Als juichcape kouwe drukte aangeeft wat de relevantie is van zijn reactie begint het ergens op te lijken. En als hij dan ook nog zegt wat zijn mening is mbt de initiele reactie wordt het misschien nog wat meer. Nu zegt hij dat hij het met jozias eens is, gewoon omdat anderen het oneens zijn. Hij laat zich wel heel erg kennen als een kleine kleuter die op zijn pikkie is getrapt (van enig volwassen niveau heb ik bij juichcape nog niets kunnen vinden). Overigens, heb je al gereageerd op al die anderen die jou te kijk hebben gezet als de blaatkop die je eigenlijk gewoon bent?
@Labou In de CAO is daar nu juist wel rekening mee gehouden. In uitzonderlijke situatie mogen werkgevers de werknemers bijvoorbeeld 10% minder laten werken en op een later moment 10% meer. Als de hele Covid situatie en winkelsluiting geen uitzonderlijke situatie is. Wat dan wel? @Karin, ik zou het met de manager bespreken. Het gaat er om dat werknemers 'opkomen voor hun rechten', dat suggereert dat ze nu hun recht niet krijgen. Dat staat letterlijk in het artikel. Als een werkgever zich houdt aan de afspraken die hij met de bonden heeft gemaakt dan kun je er moreel alles van vinden. Maar het heeft niets te maken met het 'opkomen voor je rechten'.. Ik zou zeggen neem het op bij de volgende CAO onderhandelingen.
Lablablabou; ik geef altijd antwoord. Wellicht voor jou in wat veel letters. Maar je vroeg je af wat het verband was tussen giro555 en COVID. Althans, je zei iets van “nou dat verband bestaat alleen in Boumans hoofd”. Heb je zelf het verband al gezien? Je zei ook iets van “kz vond wel dat een bijstandsmoeder aangepakt kon worden, omdat ze boodschappen kreeg” Kz heeft echter geen enkel comment geplaatst. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/bijstand-gekort-omdat-moeder-boodschappen-schonk Waar staat zijn comment precies?
@jozias: het gaat niet om 10% maar beduidend meer. Overigens is het verolicht sluiten van winkels iets waar geen enkele CAO rekening mee houdt dus dat punt is niet bepaald valide. En punt twee (iets wat je gemakshalve maar overslaat): die uren zijn al betaald via de NOW-regeling. E.e.a. riekt dus naar fraude danwel oplichting.
@labou Het maximum aan min uren is 35%. Dus in dit voorbeeld is dat ongeveer 8 uur per week dat een werknemer minder ingezet kan worden. De cao heeft het over uitzonderlijke gevallen. Een verplichte winkelsluiting lijkt me nu juist een uitzonderlijk geval. Het zou kwalijk zijn als er min uren worden ingezet zonder dat er sprake is van een uitzonderlijk geval. Dat deze uren al betaald zijn door de NOW regeling is niet juist. De NOW is direct gekoppeld aan het aantal gewerkte uren en als er minder is gewerkt dan komt daar geen now voor. In dit voorbeeld werkt iemand 24 uur bij douglas. Er is geen werk dus iemand werkt 0 uur. In de cao is de minuren opgenomen dus dat is 8 uur. Die andere 16 uur worden voor de werknemer 100% vergoed. Deels door de now en deels door de werkgever. En als de webwinkel veel omzet genereert 100% door de werkgever. In de weken dat er wel gewerkt wordt dan kan iemand 32 uur worden ingezet. En die persoon krijgt dan ook 32 uur betaald.
Lablablabou: wat een onzin. Kijk naar de cao in de bouw. Genoeg regels over wat de doen als de “winkel” niet open mag door vorst de hele maand of sneeuw. Of als de winkel dicht moet vanwege verbouwing. Waar staat overigens de opmerking van kz (waar je het over had) over de bijstandsmoeder die aangepakt kon worden vanwege boodschappen ontvangst? Ik ben maar aan het zoeken.
Om eerlijk te zijn een overbodige winkel, je bent mooi zoals je bent, "wit gepleisterde graven" zijn er genoeg.
Tja, waarom zou je inderdaad nog meer dan brood en water bij de Albert Heijn verkopen als dat voldoende is om te leven. En kleren, die haal ik uit de kleding container. En als ze zeggen dat ik slonzig uitzie en stink: who cares, het gaat tenslotte om de innerlijke mens, niet dan?
De cosmetica-industrie draagt bij aan de Nederlandse Economie. Met een omzet van ruim 2,6 miljard euro en werkgelegenheid voor meer dan 100.000 personen, je kan het ook overbodig noemen .
Kunst en cultuur: totaal overbodig. Toerisme: waarom zou je vakantie willen? Gezondheidszorg: uiteindelijk gaat iedereen dood...
@eirda Sommige “kunst” is echt overbodig. Dat “kunst” van bijvoorbeeld banaan met ductape noem ik geen kunst en is het schandelijk dat daar zoveel voor betaald is op kosten van de burger. Als een iemand, dus niet uit kunst pot, het koopt voor veel geld prima, maar niet de burger die met onzin opgescheept zit.